keskiviikko 6. toukokuuta 2015

maastoilua sekä ilman kuolaimia

Tässä postauksessa tulee olemaan 3 päivän liikutukset samassa koska kahden päivän liikutukset kirjoitan lyhyesti kuvien puutteen takia.
Aloitetaan vaikka perjantaista (1.5). Aluksi suunnitelmissa oli mennä reippaasti koulua ja ehkä vähän esteitä tai puomeja mutta sain kutsun mukaan maastoiluun joten miksi kieltäytyä. Koska Hjörkan tallilla ei ole riittävästi satuloita yli neljälle tallin omalle ratsulle yhden piti mennä ilman satulaa (tietenkin kahvat mukana) ja itse siihen päätin suostua koska olen kerran aikaisemminkin mennyt niin maastossa ja silloin mentiin viellä kauheaa täyttä laukkaa takaisin koska alkoi olla kiire takaisin. Maastoilemaan meitä lähti yhteensä 5. Tallin omia hevosia 4 ja yksi yksityinen siis lähti hevosista maastoon.
Sisällä ja puhelin laatu, tässä meidän hieno "satula" 
Maastoilu meni mukavasti, mentiin uusi reitti jota en ollut aikaisemmin mennyt ja se oli Hjörkallekkin uusi. Itse tästä reitistä tykkäsin ihan sen takia koska siellä oli 2 ojaa joiden yli hevoset sitten kävelivät tai hyppäsivät ja Hjörkka kun inhoaa vettä me vedettiin kauheilla metrin loikilla ojien yli, ekassa sentään viellä pysyin hyvin mukana mutta toisesta tuli ihan hirveä hyppy niin siinä oli jo vaikeuksia pysyä, mutta uudestaan menisin! Muuten meni matka hyvin, ainoat miinukset ja jännitykset olivat kun ekan ojan hypyn jälkeen oltiin menty melkein kaverin päälle, meinattiin ratsastaa kyykäärmeen päälle ja sain ötökän silmääni. Muuten Hjörkka oli rauhallinen ja kiltti vaikka vauhti kasvoi töltistä laukalle töltti pätkillä.
Melkein perillä
Lauantaina (2.5) olin kauhealla kiireellä ajanut tallille koska yritin ehtiä ratsastaa ennen päiväheinien jakoa ja ratsastin hetken vähän ravia ja käyntiä. Hjörkka oli ihan ok, olisi voinut olla parempi mutta taisi olla maastoiluilta viellä ihan väsynyt. Ratsastuksen jälkeen tarhaan, päiväheinät ja mulla oli viellä karsinat siivottavana.

Sunnuntaina (3.5) sitten aikomuksena oli vain syötellä vihreää ja käydä vähän kävelemässä mutta mulla iski kauhea halu päästä ratsastamaan (joka on nykyään harvinaista) ja no olin ottanut kypärän mukaan ja aluksi kävin selässä syöttely paikalla mutta ei siitä mitään tullut kun Hjörkka vaan yritti lähteä kävelemään ja ravaamaan heti mun selkään noustua. (en ollut siis yksin syöttelemässä mukana oli TO:n tytöt yhden heidän hevosen kanssa). No mentiin sitten kentälle jossa mulle tuotiin turpahihna ja ohjat jonka jälkeen mut autettiin selkään ja lähdin aluksi kävelemään kun ajateltiin että ei tehtäisiin muuta kuin vähän käveltäisiin molempien hevosten kanssa. Lopuksi päädyttiin ravaamaankin, hups!
Syöttelemässä

Hjörkka oli kyllä mahtava kun mentiin ilman kuolaimia, omasta mielestä jopa parempi! Hjörkka kulki kyllä pätkiä pää ylhäällä mutta suurimmaksi osaksi rentona eteenpäin. Kuvia katsoessa huomasin että hevonen menee mitä parhaiten mutta itse en osannut ratsastaa, omaan silmään huomaan hirveästi virheitä mutta eipä voi mitään kun en ajatellut silloin ratsastaa kauheaa kouluratsastusta, vain ratsastaa rennosti. Ajattelin ravailuiden lisäksi kokeilla vähän väistöjä koska niitä ollaan nyt vähän enemmän harjoiteltu vaikka en siitä ole kirjoittanut. Sekä ajattelin töltätä mutta tota noin...

Vähän käyntiä väliin
Jaa tässä tämä töltti yritys! Tulipa sitten rikottua laukalle heti töltin nostosta, kuten kuvasta huomaa, kyydissä ei ollut helppoa pysyä
Tällästä ollaan harjoiteltu
Loppu ravailtiin ja käveltiin. Käveltiin oikeastaan aika pitkääkin kunnes sitten otettiin vähän loppu kuvia ja yritin saada Hjörkan kumartamaan mutta ei se sitä vielläkään ymmärrä. Sitten vietiin tarhaan molemmat hepat ja mentiin siivoomaan talli jäljiltämme josta lähdin melko pian kotiin pakkaamaan ja kouluun.
Pusu kaverille, minä vahtimassa ettei tappelua synny
Rakenne kuvaa
Päästään me tähän asti jo kumartamisessa
Loppuun nopea ilmoitus, huomenna tulee viellä yksi postaus kuulumisia mutta sen jälkeen loppu viikosta ei tule taas postauksia. Lähden taas tänään kotiin ja on pitkä viikonlopppu joten kuulumisia saan sitten taas ensi viikolla kirjoitettua. Kone jää siis kouluun taas mutta olen huomisen postauksen jo valmiiksi kirjoittanut joten minulle riittää että julkaisen sen. Päätin myös vähän sekoilla ja lauantaina on Jatilassa kouluharjoitus kisat joihin osallistuin kasialla, enkä ole yhtään harjoitellut viellä rataa tai ratsastanut edes kasialla pitkään aikaan ja päätin mennä HeC luokan! Varmaan kuolema tulee mutta onneksi nämä ovat pelkät harjoitus kisat.
Sekä käyn tätä rakasta ratsastamassa ja liikuttamassa myös! Meillä on omat koulu/askellaji kisat sitten Hjörkalla myös viikonloppuna joten tulee nyt vähän kisa fiilistä tännekkin.

14 kommenttia:

 1. Todella kiva postaus, ja aurinkoisia kuvia! Tykkäsin! Ja, onnea molempiin kisoihin, toivottavasti menee hyvin! Tuleeko niistä kisoista sitten erillistä postausta, vai aiotko pitää ihan omana tietonasi, miten meni:)? Odotan kyllä aina innolla näitä sinun postauksia, kun nää on niin aurinkoisesti, ja positiivisesti kirjoitettuja, että pakostakin tulee hymy naamalle! Kuvia ja tekstiä on mun mielestä sopivasti toisiinsa suhteutettuna, sekä kuvat ovat hyvälaatuisia! Tykkään lukea blogiasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista! :) ainakin jatilan kisoista tulossa postausta viikolla mutta muutakin postausta tulossa liikutuksista. ;)

   Poista
 2. Ihana tuo uusi banneri ja tosi kiva postaus! :) Onnea kisoihin!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus:) Itekki oon muuten menossa rataharkkoihin Kasialla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos eppä päätynytkään kasian selkään mutta hyvin meni sul! ;)

   Poista
 4. Kiva postaus! Laitathan kisoistakin postauksen? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kisoista on tulossa postausta :)

   Poista
 5. Jee Karo, kiva kun tuli taas uus postaus! Sun postaukset on vaan niin hyviä! Hjörkka on kyllä vaan tosi söpö ♡

  VastaaPoista
 6. Kiva blogi ja hienoja kuvia, varsinkin tuo viimeinen.. Sait minusta uuden lukijan. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Sun uus banneri on ihana!!!, ja kiva postaus<3

  VastaaPoista