maanantai 23. helmikuuta 2015

Poni viikonloppu, mikä sen mukavempaa

Viikonloppu on mennyt taas tallien merkeissä, kävin jo perjantaina illasta maastossa Hjörkalla mutta siitä kerron toisessa postauksessa koska siitä ei ole kuvia ollenkaan... Lauantaina olinkin koko päivän jatilassa. Menin sinne hiukan jälkeen klo 10 ja lähdin klo 19 joten oli siinä 9 tuntia aikaa olla ponien kanssa. Tallilla sitten olin Selinan kanssa aamusta asti, Sassi tuli mukaan parin tunnin päästä.
Tässä postauksessa siis lumikkia ja muita ponien kanssa oleskelu juttuja ja kerronkin päivästä ihan järjestyksessä, postauksesta tulee pitkä!

Tallilla äkkinäinen päätös mistä alotettaisiin ja Lumikki pääsi heti ensimmäisenä hommiin. Ajattelin että jos se olisi ollut tavalliseen tapaansa toisessa päässä tarhaa olisin kuvannut teille miten se tulee luokseni sieltä mutta koska tyttö olikin jo portin vieressä hörisemässä niin ei siitä tullut mitään. Joten poni kiinni ja rakenne kuvaa ottamaan heti ensimmäiseksi.
On se viellä pyöreä mutta laihtunut yllättävän hyvin siitä mitä se aluksi liikutuksen alotettua oli
Poseeraamisen se kyllä osaa! kaviotkin ovat kasvaneet kovaa vauhtia, menikin listaan odottamaan vuolua.
Mentiin karsinaan hoitamaan (nyt toista kertaa ja vaikka se on paljon levottomampi karsinassa kuin käytävällä niin hyvin se siellä käyttäytyy) ja laitettiin pikkuinen pikaisesti valmiiksi ja mentiin maneesiin. Ajatuksena oli vain saada se kuuntelemaan ratsastajan pyyntöjä ja kun se nyt on ollut hiukan liiankin pirteä ratsastaa, niin saada silti olemaan kiltisti. Aluksi tämä tuntui mahdottomalta mutta pienen hetken päästä tämä alkoi jo tajutakkin jotain mitä pitikään tehdä tietystä pyynnöstä. 

Monen muun hevosen mielestä pelottava ovi ei ole lumikin mielestä edes kiinnostava, mikä saisi tämän ponin edes säikkymään? Nyt keksin! se että minä katoan näkö piiristä :D
Selina ratsasti hyvin lumikkia ja lumikki tuntui kuuntelevan hyvin vaikka ratsastajaa hiukan jännittikin välillä jotkut asiat, lumikkikin suoriutui hyvin asioista joissa ratsastaja oli hiukan jännittyneempi. Heillä tuli monta todella hyvää pätkää, vaikka niitä huonompiakin pätkiä tuli kun ulkopohje ei mennytkään läpi, molemmat suoriutuikin pyydetyistä asioista hyvin! Kyllä sen muuten huomasi taas tunnilla että lumikki piti minua "maminaan" koska välillä kun Selina sai antaa lumikin kävellä hiukan vapaammin niin se käveli joka kerta niin suoraan minua kohti.
"mamiiiiii, mä löysin sut" olin mennyt myös kerran tuollaisen jousiammunta taulun taakse piiloon, silti se tuli luokseni.
Ravi tuntui toimivan tosi hyvin ja ravi pätkät meni vain paremmin ja paremmin. Voi tuohon varsaan vaan olla niin iloinen joka kerta koska jokin asia aina vain paranee siinä. Otettiin myös pätkät laukkaa, koska pitäähän niitäkin nyt harjoitella kun ratsuksi opetellaan, jotka sitten onnistui yllättävän hyvin. Odotin etteivät ne nouse ollenkaan tai sitten kauhean tappelun kanssa mutta kaikki 3 nostoamme nousivat sen tavallisella tavalla (räjähtäen eteenpäin) ja lumikki laukkasikin hyvät pätkät. Vaikka lumikin laukka on aluksi räjähtävää se tasaantuu ja mukavasti hidastuu noston jälkeen. Molempiin suuntiin nostettiin siis laukat ja molemmat suunnat näyttivän nousevan yhtä hyvin. Laukasta ei ole kuvia koska olen nyt viellä joutunut juoksemaan vierellä nostoissa, katsoo jos ensi kerralla ei tarvitsisi niin saisi laukastakin kuvia. Laukkojen jälkeen heitettiin satula pois ja mentiin loppu verkka sitten ilman satulaa.

