tiistai 19. toukokuuta 2015

Pieniä pomppuja sekä kouluvääntöä

Hjörkkaa on taas käyty ratsastaa viikonlopun aikana. Kävin perjantaina (15.5) päivätallin aikaa liikuttamassa puoli vesisateessa Hjörkkaa maastakäsin, en ollut ottanut yhtään kuvia silloin kun olin yksin tallilla ja vain maasta sitä liikutin, käytiin trailerin luona pyörimässä, juoksutin hetken irtona ravin ja laukan sekä sitten narun päässä ja irtona seuraa johtajaa. Ei muuta ihmeellistä.

Mutta sitten Lauantaina (16.5) oli tehotunti pitkästä aikaa! Ajattelin hypätä hiukan seuraavan päivän harkka estekisoja varten itselleni harjoitukseksi, mutta koska Hjörkkahan ei loikkaa esteillä aina, niin myös tällä kertaa, mentiin siis hetken puomeja ja ristikkoa jonka jälkeen vähän koulua. Aluksi kamera ei suostunut toimimaan mutta lopulta saatiin niin että piti itse tarkentaa mutta kamera otti kumminkin kuvan. Joten pahoittelut osan kuvan laatua.
Mutta aloitetaan nyt siitä että aluksi ihan alku verkkasin tavallisesti, käyntiä pitkin ohjin, rauhallista ravia ja otettiin me laukkaakin, josta kata otti videota ja myöhemmin pari kuvaa.
Aloin tulla puomeja jotka olivat aika reippaalla välillä mutta ei se Hjörkkaa hidastanut, vähän lisää vauhtia ja päästiin puhtaasti yli.


Kata sitten ohjeiteni mukaan siirsi yhden puomin sivummalle jotta pystyin sitä tulla laukassa ja ravissa ja laittoi 2 muuta puomia ristikoksi, me ei muuten ekaa kertaa tiputettu kertaakaan puomia! Tavallisesti jossain vaiheessa vähintään kerran johonkin puomiin osutaan ja tiputetaan, tällä kertaa ei tippunut kertaakaan!
Tilanne kuva, en yhtään tiedä mitä tässä teen, välikäyntejä ainakin ja ohjeistin kataa mutta se että miksi toinen käsi on heilumassa en tiedä :D
Tultiin meille ekaa kertaa puomia laukassa ratsastajan kanssa, ihan hyvin meni vaikka puomiin osuttiinEka kerta, ainakin jalat nousi
Kolmas kerta, ei ne jalat enään yhtä paljon nouse mutta nousi riittävästi
Aloin sitten vääntämään koulua ja tölttiäkin otettiin. Hjörkka tuntui jotenkin paljon paremmalle ristikon hyppelyiden jälkeen ja oli todella mukavan tuntuinen ratsastaa. Heti kun otin ohjat vain lyhyemmällä töltti nousi ja pyöri siihen asti että jarrutin. Hjörkka liikku kivan rennosti eteenpäin vaikka vähän liialla vauhdilla. Ainiin, inhoan kyllä tuota satulaa jolla menen esteitä ja puomeja... Alan siinä satulassa aina nojaamaan eteenpäin ja siinä sitten oma istunta on ihan hirveä, pahoittelut siis ratsastuksestani!
Parit ekat kuvat vähän laukkaa
Ainiin, tuolla töltti pätkällä tuli yksi pika jarru mitä tuo tamma välillä tykkää harrastaa nykyään ja kata saikin otettua kuvan siitä. Muistan ottaneeni vain vähän enemmän kiinni kun meinattiin rikkoa laukalle ja sitten tulikin länkkä tyylinen pika jarrutus. Pari kertaa sama on tehty maastossa kun olen joutunut kiskaista suusta kun hevonen menee täyttä ylämäkeen eikä mitkään tavalliset jarrutus keinot toimi ja tie loppumassa. Se ei tunnu mukavimmalta selkään mutta ei myöskään hevosen jalkoihin. Mutta tällä kertaa pidätin vain hiukan ja tehtiin jo tätä, jarrut ainakin toimi!

Ihmettelin katalle että mites se nyt niin otti pienen jarrutuksen tosissaan mutta matka jatkui normisti tämän jälkeen

Könökönö, heppa hieno!
Lopetin sitten parin töltti ja ravi pätkän jälkeen jossa Hjörkka meni todella kivasti. Kävelin kentällä viellä pitkään mutta kävin myös tiellä kävelemässä koska Hjörkka oli ihan hikinen. Hoidin sitten sen pois ja jaoin heinät ja siivosin parit karsinat ja sitten piti ajaa kauheassa kiireessä kotiin koska katalla oli menoja. Tähän loppuun viellä tuo video jossa jotain Hjörkkan kanssa päästelyjä.
Hieno se kyllä on :)

5 kommenttia:

  1. Jees, postaus! Oon kipeenä niin koko päivä ollu sairaan tylsää, niin siksi jeeeeeeeeeee. Eihän se ratsastus pahalta näytä, jos verrataan vaikka mun ja Charlyn kouluratatreeniin. ;-)

    VastaaPoista
  2. Jees, postaus! Oon kipeenä niin koko päivä ollu sairaan tylsää, niin siksi jeeeeeeeeeee. Eihän se ratsastus pahalta näytä, jos verrataan vaikka mun ja Charlyn kouluratatreeniin. ;-)

    VastaaPoista