keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Tulevan kouluratsun harjoituksia

Lauantaina (28.11) oli sitten Lumikin vuoro liikkua pitkästä aikaa. Aluksi huomasi että energiaa todellakin oli koska alku raveissa Selina ei saanut säädeltyä vauhtia ihan niin rauhalliseksi kuin olisi haluttu. Kun alettiin sitten tekemään alku lämppä tehtäviä tehtiin vähän koulukisoja varten harjoitusta. Pituushalkaisijalle, jossa pysähdys. Päässä sitten oikealle tai vasemmalle, kulmassa raviin ja pitkä sivu ravia. Lyhyellä sivulla takaisin käyntiin ja alusta.
Hieno poni!
 Tehtävää sitten vaikeutettiin seuraavilla asioilla: Samaa tehtävää mutta koko ajan ravissa. Pituushalkaisijalla siirryttiin käyntiin 4-5 askelta. Pitkillä sivuilla keskelle pitkää sivua voltit. Lumikki teki kyllä omat vaikeudet tähän koska eräs kulma oli sen mielestä niin kiinnostava mutta samalla se pelotti pientä. Ei se ihan osannut päättää. Siitä kulmasta tuli koko ajaksi kauhea ongelma ja jouduinkin aika monesti mennä auttamaan ratsukon pois kulmasta.

Vesilätäkötkään eivät ponia haittaa
Kun tätä tehtävää oltiin tehty riittävästi alettiin ottamaan välikäyntien jälkeen laukkaa. Oikeaan suuntaan laukka oli taas vaikeampi ja otettiin poni siihen liinaan. Mentiin tällä kertaa vain vastalaukkaa koska poni ei ilmeisemmin nostanut oikeaa laukkaa vasemman sijasta.Vaihdettiin suuntaan sen jälkeen kun oikeaan alkoi sujua hyvin. Vasemmassa suunnassa ei kyllä mitään ongelmaa ole laukan suhteen. Ulospäin poni tosin työnsi aika paljon. Laukkojen jälkeen lyhyet loppuravit koska ponilla alkoi väsymys näkyä pikku hiljaa. Sen jälkeen pitkät loppu käynnit ja mentiin pikaisesti hoitamaan poni pois koska alkoi olla hiukan kiire. Lumikki olisi voinut olla parempikin, mutta tämä kelpasi nyt tällä kertaa. Voi olla että pitää seuraavalla kerralla tehdä vähän poniagilityä koska silloin saataisiin poniin vähän intoa taas tämän ratsastuksen suhteen.

2 kommenttia: