maanantai 18. toukokuuta 2015

Rikotaan ja pompitaan

Meillä oli Lumikin kanssa vähän liikaa vauhtia taas kerran kun mentiin liikuttamaan sitä perjantaina (15.5) Selinan kanssa. Koko alku viikko oli ollut jälleen lomaa joten tietenkin sitä energiaa kertyy nuorella varsalla. Kai se olisi pitänyt tajuta kun se tuli täyttä ravia portille taas kutsusta.
Pari muuta ponia otti se mukaansa melkein myös
Hoidettiin rauhassa ja huolella jonka jälkeen taas mentiin ilman satulaa maneesiin. Kävelin aluksi vieressä jolla varmistin tämän käyttäytyvän, ei mitään alussa joten pystyin jäädä sivummalle ja pystyin alkaa kuvata ja opastaa. Aluksi se meni tosi kauniisti ja kiltisti mutta sitten...
Tässä viellä rauhallista ravia
Väli käyntejä, ainiin! nykyään Lumikki ymmärtää että pitää kävellä kun sille antaa pitkät ohjat
Poni oli taas vähän vastaan pohjetta joten sitä taas harjoiteltiin
Se sai jonkun ihme pomppimis kohtauksen jossa sai sitten Sellun kaulalle ja siitä kyljelle, muuten Lumikki olisi ihan varmasti jarruttanut ihan nätisti ja mitään ei olisi sattunut, mutta huomasin sitten kun varsa juoksee ratsastajasta ja minusta täyttä kiitoa oville päin ettei sillä ollut kuolaimia enään suussa. Eipä sitä enään olisi pystynyt jarruttamaan siis.
Näin meillä, mites teillä?
Otettiin varsa kiinni, irrotin sitten ylimääräiset suitsen osat jotka vain roikkui ja ohjat turparemmiin. Siitä sitten talliin vaihtamaan suitset... Suitsista oli sitten mennyt poskihihna rikki. Sellua ei onneksi pahasti sattunut ja heti kun saatiin uudet suitset päähän ja traktori pois pyörimästä mentiin takaisin maneesiin jatkamaan. Kävellessä se jo jotain yritti possuilla mutta kun tämä lopetti sen hetken päästä otettiin hiukan ravia ja pari laukan nostoa. Laukka nousi aika nätisti tällä kertaa ja sain pari kuvaa siitäkin. Alussa kumminkin ihan käynti ja ravi kuvia.
Otettiin myös raippa matkaan jos ei pohje mennyt läpi

Omasta mielestä aika hienoa ravia tuon ikäisellä varsalla ja se on parantunut aika paljon siitä mitä se oli!
Ainiin, syy miksi Lumikilla on hankala laukka ja se yllättää on tämä, yritäppä pysyä kyydissä
Kyllä se ihan nätistikkin laukkaa!

Ajattelin sitten että nyt kun se menee kiltisti, lopetetaan siltä päivältä, mutta... Se varsa ei halunnut lopettaa kun se päätti alkaa loppu raveissa possuilemaan. Toinen heittää takapäätä ja pomppii että ratsastaja taas kaulalla ja pian jalka ottamassa maasta tukea. Pari kertaa se sai näin tapahtumaan mutta kun ymmärsi ettei se ratsastaja sieltä enempää lähde niin lopetti se senkin onneksi. Välissä se aina meni nätisti, minuutin... Sitten se temppuili taas ja taas minuutti kiltisti ja sama jatkui hetken. Onneksi sen sitten lopetti temppuilut kun ei se sellu sieltä alas tullut enään kokonaan, en olisi varmaan Sellun kanssa jaksanut yhtään pidempään sen kanssa tapella. Kun ei voinut paria minuuttia edes mennä suoraan aluksi.

Tässä mentiin taas täysiä...
Tässä se meni tosi kiltisti jo
Sitten tuli pukki
Tää kuva tuli just tapahtuma tilanteessa, molemmat just kiitettiin että se meni kiltisti ja sitten taas... 


Näin taas, mutta hei! Poni ei lähtenyt enään täysiä kun suitset päässä!
Loppu meni tosi hyvin, vaikka pää kävi kovaa vauhtia kolmantena jalkana välillä mutta pätkän hyvän ravin jälkeen lopetettiin. Otettiin käyntiä niin että kävelin vierellä ja lähdettiin sitten tallia kohti. Otin siinä välissä pari kuvaa kun odoteltiin talliin pääsyä.
Piti sen nyt vähän sen taitoja näyttää loppuun :D

Hieno poni!

Loppu poseeraus
Siellä se ilkeä traktori meitä kiusasi, tulipahan lantalat tyhjiksi! :)
Lintsillä kuvailin videon joten sen kun saan muokattua niin siitäkin sitten tulossa jonkinlainen postaus. Lisänä myös yksi Hjörkka postaus ja yksi harkka-kisa-postaus kunhan saan kirjoitettua taas!

7 kommenttia:

 1. Voi Lumikkia! Selina kertoikin ja vähän ponin menosta. Mutta on sillä vielä opittavaa ja onhan se usein ihan mukavastikin <3

  VastaaPoista
 2. Voi Lumikkia! Selina kertoikin ja vähän ponin menosta. Mutta on sillä vielä opittavaa ja onhan se usein ihan mukavastikin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitäähän sitä välillä vähän riehuakkin, eipähän tule liian tylsää :)

   Poista
 3. Moi! niin että jos haluat, niin voit laittaa niitä mun ja Dalanan hyppyjä siihen harkkaestekisa-postaukseen :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä, ja hyvin kirjoitettu postaus!
  Lumikki taisi olla sitten hiukan villillä tuulella, että piti testata ratsastajaa?:) Mutta hienosti Selina siellä selässä pysyi! Ehkä on sitten ensi kerralla kiltimmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja vauhtia sillä oli taas vähän liikaa vuorostaan jolloin jaksoi kaikkea pomppia ja hyppiä :D Selina onkin mulla hyvä rodeoratsastaja onneksi vaikka ilman satulaa se on paljon vaikeampaa. Toivotaan että ensi kerralla olisi kiltimpi! :)

   Poista