Money first

Perustiedot:
Nimi: Money first
Lempinimi: Jeni
Sukupuoli: Tamma
Säkä: n. 160cm 
Syntynyt: 1.5.2007
Emä: Taifuun
Isä: Space Probe
Rotu: Lämminverinen ravihevonen
Tuli puoliomaksi: 17.4.2017

Jeni on ratsuksi opetettu lämppäri jolla ilmeisemmin ei olla koskaan ajettu. Jeni jännittää uusia ratsastajia mutta kumminkin tekee kaiken mitä siltä pyydetään eikä tee tyhmiä. Jeni tykkää kokeilla kuljettajaa pysähtelemällä ja peruuttelemalla sekä joskus hyppimällä paikoillaan/mini pystyynhyppäämisiä harrastaa, mutta on muuten todella kiltti. Tahdin hallinta on hiukan hankalaa mutta sitä yritetään työstää. Meille tullessa harjoiteltiin pelkästään että käynti kulkee oikeinpäin jonka jälkeen lähdettiin ravia työstämään, ensin vain että liikkuu ja nyt myöhemmin lähdettiin taistelemaan pienempää askelta. Laukkaa yhä treenataan, laukka nousee mutta on tahditonta ja lämppärimäistä.

Jeni on ehkä kiltein lämppäri jonka tiedän. Ei ole välittänyt yksin olemisesta, tulee toimeen lasten ja eläinten kanssa eikä välitä juurikaan autoista. Kumminkin jos ratsastaja sekoilee selässä tai pepun takaa oksa liikkuu ratsastaessa on tämä uhka pienelle ponille.... No ei, tämä tamma pitää varmasti ratsastajat loppuun asti selässä vaikka asiat pelottaisikin.
Jeni tykkää tarhata kentällä ja kaivaa sinne kuopan johon menee makoilemaan, välillä mietin pitäisikö tästä huolestua vai antaa toisen tehdä mistä tykkää! Lisäksi Jeni tykkää kaikista herkuista, Jenillä on tapana ettei saata antaa heti kiinni mutta herkku mukaan niin johan tulee luokse ja mukaan. Omistan kaksi ahnea ponia!

Opetettiin sitten Jenille hyppääminenkin meillä ja pianhan tamma tajusi että mitä pitää tehdä sekä miten jalat laittaa. Päädyttiin myös sitten kisaamaan, ekoista estekisoista sijoituttiin kaksi kertaa ykköseksi, tällöin viellä estekorkeudet oli ristikkoa ja 40-50cm. Loppu vuodesta jo tamma kävi ekat 70cm kisansa jotka meni kevyesti. Lisäksi käytiin kerran kouluaitojen sisällä jotka meni miten meni kun vasta treeniä oltiin ehditty vetää sen verran vähän.
Selinasta on myös tullut suuri liikutus apu! Tässä jeni ylittää toista kertaa elämässään pystyä 

Jeni on myös selvästi herkkä saamaan itselleen sairaslomaa, sille on noussut pari kertaa lämpö meillä ollessa korkeaksi ja yskimistä herkästi tuulisemmilla säillä. Lisäksi kavioon oli onnistunut tulemaan halkeeman sisälle kolo jota ollaan paranneltu oikeastaan koko talvi kohta. Mutta aina ollaan päästy takaisin treeniin!
kuva ekoista estekisoista


Viellä me vasta opetellaan toisiamme kumminkin ja päivittelen tätä sivua siihen tahtiin mitä tammasta opitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti