maanantai 2. helmikuuta 2015

Lumikki päästelee viikonloppu

Tässä postauksessa seikkailee lumikki! 
Kävin reippaasti viikonloppuna lumikkia hoitamassa ja liikuttamassa tai no siinä vieressä juoksemassa. Aloitetaan lauantaista (31.1), kävin silloin liikuttamassa lumikkia liinun, matzun ja sylvian kanssa (matzulla ja sylvialla blogit käykääs kurkkaamassa painamalla heidän nimiään), kuvia on päivältä vain puhelin kuvia mutta koittakaa kestää. Ideana miksi näin iso ryhmä mukana oli siis että kokeiltiin hiihtoratsastusta. Ratsastajana toimi Liinu ja heillä toimi hyvin. Käytiin radalla alku verryttelyillä josta mentiin kentälle jossa oli ihana lumikerros. Liinu sai luvan ottaa askellajit läpi, myös laukan. Ravi toimi hyvin, Lumikki ei kiihdytellyt hulluna eteenpäin siinä vaan meni rauhallisesti eteenpäin. Laukka ei heti noussut mutta eihän se niin helppoa sillä olekkaan. Kyllä se nousi jo tokalla yrityksellä tosin!
Sunnuntailta maastosta
Laitettiin sen jälkeen sitten sukset perään ja suksilla sai olla matzu. Hyvin siellä perässä pysyttiin pystyssä ja vauhtiakin pystyi rohkeasti lisäämään sekä pujottelua. Vaihdettiin sitten sukset pulkkaan niin pystyi sylviakin mennä kyytiin. Pulkkaan ollaankin jo aikasemmin totuteltu joten ei siinä ollut ongelmaa!

Kuva lainattu luvalla sylvialta
Kuva lainattu luvalla sylvialta
Vaihdettiin sitten ratsastajaa loppuverkkojen ajaksi, Liinu tosin jonnekki lähti kuljeskelemaan ja matzu pääsi selkään, sylvia sai olla yhä pulkan kyydissä ja tulla perässä. Otettiin hiukan ravia ja käveltiin tallin ympäri ja mentiin siitä sitten hoitamaan pikkunen pois.
Loppu posetus
Sunnuntaina (1.2) sitten menin liikuttamaan Lumikin Liinun kanssa ja nyt tuli parempi kamera mukaan joten hiukan enemmän kuvia. Aluksi ajatuksena oli puomi harjoittelua mutta maneesi oli varattu koko päiväksi, päätettiin vaihtaa suunnitelmia ja lähteä maastoon. Radalla alkoi Lumikki jo näyttämään että energiaa on ja tekisi mieli juosta jo.
"mamiii, mä seuraan suaa!!" (Lumikilla oli joku mami päivä)
Annoin luvan ravata käännökseen asti ja sieltä takaisin minun kohdalleni, Lumikki ilmeisemmin tiesi heti sanottua että nyt sai lähteä luvalla eteenpäin ja pian se oli käännöksessä ja tulossa takaisin. Ei se edes olisi halunnut kääntyä takaisin suuntaan mihin oltiin menossa vaan päätti hiukan temppuilla kunnes kävin sen sieltä hakemassa. Loppu matka menikin oikein hyvin.
Taidekuvan yritystä, ravailevat edeltä
"Mutta kun haluis viel mennä tonne päin!! mä jatkan matkaa toiseen suuntaan!"
Maastossa sitten kateltiin ja ihmeteltiin mutta mentiin niin hienosti! Jos jossain oli jotain vähän ihmeteltävää mentiin joko minun vierelläni tai perässäni. Käveltiin polkua niin pitkälle käynnissä kunnes tultiin tuttuun käännökseen ja tuli hyvä suora vähän taas päästä menemään varsaa joka halusi taas päästä juoksemaan. Liinu sai lähteä ravaamaan suoraa hylätylle talolle asti ja siellä kääntyä takaisin.
 
taidekuvan yritystä tämä ja alempi

 Takaisin tullessa varsa päätti sitten lähteä laukkaamaan minua kohti ja heitti jonkun säälittävän pukin (kumminkin niin että alla olevassa kuvassa ollut loimi-takkini päätti oppia lentämään) ja sen jälkeen viellä päätti hypätä lumikasan yli ja pääsikin sen yli! Jarrut kumminkin löytyivät ja kävelivät takaisin luokseni, eivät he kauas karanneet tosin. Tästä löytyykin sitten kuvia reippaasti!
"maamii, mää tuuleen!"
"mä tuun nyt vähän kovempaa mamii!! ota mut syliin!"
"En pääse niin lujaa ku haluun, päätänpä hiukan loikata ja..."
"...heittää kaiken ylimääräisen pois!" R.I.P takki-loimi
Liinu yrittää jarruttaa ja kääntää pois minun päältäni pientä energikästä varsaa
Ps. ratsastajalta puuttui toinen jalustin! Taputukset tälle kyydissä pysymiseen kun ponikin pomppi lumikasassa!!
Ja mä kiroon kun poni päättää lähtee hyppimään jo lumikasojen yli samalla naureskelen siellä sivussa
"Sori mami!" Ja liinua naurattaa äskeinen tapahutma :)
Lähdettiin kävelemään suoraa niin pitkälle kuin pystyi eli kunnes tuli pieni kaatunut puu vastaan josta lumikki ei suostunut mennä yli joten päätettiin kääntyä siinä ympäri ja lähteä takaisin päin. päätettiin että he saavat taas tulla hiukan reippaammin joten itse juoksin edeltä risteykseen ja taas kuvailin kun he tulivat, tällä kertaa hiljempaa.
Tässä on tuo talo mille asti mentiin
Ja jälleen takkini oppi lentämään... Saivat siis laukata takaisin päin hitaasti!
"Mami on tuolla, pitää jo hidastaa!"
R.I.P takkini joka toimi loimena, oppi lentämään 2 kertaa
Loppu matka käveltiin takaisin päin oikein kiltisti ja temppuilematta. Pitihän sitä olla "mamin" vieressä niin kiltisti. Mielestäni reissu oli onnistunut ja oikeastaan oikein mukava. Eikä mitään huonoja juttuja tuolla matkalla otettu tosissaan kun kaikki tuntui olevan leikkiä lumikilla, missään vaiheessa se ei käyttäytynyt kuin mikään ei olisi kelvannut tai olisi halunnut pois tilanteesta. Tunnin reissu siitä muodostuikin ja kun päästiin takaisin juotettiin, hoidettiin ja annettiin palautus annos viellä kiitokseksi. Kirjoittelut kirjoiteltiin viellä vihkoon ja lähdinkin kotiin päin.
Kun päästiin takaisin suojat olivat aivan lumiset ja märät sekä niistä ylös päin jalat, mutta kaikki suojien alapuolella olevat karvat olivat täysin kuivia!
Nami nami
Miltäs nyt tälläinen lumikki postaus kuulosti? Tuli hiukan pitkä kun kirjoittelin tarkemmin asioita mutta jaksoitteko lukea ja oliko kiinostava ollenkaan?

13 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja ihania kuvia!
  Ja, kyllähän tällainen postaus kiinnosti erittäin paljon, ja ei haittaa, vaikka tuli pitkä!
  Ja, oli kyllä kiva lauantai, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla ja kiitos! :)
   Onneksi oli kiva päivä tallilla! joskus taas uudestaan ;)

   Poista
  2. Sopii!
   Ja, noi "Mamii" kuvat oli tosi hauskoja!

   Poista
 2. Eikä miten ihania nuo laukkakuvat! ♥ Sain hyvät naurut tosta lentävästä takista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hyvä että laukkakuvat on muidenkin mielestä ihania :) ja takki vie kaikkien huomion ;)

   Poista
  2. Onks sun takki nyt kuollut, kun siinä luki R.I.P.?

   Poista
  3. ei se oikeesti oo mut koska se lens niin monesti niin kyllä se sen jälkee ainakin märkä oli :D

   Poista
  4. OK!
   Ja, tuon kyllä uskon:)

   Poista
 3. ""Mamii"" kuvat oli säpöjä.
  Ja Lumikki on söpö.

  VastaaPoista