Jatilan lumikki

Perustiedot:
Sukupuoli: Tamma
Säkä: n. 105cm (tarkkaa säkäkorkeutta ei ole)
Syntynyt: 18.8.2012
Emä: sinde
Isä: Peter
Rotu: Risteytys (shettis ja welsh)
Aloitettu hoitamaan & päättyi: Tammikuussa 2015- Elokuu 2016 (toistaiseksi)
Jatkettu hoitamista: 2017 alkuvuodesta
Tuli omaksi: 21.4.2017

Lumikki on kiltti nuori tamma. Välillä tosin saattaa olla niitä huonoja päiviä jolloin käyttäydytään kuin draama kuningatar. Sekä tietenkin jos hoitaja on yhtään liian "kukkahattutäti" tai arempi ihminen ottaa Lumikki tästä heti ilon irti. Hoitaessa osaa käyttäytyä hyvin eikä temppuile ylimääräisiä, aina. Luonteeltaan Lumikki on yhteistyö haluinen, leikkisä, nopea oppija, pärjää yksin ja muiden kanssa sekä ahmatti kuin possu. 
Poni on opetettu ohjasajoon, joka toimii, no toimii miten toimii, kulkee suurimman osan ajasta jalat maassa ja eteenpäin. Osaa kumminkin vetää perässää pulkkaa tai suksilla olijaa, kunhan selässä on ratsastaja.
Ekaa kertaa ohjasajossa
Lumikki on ollut paljon parempi ratsastaessa kuin ohjasajossa. Ratsastaessa poni on tasoa HeB kun on hyvällä päällä sekä osaa jo hiukan HeA tehtäviä.
Ponilla on ollut ratsastajasta riippuen joko todella mukavat askellajit tai todella pomputtavat. 
Lumikilla on myös kisattu pienissä estekisoissa. Estekisoissa pärjännyt hyvin, toistaiseksi hypätty vain ristikoita kisoissa nuoren iän takia. Myös yhdet koulukisat käyty mutta ponin taso oli hiukan tippunut ja Lumikki oli todella tyhmällä päällä joten kisat meni miten meni, ratsastaja kumminkin pärjäsi ja kesti hyvin ponia onneksi! Lumikki oli kesän 2016 leireillä käytössä ja kuulemma pärjännyt hyvin ja saanut monta tykkääjää itselleen.
Alla kuvia ponista:
Lumikki kun harjoitteli viellä ratsun elämää, tässä ekoja kertoja ilman satulaa
Maastossa poni ei ollut helpoin mutta nykyään on oikein mukava ja viisas

Hypyt ovat tosiaan aina omia tyylejään, isompana kun on ponin mielestä kivempi hypätä.
Poni on kasvanut ja muuttunut kovasti 4 vuoden aikana

10 kommenttia:

 1. Kuka tippui ekana Lumikilta? En se varmaan mä ollut :D t: forkalta Norppanen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sinä toki et ;) no joo, sinähän sieltä taisit olla eka joka lensi :D

   Poista
 2. Kiva sivu!
  Ja, millainen Lumikki on luonteeltaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ainiin luennehan sieltä puuttui! Heti kirjoittamaan ---> :D

   Poista
 3. Lumikki ♡ On se vaan yksi parhaista ♡ ... ♡..

  VastaaPoista
 4. Moikka, osaisitko kertoa mulle tuosta Lumikin emästä? Olen seurannut läheltä Cinderellan neljää ensimmäistä vuotta ja yhdessä kavereideni kanssa opettanut sen ratsuksi Pietarsaaressa. Sehän oli yllätysvarsa, tuli emänsä mahassa Pietarsaareen kenenkään tietämättä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin toki kertoa mitä tiedän :) Sindeen sain tutustua ekan kerran muistaakseni vuonna 2012. Sindehän asui tosiaan Jatilassa tuntiratsuna, se oli ainakin omasta mielestäni ihanan reipas vaikka moni muu aina valitteli että se menee liian lujaa :D Olisikohan se ollut vuosi 2014 kun Sindelle tuli kaviokuumetta ja se jouduttiin ottamaan pois tunneilta. Se seisoskeli vähän enemmän ja vähemmän sitten aina tarhassa ja 2015 se sitten myytiin jonnekkin kohti lappia. Mutta ennen kaviokuumetta ja myyntiä Sinde oli tunneilla melko suosittu mutta myös melko pelätty :D Koska Sinde oli niin reipas niin ei niin moni tykännyt siitä, varsinkin kun se välillä onnistui saamaan ratsastajan alaskin. Sitten oli tietenkin näitä jotka tykkäsi Sinden vauhdista, sillä tykkäsi myös yllättävän moni hypätä silloin kun sillä sai hypätä :) Itse rakastin aina sinden pomppuista ja vauhdikasta menoa, kun sain mennä sillä aina välillä. Jos haluut tietää viellä jotain lisää Sindestä voin yrittää kertoo jotenkin tarkemmin :D

   Poista