keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Harjoituskoulu kilpailut

Nyt on tämän vuoden ekat koulukisat käyty! Tai olihan ne vain harjoitus kisat mutta kumminkin. Itse olin kuin pystyyn kuollut radalla, mietin vain rataa ja kulmia ja Kasia pienetkin hätkähdykset tuntuivat suurilta jolloin jäin vain puhumaan sille aina sen lähdettyä johonkin vähän lujempaa. Omasta mielestäni rata meni aivan surkeasti ja siellä olisi ollut vaikka kuinka paljon parannettavaa. Mutta ilmeisemmin rata olikin mennyt vähän paremmin, kun olin mennyt saamaan 64% jotka ovat korkeimmat prosentit mitä koulukisoista olen saanut!
Aloitetaan nyt vaikka siitä että tallille päästyä aika pian hain Kasian sisälle, harjasin sen aika nopeasti koska se ei ollut kauhean likainen. Aloin sitten letittämään sitä koska aikaa oli niin hyvin, ettei varusteitakaan kannattanut viellä laittaa päälle. Leteissä meni mukavan aikaa joten pikaisesti varusteet päälle ja kentälle kävelemään. Päästiin sitten maneesiin jossa kaikki alkoi omalla tavallaan alku verkkaamaan. Itse kävelin viellä maneesin päädyn läpi pari kertaa koska olimme kasialle olevassa vaikeassa päädyssä. Ravaillessa kevensin jotta kasia ei mennyt heti alusta jumiin ja se rentoutuikin aika kivasti keventäessä. Koska aikaa oli hyvin, kävelin paljon väleissä, samalla kokeilin ennen laukkoja parit askeleen pidennykset ja saman tein laukkojen jälkeen. Kasialla oli laukassa jälleen kauhea kiire mutta jos jarrutin liikaa niin siirryimme raviin. Parin noston jälkeen kasia oli jo paremmin hallittavissa laukassa ja pystyin paremmin miettimään ravia. Yhdessä vaiheessa tuli joku kauhea stoppi Kasialle ja toinen pääty alkoikin äkkiä pelottamaan ja siellä me sitten kääntyiltiin ja vähän pompittiin, onneksi se sitten sinne meni ja pystyttiin jatkamaan normisti. Itsellä oli kauhea ongelma jalkojen ja jalustimien kanssa, en saanut sitten millään harjoitusravissa pidettyä jalustimia paikoillaan, sama jatkui radalla.
Rataan tutustumassa
Olin 4 lähtölistalla ja eka joka meni HeC:1 luokan. Rata oli aika hyvin mielessä mutta jouduin silti koko ajan sitä miettiä. Olin verkassa tehnyt etuosa käännöksiä jotka toivoin helpottavan kulmiin menemistä ja ilmeisemmin se oli auttanut koska pääsimme jopa laukassa kulmiin paremmin kuin odotin vaikka kerran näytti jo siltä että hypätään koulu aidan yli. Kulmat olivat koko ajan mielessä ja ne onnistui kasialla odotettua paremmin. Lisäykset menivät niin ja näin, alut menivät hyvin mutta vauhti hidastui huomattavasti loppua kohti. Ja siinä vaiheessa kun piti istua harjoitusravissa ja vetää lisättyä en saanut sellaista tuntumaa että olisin voinut päästää sitä yhtään kovempaa rikkomatta laukalle joten se meni aika huonosti.
Radalla, jalustin ongelmia
En oikeesti osannut ratsastaa radan aikana ja istuntaani olisin voinut paremmin miettiä.
Kasia oli ympyröillä rento mutta suorilla tuntui vain yrittävän kiihdyttää joka olisi ehkä kannattanut tehdä ainakin perusteluiden mukaan. Tahti oli omasta mielestä ollut vaihtelevaa mutta ei se kuulemma ollut vaan oli pysynyt tasaisena. Laukassa vasempaan tuli vähän ongelmia, Kasia alkoi olla hiukan väsähtänyt ja rikottiin pari kertaa raville, onneksi nostot tulivat aika pian takaisin. Tultiin loppuun ja olin iloinen tammaan, taputtelin koko matkan sitä takaisin verkka alueelle kun suoritus oli mennyt sen verran hyvin kun miettii etten ole sen tippumisen jälkeen Kasialla ratsastanut, enkä ollut rataa kelläkään harjoitellut. Iloinen siinä vaiheessa oli! Keventelin hetken ravissa ja sitten hyppäsin alas taluttelemaan.
Kasia jatkoi viellä yhden luokan joten minun ei tarvinnut sitä pois hoitaa. Joten kävin hakemassa kameran ja kuvasin parit muut ratsujot viellä videoille. Tällä välin sain myös omat arvostelu paperit ja yllätyin oikeasti! odotin jotain 50% aluetta mutta paremmin meni.
Tässä nyt koko paperi
Muillakin meni todella hyvin! Seuraavia koulukisoja odotellessa. Ajattelin tähän loppuun laittaa siltä päivältä otettuja kuvia poniesta kun en muuten kirjoita päivästä.
Tähän loppuun viellä kysymys! Olen menossa torstaina lintsille, haluaisitteko kenties sieltä jotain postausta esim. My dayn? Vai jätänkö lintsi jutut omaan juttuuni?
Monnistakin kuva tietenkin, monni ainoana pikku ponina kisoissa
Tähdestäkin tietty kuva!
Käytiin herkulla ajamassa myös Tähteä yritettiin mutta tämä päätti ei halua olla ajoponin hommissa.

12 kommenttia:

 1. Jeee! Tosi hyvin meni!:) Tee vain lintsistä my dya, on aina kiva seurata toisten touhuilua huvipuistoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja yritän parhaani mukaan muistaa kuvata :D

   Poista
 2. Kivan oloinen blogi sulla ja ihania kuvia. Liityinkin sulle lukijaksi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja käyn katsomassa sinunkin blogisi! :)

   Poista
 3. Hei,ihana blogi sulla♥ Onnea myös kisoista!! Hyvin mennyt:) Olen ihan hyvä tekemään bannereita,niin jos haluat,voin tehdä bannerin sulle;) tai tekisin.. lähettäisin sen sitte sulle sähköpostilla, jos suinkin sopii :D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ja tee toki banneri, toiseen kommentiisi jo vastasinkin.

   Poista
 4. Hyvin meni! Laita vaan lintsiltä postausta ;-)

  VastaaPoista
 5. Hyvin meni! Laita vaan lintsiltä postausta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja yritänpä siis kuvailla lintsillä :)

   Poista
 6. Vähän myöhässä oon mutta tee vain video lintsiltä. Ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep yritetty, viellä en videoita ole läpi katsonut joten sen näkee vasta muokatessa saako mitään aikaiseksi ja kiitos :)

   Poista
  2. Jep yritetty, viellä en videoita ole läpi katsonut joten sen näkee vasta muokatessa saako mitään aikaiseksi ja kiitos :)

   Poista