perjantai 27. helmikuuta 2015

Elämäni hevoset osa 2

Nyt saatu taas kirjoitettua tämäkin postaus, toivottavasti tämäkin tulee olemaan teidän lukijoiden mielestä mukava lukea.

Jatilan Lumikki "Lumikki"
Muistan kun en tykännyt tästä tammasta ollenkaan pari vuotta sitten. Se oli villi kakara joka meni aidoista läpi ja lähti taluttajiltakin välillä. Temput eivät loppuneet mutta silti sen söpöydellä monet sitten onnistui saamaan unohduksiin. Mieleni muuttui vasta sitten kun se kasvoi ja alkoi käyttäytymään paljon paremmin. Kun Lumikilla sitten alettiin tekemään kaikkea, harjoittelemaan jo ponin tehtäviä siitä kuoriutui vain enemmän niitä hyviä ja ihania puolia (toki niitä huonojakin). Kerta kerralta ihastun poniin vain enemmän ja enemmän ja nyt ollaan tässä että se kuuluu minun elämäni hevosiin tai poneihin. Nuoresta iästään huolimatta se on ollut todella aikuismainen. Enkä olisi uskonut että tämä poni tykkää mielummin kantaa ratsastajaa selässä kuin olla ohjasajettavana takaa. Lumikki on myös näyttänyt että siltä ponnua löytyy, hyppäähän se jo 65cm, pitäisi irtohypyttää taas joku päivä. On Lumikki vaan se paras varsa jonka tiedän!

Kasia
En tiedä ollenkaan miten tähän tammaan tykästyin niin kovasti. No pari mitä nyt hetken miettien tulee mieleen ovat: 1. Se on tamma (tammat ovat parhaita) 2. Rakastan sen eteenpäin pyrkimystä 3. Sen askellajit! Laukka on se juttu sillä mistä pidän kovasti mutta myös ravista josta harvemmin tykkään. Joskus kun kasialla sai viellä hypätä se oli kyllä niin ihana niissä, se hyppäsi tasaisesti ja harvoin kielteli. Harmiksi enään ei saa hypätä tällä tammalla koska se onnistui lihomaan liikaa. Hassuinta on myös se että Kasia on tällä hetkellä ollut korkein hevonen jolta olen tippunut! Tuli juuri mieleen etten ole ratsastanut kasialla sen jälkeen... Pitääpi siis hypätä sinne joku päivä taas vähän tunnustelemaan miltä tamma tuntuu.

Montsaana "Montsa"
Tämä tamma tuli minulle eniten yllätykseksi minun lemppareihin! Muistan viellä sen ekan kerran kun menin sitä hoitamaan. Sillä oli juuri silloin annettu päiväheinät ja sehän muuten vartio niitä kyllä todella tarkkaan, varokaa sormia siinä vaiheessa!! Laitoin tamman kiinni karsinaan kumminkin sen verran löysälle että se ylsi syömään. Koko ajan se luimi kun olin karsinassa tai sen lähellä, se yritti näykkäistä (tai niin minä luulin, nyt monen kerran jälkeen opin sen että se ei harjaajaa näykkäise, se vaan esittää ja tykkää pelotella harjaajia). Harjauksen jälkeen mietin olisinko saanut vaihtaa mutta jäin kumminkin sitä tammaa hoitamaan. Pikku hiljaa aloin siihenkin tammaan luottamaan ja ymmärtämään sitä. Nykyään saan hoitaa sitä jos haluan mutta joka päivä ei ole pakko käydä hoitamassa. Asia mitä tykkään tehdä montsan kanssa on ehdottomasti käydä talutuslenkillä tai karsinassa istuskella ja seurailla mitä tamma tekee tai syöttää siinä samalla jotain sen imuroimiselta jääneitä heiniä. Jos talutuslenkille lähden, lähden maastoon taluttelemaan! Tämä tamma inhoaa autoja ja vaikka auto ei liikkuisi tai olisi päällä se pelkää niitä ja tuntuu siltä että haluaisi juosta karkuun, VALKOISET autot ovat pahimpia ja niitä ei voi mennä 5 metriä lähemmäs vaikka miten houkuttelee! Ihan hassu :)

Barbelinda "Barbi"
Tähän tammaan sitten ihastuin heti ekasta kerrasta! Kaunis ex-ravuri jolta vauhtia löytyi. Parit kerrat tuolla tammalla olen ratsastanut ja kaikki ne on ollut mukavia kokemuksia. Myös se että ex-ravuria ei ole helppoa ratsastaa, ne tarvitsevat oman aikansa. Barelinda on ollut mielestäni kaunis ja sen jälkeläiset kovasti sen näköisiä. Barbelindan ravi ei ole mitään helpointa istua mutta jos tykkää yhtään vauhdista nautti niistä ravi pätkistä joissa antoi tamman ravata hiukan reippaampaa. Ihana tamma ja toivottavasti saisin viellä joskus ratsastaa tätäkin.

Cinderella sekä Sophienhoeh's Jill "Sinde ja Romi"
Sinde
Romi, kuva vaikka kuinka vanha
Nämä kaksi lisään samaan kirjoitteluun. Ihanat welshit ja welshien tapaan vauhtia löytyy/löytyi. Romihan on siis lopetettu kohta pari vuotta sitten (?) mutta silti rakas ja ihana poni. Romi oli kiltti ja vauhdikas poni tamma joka ei tarhassa kiinni antanut. Romi oli vaan ihana, en muuta osaa kertoa siitä koska kaikilla on ollut oma mielipiteensä siitä. Itse rakastin sen laukkaa! Räjähtävä lähtö ja vauhdikasta menoa, ihanaa! Tämä tamma on ensimmäinen jolta olen Jatilassa tippunut ja hauskaahan se oli vaan, iloinen olen että tällä tammalla pääsin ratsastamaan.
Sitten Sinde, sinde tuo ihana pulla poni joka on myös vauhdikas ja reipas kaikessa. Tällä hetkellä pienin poni jolla voin jopa joskus mennä ja se on kyllä hauskaa kun poneista tykkään. Sinde on myös hieno mamma! Lumikki on ollut sen ensimmäinen varsa ja sehän on kyllä hieno varsa nykyään. Kesällä pitäisi tulla uusi varsa jota odotan jo kovasti, toivoisin nimittäin sitäkin saavani opettaa sitten joskus. Sinde on ihana pikku ravailija, sindellä tykkäänkin eniten sen ravista koska se on liidokasta ja matkaa voittavaa jos osaa huomata sen siitä kipityksestä jota se osaa kyllä mennä. Rakastettava ja ihana tamma lyhyesti!

montsa ja kasia meni väärinpäin mutta ei voi mitään :)

Tässä tällä kertaa, teen viellä osan 3 koska en tästäkään halunnut pitkää vaikka siitä tuli nyt jo hiukan liian pitkä. Toivottavasti jaksoitte lukea! Ensi kerralla tuleekin pojat jotka kuuluvat elämäni hevosiin. Kuten tästä postauksesta huomasitte tykkään tammoista ihan hirveästi! Oreille sanon ei niin pitkään kuin mahdollista ja ruunat meneekin ihan hyvin. Seuraavassa osassa kumminkin lisää pojista. Ja huomatkaa että suurin osa hevosista on jatilasta, vaikka en niin ajatellut mutta parhaat hevoset kyllä!

6 kommenttia:

 1. Kiva nähdä ketkä ne ruunat on :) . En osaa aavistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä saat nyt oottaa että ehin kirjoittaa :) Siinä vaan arvailemaan niitä

   Poista
 2. Lumikki on tossa kuvassa niin söpö!
  Ja hyvä postaus

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus :). Voiko Lumikilla joskus tulla ratsastamaan kun niin paljon tekisi mieli :3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :) ja laitappa mulle viestii (sähköpostiin: karoliina.leynir@gmail.com) niin voidaan katsoa ;)

   Poista