maanantai 16. helmikuuta 2015

Pikaiset puomiharjoittelut

Tuli taas viikonloppuna oltua heppojen kanssa ja lauantaina olinkin jatilassa lumikkia liikuttamassa joten siitä nyt postausta.
Aluksi tallille päästyä en mennytkään suoraan lumikin luo vaan lähin sassin ja liinun mukaan maastoon. Käytiin tutkimassa uusi maasto reitti, jossa traktori oli käynyt ajamassa jonkunlaista polkua jo meille kivasti joten ei syvässä lumessa tarvinnut mennä, ainakaan kauaa ja paljoa. Itse tykkäsin reitistä koska siellä pääsi ponit kiipeilemään jolloin joutuivat käyttämään takajalkojaan ja tasapaino niilläkin parantui edes vähän. Lumikin kanssa suunnittelin meneväni joku päivä sinne taluttelemaan tai joku ratsastaja sinne selkään.
Talutin monnia ja liinu ratsasti herkulla
Käytiin tutulla laukka pätkällä myös laukkaamassa tai no liinu laukkasi ja ilmeisemmin oksat tulivat vastaan, mutta mitä muuta tuossa kuvassa tapahtuu en osaa kertoa...
No kun sitten vihdoin sieltä maastosta pois päästiin kello näytti jo 15.30 olimme olleet siellä jo 2 tuntia ja ponit oli hikisiä joten saivat jäädä sisälle siihen asti kunnes olivat kuivuneet. Siinähän ehti hyvin hakea sitten lumikki ja alkaa hoitamaan sitä sekä käydä ratsastamassa. Aikaa minulla ei ollut paljoa joten mentiin vain 30 min. Yritettiin tehdä niin että en olisi alusta asti taluttanut ollenkaan mutta lumikki päätti sitten alkaa riehua omiaan, toiseen päätyyn ei voinut lähelle mennäkkään tai sitten lumet jotka tippui katolta (joista ei sitten ollut aikaisemmin välittänyt yhtään) niin niitä piti sitten säikkyä. No menin aluksi taluttaen vieressä mutta kierroksen jälkeen riitti että kuljin vain siinä vieressä.
Loimi mitä söpöin
Miten niin näin kiltin näkönen varsa voi olla tuhma
Alettiin sitten tehtävään jossa mentiin 2 valkoista puomia. Aluksi ihmeteltiin mitä ne oli ja otti lumikki ekoille kerroille loikilla niiden yli. Parin kerran jälkeen ne pystyttiin jo ravata nätisti yli. Lisättiin tehtävään voltti jossa mentiin ruskeiden puomien yli ja siinä sitten alettiin taas temppuilemaan. ruskeita puomeja oli 2 ja molemmille piti pysähtyä ja miettiä mennääkö näiden yli vai ei. Päätti kumminkin mennä yli vaikkakin vain käynnissä ja muilla kerroilla tuli viellä pysähdykset ennen puomeja ennen kuin suostui mennä yli. lopuksi mentiin jo yli ja ravissakin. Sitten piti alkaa lopettelemaan joten loppu verkat ja äkkiä hoito pois. Kuvia en ottanut ollenkaan tehtävästä tai mitään koska menin koko ajan vierellä. Mutta näitä muita kuvia tulikin.
T'ää varsa muuten osaa tuon posettamisen ihan liian hyvin!
Loppu käynnit
Takaisin talliin, loimikin mukana!

4 kommenttia:

 1. Kiva postaus!
  Sinun postaukset ovat aina hyviä:D
  Ja se yksi Herkku kuva oli hauska.
  Lumikki on söpö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kivasta kommentista :) ja kiva kuulla että postaukseni ovat hyviä!
   Lumikki kiittää myös!

   Poista
 2. Kiva postaus ja ihan mahtavaaa tekstiä!!!!!
  Sun postaukset on kyllä aina niin sika hyviä, ettet itse varmaan usko!!!
  Ja onhan noi Lumikki ja Herkku molemmat ihan ylisöpöjä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja kiitos :) ja lumikki sekä herkku kiittää!

   Poista