loppu ravailuun alkoivat, lumikki viellä reippaana eteenpäin menossa
Loppu ravien jälkeen alettiin sivoamaan kakkoja jotka sujuikin hyvin lumikkia asiaan totutellen, hiukan hauskallakin tavalla. Siivoojana toimi ratsastaja eli sieltä selästä käsin piti siivota, olin antanut selinalle talikon syliin josta ei lumikki välittänyt mitään, itse taluttelin heitä aina kasoille ja pidin ponin paikoillaan jossa seisoi lumikki kyllä niin nätisti paikoillaan. kun kasoja oli enään yksi, Selinan piti mennä naisten istuntaan ja ottaa kasa niin. Kun kasa oli talikossa piti hänen kääntyä väärinpäin ja kuljettaa talikko jälleen sylissään kun minä talutin. Selina ei ollutkaan muistanut että kannattaa laittaa talikko varovasti ensin taputellen lumikin pepun päälle (talikko ollut jo parit kerrat siinä päällä eikä ole välittänyt) vaan oli ilmeisemmin laittanut sen sitten hennon tuntuisesti siihen niin sehän sitten alkoi lumikkia ärsyttämään niin pikkuinen pukittelikin talikon ja selinan sieltä alas. Ei sattunut ja lumikki oli jälleen pahoittelevan näköinen ratsastajan tiputtua ja näytti omalla tavallaan pahoittelevan selinalle. Ei se pahoja tarkoita onneksi :) Ratsastaja vain takaisin selkään ja väärin päin uudestaan ettei kummallekkaan nyt jäänyt mitään ja tällä kertaa talikko koko ajan poissa pepun päältä. Lopuksi ei ollut enään mitään ja voitiikin hyvin lopettaa siihen kun kumpaakaan ei enään mikään jännittänyt.
Olihan siitä sitten otettava tunnin jälkeen sen oma perus poseeraus jossa se laittaa päänsä lankkujen välistä ja näyttää niin söpöltä
Välillä ehkä vähän vähemmänkin edustavasti
Lumikin jälkeen oli tunnin katselun ja kuvaamisen vuoro jossa kuvasin vähän kaikkia, heillä oli este tunti ja kaikilla näytti menevän hyvin. Tunnista en tämän enempää kerrokkaan.
Lentäviä ratsuja kaikki tunnilla
Tunnin jälkeen haettiin suoraan Herkku tarhasta Selinan kanssa ja laitettiin pikaisesti kuntoon ajokamat päälle ja reen eteen. Päätettiin nyt ennen kuin reki ajelun aika päättyy käydä herkulla radalla hiukan reellä ajelemassa. Ensin oli hiukan ongelmia saada aisoja kiinni rekeen mutta ne saatiin kiinni ja poni varusteineen myös ja päästiinkin menemään. Liinu oli tullut mukaan pikku siskonka kanssa rekeilemään ja pari kierrosta siellä vedettiin rauhallista käyntiä. Herkku käyttäytyi kyllä jälleen niin nätisti kärryjen edessä että eihän siitä voinut olla muuta kuin iloinen. 
Koko porukka paitsi minä, herkkukin niin edustavan näköinen
Eikö ookkin muuten todella söpö reki?
Tältä kyydissä näytti
Reki ajelun jälkeen laitettiin poni rauhassa pois ja mietittiin mitä seuraavaksi. Aluksi ajatuksena oli hoitaa hartsu jonka jälkeen emilillä hiihtoa mutta päädyttiin siihen tulokseen että otettiin minishetit sisään ja lähettiin niillä pitämään pientä agilityä maneesiin. Minulla oli hietsu joka vaihtui houdiniin, Selinalla houdin joka vaihtui hietsuun ja Sassilla mallu. Ponit oli virkeällä päällä ja houdinkin joka harvoin pukittelee veti kauheaa pukki rodeota aluksi kunnes alkoi rauhoittumaan. Hietsu oli yllättävän nätisti koko ajan ja mallu omalla tavallaan reipas mutta kiltti. Sassi ja Selina sai ratsastella poneilla mutta koska itse olen liian iso niin minä sitten taluttelin. Niiden kanssa sitten pyörittiin maneesissa oman aikamme ja mentiin hoitamaan ponit pois. 
Pahoittelut laadusta, alkoi jo hämärtämään...
Ponit ulos ja hoitamaan Hartsu tai Selina hoiti Hartsun reippaasti, itse vain tunnustelin jalat ja jalka jota Hartsu ontuu niin tuntui hiukan lämpimältä ja turvonneelta kohtaa josta se oli "rikki". Sekä mietin mikä olisi hyvä laihutus tapa sille mutta mitään ei tule mieleen jossa se ei joutuisi käyttämään jalkojaan. Voi voi kun ei sille pulla ponille keksi mitään...
Tästä alas päin puhelin kuvia, kuvassa houdin seuraamassa harjausta
Hartsun jälkeen otettiin Emil, aluksi meidän piti mennä heti kokeilemaan miten se toimi sukset perässään mutta koska varmoja ei oltu onko se ollu ajo tehtävissä otettiinkin se ohjasajoon. Aluksi se selvästi jännitti mitä nyt tapahtuu, olin itse aluksi narun päässä vieressä mutta vaihdettiin parin pystyyn hyppäämisen jälkeen minut taakse ja jatkettiin. Selinaa selvästi jännitti mutta hyvin suoriutui vaikka poni hyppelikin pystyyn. Käskin sitten Selinan mennä narun päähän ja kauemmas ponista kun oli tullut jo pari hyvää pätkää ja kummallista kyllä mutta Emil alkoi menemään jopa paremmin. Otettiin taluttaja pois ja jatkettiin Emilin kanssa kahdestaan.
Hieno poika! Ei siihen voinut olla kuin iloinen c: Selina
Hupsis rikottiin laukallekkin kerran c: Selina
Käveltiin, kääntyiltiin, ravattiin ja emil vähän laukkasikin sekä pysähdeltiin. Kaikki alkoi sujumaan vain paremmin loppua kohti. Päästin sitten Selinan ohjiin ja molemmat menikin hyvin. Emil ravaili nätisti ja rauhallisesti ja kuunteli apuja mitä sai todella herkästi. Koska ohjasajaminen toimi niin hyvin niin turha sitä on heti tuhota menemällä viereen taluttamaan joten ajettiin se sitten talliin asti. Kyllä siitä pystyi olla vaan ylpeä kun se meni niin upeasti! (ekaa kertaa näin sen tekevän jopa jotain ilman että katse oli sellainen ettei tykännyt, vaan oli iloisen näköinen ja Selinakin sanoi että se on tavallisesti kaikkea säikkynyt, nyt se ei säikkynyt kertaakaan!)
Siellä he menevät
Pesupaikalla hoidettiin kun piti sielläkin totutella olemaan, ihan hyvin meni siinäkin. c: Selina
Niin kiltti että ei voi olla ku ylpee ponista!
Ensi kerralla meneekin kärryt perään ja jos tämä menee hyvin niin kesällä saan toivottavasti alkaa ajamaan tätäkin ponia, koska nyt minulla on ollut luotto kärryponina Herkku joka on kyllä siinä niin reipas ollut. Ehkä näistä pukittelevista ja riehuvista poneista tulisikin vain hyviä kärry poneja, eihän sitä tiedä. Jouduin sitten lähtemään heti emilin pois hoidon jälkeen ja päivästä jäi todella kiva ja hyvä fiilis kun ponit olivat reippaita mutta kilttejä. Mitäs mieltä tälläisestä postauksesta jossa kerroin vähän enemmän jatilan päivästäni? Lisää vai ei, että kerronko aina vain lumikin liikuttelusta?

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! :) Kivoja kuvia ja kyllä Emil vaavi meni nätisti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja emil kyllä meni tosi nätisti alun jälkee! :3

      Poista