maanantai 11. toukokuuta 2015

Agility poni ilmottautuu

Ajattelin tämän viikon postaukset aloittaa lumikilla koska siitä ei ole paljoa kerrottavaa. Kävin torstaina (7.5) sitä taas liikuttelemassa ja ajattelin jotain rentoa sille joten ajatukseen tuli poni agility. Ollaan sitä kerran tehty aikasemmin ja Lumikki rakasti sitä, myös tällä kertaa se olisi vain jatkanut ja jatkanut. Olin laittanut ihan niitä tavallisia asioita sitten maneesiin jotka oli sellaisia varmoja että se menee niistä koska annoin parin muunkin kokeilla. Lumikki oli tosi nätisti vaikka välillä vauhti kasvoi niin että joutui sitä jarruttelemaan. Tähän heti alkuun pahoittelut kuvien laaduista, koska oltiin maneesissa laadut katosivat kamerastani vauhdin kasvettua!
 Lumikki tykkää hyppiä noita valkoisia erikoisesteen päälysteitä todella kovasti ja korkeaa. Eihän koskaan voi olla liian varman päälle Lumikin mielestä!

 Tää oli todella pahasti tärähtynyt mutta tässä näkee aika kivasti että ainakin ilmavaraa on esteelle, mutta samalla tää kuva koko ajan naurattaa mua.

 Vesimattokaan ei ole juttu eikä mikään, loppua kohti tosin alkoi varsa huijata kun se ymmärsi ettei sen tarvitsekkaan hypätä sitä vaan se voi juosta yli.

 Myös käveleminen onnistuu ihan liian helposti siltä vesimaton yli. Ei se sitä pelota ollenkaan, koska kun sen laittaa pystyyn uskaltaa varsa tulla sen alikin. Vesimatto onkin ollut tähän asti helpoin näistä erikoisuuksista!

Lisäksi oli meillä kohta jossa piti mennä väliin ja seistä hetki tai sitten vain kävellä läpi. Ei sekään ole paha juttu vaikka se on aika ahdaskin väli. Lumikki menee näitä jo kuin ammattilainen mutta toki näitäkin pitää vain harjoitella lisää ja lisää. Ajatuksena olisi laittaa poni taas joku päivä irtohypytykseen ja lisätä siihen okseri, tätä ei olla viellä kertaakaan hypätty! Mutta lopuksi taluteltiin pitkät loppu käynnit ja vietiin takaisin ulos, hetken tappelun jälkeen taas... Se jatkoi yhä sitä tarhaan menemis stoppailua, se teki myös lauantaina toisella taluttajalla sitä kun se vietiin vihreää syömästä takaisin omaan tarhaan. Ei kai auta muu kuin alkaa sitäkin opetella jotta se menee sinne helpommin. Torstaina pidin myös tunnin Selinalle kun tämä ratsasti Emilillä. Heillä meni todella hyvin kun miettii viime kertaa kun olen nähnyt heidän menevän!


Lauantaina (9.5) vain harjasin ponin läpi koska kun oltiin menossa liikuttamaan niin piti viedä Lumikki kavereineen syömään vihreää. No se jäi siihen että käveltiin talliin, siellä harjattiin ja vietiin takaisin syömään. Mutta päätin hetken jäädä kuvailemaan kun toinen nautti herkku ruohoa.

Pappa monnikin nautti ruohosta ja lämmöstä
Ja yhdessä vaiheessa miti mennä vähän muuallekkin syömään ruohoa :D
Kirjoitan kisoista erillisen postauksen mutta toivottavasti tämäkin kelpasi. Myös Hjörkan liikutuksista tulossa postauksia.

2 kommenttia: