keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Lumikin varusteet osa 2

Tässä osassa kerron Lumikin satulat sekä sen osat ja taas syyt miksi näin. Sekä tietenkin kaikki ne huovat mitä ponilla tällä hetkellä tallilla on tai käytössä.

Kuten aika monella, niin myös Lumikilla on ollut satula ongelmia. Sille on kokeiltu kaikki poni satulat mitä tallilta löytyy. Sen selkä on muuttunut sen verran siitä mistä aloitettiin niin se ehti vaihtua niin moneen kertaan. Nämä satula jutut on ehkä helpompi selittää kuvien avulla! Varoitus, tästä tulee pitkä koska tämä satula ongelma on ollut niin pitkään!!!
 Valkoinen nuoli osoittaa Lumikin ekaan satulaan, joka oli perus lättänä satula poneille. Tämä oli sille sopiva kun aloitettiin ja se menikin aika pitkään, mutta sitten poni jotenkin lihoi enemmän kuin mitä aikaisemmin oli ja satula menikin epäsopivaksi, toki niitä lihaksiakin alkoi syntymään. Kuvassa on myös yksi ponin huovista joka löytyy vielläkin tallilta! Liila nuoli osoittaa suitsiin, tämä siksi koska en ollut maininnut näistä silloin ekassa osassa. Noita pinkkejä suitsia käytettiin vain kerran kun viellä kokeiltiin muiden ponien suitsia.
 Sitten meille lähti satula ongelmat. Joten mentiin aika usein ilman satulaa, ihan vain sen takia kun joku sopiva satula näin maastakäsin katsottuna löytyi ja se kokeiltiin sitten ratsastaessa, näytti poni kyllä mielipiteensä käykö vai eikö. Ainoa missä poni ei mitään isompia riehunut, paitsi tietenkin opetus vaiheen perus juttuja, oli ilman satulaa joten tätä sitten harrasteltiin enemmän. Välillä joku satula aina laitettiin mutta silloin poni oli ärsyttävä! Kuvan huopa on yhä ponilla tallessa sekä käytössä ja se näkyykin alempanakin olevassa kuvassa.

Kesällä lähti satuloiden kokeilu taas kun sillä alkoi mennä enemmän ja enemmän eri ratsastajia. Kokeiltiin kaikki vähänkään sopivat satulat. Mutta nopeasti pyyhkiytyi pois satulat joihin ei saanut häntäremmiä. Satula valui aina ponin sään päälle ja vyö kainaloihin joten siitä väheni vaihtoehdot.

Kokeilussa Hetan satula jota on nyt ennen ponin omaa satulaa kokeiltu parikin kertaa. Menee jos on romaani välissä.
Kuvassa Monnin satula ekaa kertaa kokeilussa. Kelpasi ihan hyvin, mutta kaipaa myös romaanin ja tämä satula valuu todella herkästi eteen joten käytettiin jos muuta ei ollut.

Sitten päädyttiin kokeilemaan tedin satulaa. Tästä sitten löytyi ponille sopiva satula, se oli ainoa joka istui juuri sopivasti ponille. Mutta ponin keksiessä hiukan pukittaa niin satula liikkui kaulalle asti. Siksi piti olla taas häntäremmi apuna satulan pysymisessä paikoillaan.

Nyt päästäänkin vihdoin ponin nykyiseen, omaan satulaan! Yksi päivä opettaja oli vain sanonut että Lumikki tarvitsisi viimein oman satulan joten kaivettiin kaikki vanhat poni satulat esiin. Löydettiin yksi täysin samanlainen satula kuin mikä Tedillä on, niin tämä kokeiluun ja saatiin jopa ponin hyväksyntä tähän! Suurin osa satuloista mitä olen Lumikille kokeillut on tarvinnut romaanin alle pehmukkeeksi ja satulan sopivammaksi tekemiseksi, mutta tämä satula menee juuri ilman mitään parhaiten. Tämä satula ei edes valu eteen, paitsi! Ponin takapään ollessa hiukan kevyempi niin ollaan viellä toistaiseksi pidetty häntäremmi mukana. Nykyisessä satulassa on myös turvajalustimet koska jotenkin tältä ponilta tiputaan melko paljonkin loppujen lopuksi, niin ei ratsastajan jalkojen pitäisi jäädä jumiin!
Sitten näihin muihin varusteisiin mitä Lumikilla on kaapissaan tai jossain tallissa. Ylemmässä kuvassa eli Fläkin satulan alla oleva romaani on Lumikin oma tai no mun oma. Tätä käytetään sitten taas kun satula painaa sen verran että viellä riittää että romaanilla huijaa. Toivottavasti tähän ei ole tarvetta! Etsin myös juuri eilen tuota romaania kun se ei ollutkaan enään paikallaan niin se oli nyt Dalanan satulan välissä käytössä, tiedänpähän sitten jos sitä tarvitsee, mistä etsiä. Alla olevassa kuvassa näkyy ponin yksi satula huovista joka ei viellä ylempänä olekkaan näkynyt. Lisäksi sen oma uusi loimivyö, aikaisemman kadottua viime kesänä niin päätinpä hankkia uuden.

Lumikilla on onneksi vain 3 huopaa tällä hetkellä tallilla, kaikki näkyivätkin tässä postauksessa jollain tapaa. Kotoa löytyy taas vähän lisää huopia mutta ne ovatkin vähän turhan isoja tälle ponille. Myös tuo lättäsatula on yhä tallilla tallessa ja vähän kuin Lumikin "nimissä". Mutta ihan yhteinen se kyllä on nykyään vaikka aina tunnistankin sen Lumikin satulaksi. Sitten oli tuo romaani ja häntäremmi. Siinä pitäisi viimein olla kerrottuna kaikki ponin selkävälineet, paitsi jotain mitä kerron sitten myöhemmin.
Toivottavasti tykkäsitte ja jos jotain kysyttävää tulee, yritän vastata parhaani mukaan!!!

11 kommenttia:

 1. Tää oli taas tosi kiva postaus! Jälleen kerran laadukkaat kuvat ! :-)

  VastaaPoista
 2. Tosi mielenkiintonen postaus, sitten kun saat tän sarjan loppuun, haluisitko tehdä saman Hjörkan varusteista :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tällänen kiinnostaa, katsoo jos jaksan alkaa nekin käymään läpi ;)

   Poista
 3. Tosi mielenkiintoinen postaus, ja tosi kiva sarja! Sama kuin Matzulla, toivoisin myös Hjörkan varuste-esittelyä :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus, paljon mielenkiintoista luettavaa! Ja samaa mieltä olen Matzun ja Lypsyn kanssa, Hjörkankin varuste-esittely olisi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja jos tää nyt jatkuu kiinnostavana niin ehkä teen Hjörkankin! :)

   Poista
 5. Tosi kiinnostava tämä sarja! Hyvä että se Lumikin satilakriisi on järjestetty, voi niitä aikoja kun piti aina miettiä minkä satulan ottaa jos Tedin satula on Tedillä :) Sitten ne meidän toivottomat satulasovitukset kun mikään satula ei ollut hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja se satula rumpa oli aivan hirvee sillon :D Onneksi se on nyt taas hetkeksi helpottunut!

   Poista