Hjörkka

Hjördís frá Gliti

Hjörkka on siis toinen vuokrikseni jota aloitin 9.3.2014 vuokraamaan.

Perustiedot:

Nimi: Hjördis frá Gliti
sukupuoli: Tamma
säkä: 143cm
syntynyt: 11.6.2001
Emä: Hrönn frá Hrepphólum
Isä: Stígandi frá Hvolsvelli
Rotu: Islanninhevonen

Hjörkka on vähän omalaatuisempi tapaus. Hjörkka ei tykkää olla yksin mutta samalla tykkää. Nimittäin Hjörkka ei tarhaa ihan kenen kanssa vain. Hjörkka myös inhoaa ruunia ja oreja koska sai joskus aika kivan haavan orilta ja nykyään siinä on iso arpi. Hjörkalla on kumminkin varsoja, esim. Daalis.
vas. Hjörkka oik. Hjörkan varsa Daalis taustalla tallin toisia hevosia
Käyn hjörkkaa ratsastamassa aina kun ehdin ja pystyn. Hjörkalla suurimmaksi osaksi menen kentällä mutta saan mennä tavallisesti maastoon jos kysyn, yksin tai porukassa.
Hjörkka on kentällä vähän laiskempi ja siitä mistä aloitettiin Hjörkka on rauhoittunut paljon. Maastossa Hjörkka on kuin tikittävä aikapommi! Ainakin siis porukassa, yksin me voidaan käydä rauhallinen käynti maasto tai vähän reippaampikin ja silti löytyy jarrut.
Kun Hjörkan kanssa aloitettiin aloitettiin ihan sillä että saatiin sitä askellajia mitä haluttiin. Myöhemmin sitten aloitin vain sen kunnon sekä tason nostoa. Kun aloitettiin taso oli HeD, nykyään HeB.
Meidän nykyinen perus juttu on ratsastaessa ravailla pitkiä pätkiä sekä laukassa laukata pitkiä pätkiä. Kävelemmä kaiken tuon lisäksi tuplasti enemmän kuin ravaamme tai laukkaamme.
Välillä hyppäämme mielen innostukseksi, itse olen joutunut hyppäämisen opettamaan Hjörkalle koska tämä ei ennen minua koskaan ollut hypännyt ratsastajan kanssa. Puomeja menemme aika useinkin!
Hjörkalla saa ratsastaa vain minä, Hjörkan omistajat sekä ne jotka tallinomistaja hyväksyy.
lopuksi kuvia.
Suurinta mitä hypätään tällä hetkellä
Rakenne kuva alku talvesta
Nykyään pystyn luottamaan tähän hevoseen melkein täysin

Tämäkin on kentällä yleistä

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Rotu lukee tuolla ylhäälläkin mutta voin tähänkin vastata, Hjörkka on Islanninhevonen.

   Poista
 2. Hjörkka on tosi nätti. Taidat tykätä issikoista. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hjörkka on kyllä nätti :) ja kyllä, rakastan oikeastaan issikoita <3

   Poista
 3. Kia blogi sulla karo, mutta mun on pakko sanoa, että ponit/hevoset eivät pyöristy vain niskasta, vaan myös kaulasta (;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja tosiaan ne pyöristyy kaulastakin mutta en ole tajunnut sitä kirjoittaa :D (toivottavasti tämä ei hirveästi haittaa)

   Poista