maanantai 14. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 14


Tallirutiinit, Hjörkan tallilta. Teen kaiken aikalailla samalla tavalla joka kerta, jäänyt niin tavaksi!

Tallilla:
Aluksi ihan vain ajettua pihaan tavallisesti rapsutan koiraa joka tulee aina vastaan, siitä talliin viemään tavarat.

Katsomaan tallivihkon kuulumiset. Sitten pikaiset suunnittelut mitä tehdään ja miten. Jos olen yksin tallilla otan kaikki tavarat valmiiksi käytävälle. Hjörkan haku on seuraavaksi josta pikaisesti talliin ja pikainen harjaus ja hoito.
Talven jälkeen tulee tämä hupi taas...
Varusteet päälle ja kentälle, kentällä portti kiinni, puomien siirtelyä tarvittaessa.
Esteitä hyppiessä minä rakennan esteet ja lasken välit.
Ratsastan ja maastakäsittelen, riippuen mitä olen päättänyt tehdä silloin. Ratsastuksen jälkeen takaisin talliin, varusteet pois, jätän käytävälle odottamaan.

Harjaan Hjörkan läpi, haen vähän herkkuja ja takaisin tarhaan. Tällä välin ponin on aikaa käydä piehtaroimassa, itse laitan varusteet paikoilleen ja kirjoitan vihkoon. Siivoan käytävän sotkuista ja otan loimen mukaan ja lähden loimittamaan tamman vaikka tämä ei olisi piehtaroinut. Talliin, tavarat mukaan ja menoksi.
Kesäisin myös on kesäihottuma hoitoja
Tämä oli tällä kertaa vähän lyhyempi postaus. Rutiini on niin samanlainen säästä ja päivästä riippumatta että siihen jopa tottuu liikaa. Välillä jaan päiväheinät mutta ne on aina vasta Hjörkan hoidon jälkeen. 
Mikä on teidän talli rutiini?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, eikä haittaa, vaikka olikin vähän lyhyempi:) Itselläni ei ole oikein minkäänlaisia tallirutiineja, kun käyn 1-2 krt viikossa tallilla, mutta jotenkin näin se aina menee:
    Tuun talliin, katon listan, kellä meen, haen sen varusteet satulahuoneesta, hoidan sen, paan varusteet päälle, meen tunnille, hoidan hepan pois, hoidan varusteet ja lähen kotiin. Tuossa tuo oli aika lyhyesti:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista