sunnuntai 31. tammikuuta 2016

rodeo- vai kouluponi

Letit päässä
Lumikki on kyllä nykyään ihan liian innoissaan maneesissa. Alku käynneistäkään ei taas meinannut mitään siellä tulla, ei se säiky siellä vaan kirjaimellisesti pomppii ja muuta hupia keksii. Liian pitkät alku käynnit niin poni hullunee rodeoponiksi.

Laadut näissä huonommat, mutta näin se poni ilmoittaa että on tylsää
Tälläsenkin jutun oppi... Tää poni aiheuttaa mulle päänsärkyä!
Kyllä se onneksi kävelee, mutta se keksii vain omaa tekemistä jos sille tulee tylsää. Aluksi Selina meni hetken Lumikilla mutta vaihettiin sitten Enni selkään. Minä otin ekat kuvat eli Selinan ratsastuskuvat ja loput kuvat on ottanut Selina ellei toisin mainita.


Poni on ihan yli söpö tässä!
Aluksi vain ravailtiin pitkät alkuravit jotta saatiin ponilta energiaa pois. Välissä otettiin vähän käyntiä aina. Laukattiin vain vähän tällä kertaa ja se tehtiin liinassa, nostot meni ihan ok, laukkaa ei meinannut jaksaa pyörittää tällä kertaa. Yksi nosto oli vähän reippaampi, poni vain ampaisi yhtäkkiä eteenpäin maneesin katsomo päädyssä vaikkei ole tätä harrastanut enään pitkään aikaan. Onneksi teki tämän vain kerran.


Hieno poni!

Siinä se liitää, mikäköhän sille tuli tuossa nostossa?
Laukkojen jälkeen oli taas pienet käynti tauot ennen kuin ratsukko aloitteli HeD radan menoa. Mentiin ihan vain harjoitteluksi tämä rata ponille. Mutta uskotte tai ette, poni meni radan kyllä niin hienosti! Ainoastaan tahdin kanssa kokorataleikkailla oli ongelmaa, mutta senkin saa ihan vain harjoittelemalla korjattua. Yhdessä vaiheessa iso lumikasa tippui maneesin katolta, Lumikki sitä hiukan näytti pelkäävän kun äkkiä kuuluukin pelottava ääni. Mutta siinä se aikalailla vain paikoillaan pysyi jarrutuksesta eikä pingonnut mihinkään juoksemaan. Jatkettiin rata loppuun ja muuten ei tullut ongelmia paitsi ratsastajan omat pienet viat radalla. Ehkä me oltaisiin joihinkin kisoihin kohta valmiita, viellä kun totuttaisiin toisiin ratsukoihin...
Alkutervehdyksestä


Loppu tervehdys, poni selvästi tietää että nyt meni hyvin
Lopuksi vain käveltiin paljon ja otettiin vähän kevyttä ravia. Enni talutteli hetken Lumikkia kentällä sillä välin kun olin maneesissa auttamassa paria ratsukkoa. Sen jälkeen hoidettiin poni pois ja pian siitä lähdettiin kotiin. Lumikilla on myös tullut joku ihme juttu tallin ovien kanssa. Sisälle voi mennä mutta ulos ei. Ihan sama onko ulkona hämärä/pimeä/valoisaa, Lumikki jumittaa paikalleen eikä liiku lähemmäs ovea ja se on melkein pakotettava ulos ovesta. Ei se pelkää niitä, se ei vain halua kävellä ulos niistä. Tämä poni kyllä tekee minulle päänsärkyä näistä ongelmistaan, ehkä kun säät lämpenee niin ponikin rauhoittuu.
Lumikista muuttui Elvis-poni c minä
Kiitos taas minun rodeoratsastajille muuten! Ilman heitä ei ponikaan edistyisi, sekä he ovat ne jotka joutuvat siellä selästä käsin kestämään tätä ponia. En ole mikään hyvä opettamaankaan koska olen itse huono ratsastamaan, joten kiitos että kestätte minun opetustani. Ehkä joskus oppisin paremmin opettamaan niin olisi teilläkin helpompaa, mutta mennään tällä nyt eteenpäin ja kun oma taitoni loppuu niin katsotaan mitä keksitään!

7 kommenttia:

 1. Et sä oo huono opettamaan! Mä oon vaan huono ratsastamaan ! Mutta Lumikki on vaan niin hieno ponski<3! Saanko käyttää postauksen kuvia omassa blogissani? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opitaan yhdessä :D Lumikki on kyllä hieno, kunhan se saa sen energian pois... ja oonkin vastannut sulle tohon vikaan kysymykseen ;)

   Poista
 2. Hiihii, toi vika kuva on ihana! Lumikki on aina Lumikki, ja hepoillakin on päiviä^^ Mutta kiva postaus!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikki on kyllä Lumikki :) Energia poni jolla on aina liikaa virtaa. Kiitos :)

   Poista