sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Entäs jos ei enään kiinnostakkaan?

Ei, en tarkoita tällä blogin kirjoittamista ja ylläpitämistä, jos minulta kysyttäisiin mitä tykkään pitää blogia ylhäällä ja kirjoittaa tänne. Vastaisin melko varmasti että pitäisin tätä vaikka innostus hevosiin lähtisi kokonaan.
Tästä päästäänkin aiheeseen, nimittäin vaikka miten yritän itselleni aina toistaa päässä että kyllä mä jaksan, hevostelen koko elämäni ja näin. Sanon jopa ääneen että ostan viellä joskus sitten Hjörkan ja Lumikin itselleni. Mutta sitten päädyn näihin toisiin unelmiini... Niihin joihin hevoset eivät kuulukkaan?

Haluaisin matkustaa! Japaniin, Amerikkaan ja Islantiin, näihin kolmeen ihanaan maahan! Haluaisin jopa hiukan muuttaa Japaniin. Japani on minua kiinnostanut jo aika pitkääkin, mutta lukihäiriön takia tuntuu että mulla menee ikuisuus oppia Japanin kieli. Hauskin juttu on että kun kuulen japania, osaan kääntää sen päässäni mutta sen puhuminen, lausuminen, kirjoittaminen sekä lukeminen!! Ne on ne vaikeudet minulle, toki olen kovasti opiskellut ja osaan hiukan lukea hiragana ja katakana merkkejä (nämä ovat helpoimmat merkit) ja puhua pari lausetta. Parikin miinusta löytyy Japanista, nimittäin siellä on kallista elää. En saisi hevosia sinne mukaani, sekä Japanissa varmaan sairastelisin melko paljon enemmän nykyisestä.
*Kuva netistä lainattu* Kuvassa Tokyo tower

Toinen on ehkä vähän yksityisempi juttu. Haluaisin löytää poikaystävän, mutta en suomalaista... Haluaisin ulkomaalaisen poikaystävän! Ei Suomalaisissa ole mitään väärää tai mitään. Itse olen vain kiinnostunut enemmän ulkomaalaisista kuin Suomalaisista.

Nämä pari toista unelmaani ovat asioita mihin hevoset eivät kuulu. Jos joskus pääsisin Japaniin, löytäisin sieltä sen oikean, jättäisin siinä vaiheessa Suomen perääni ja muuttaisin sinne melko varmasti! Mutta kun koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo mukanaan niin on vaikea sanoa mitä tulee tapahtumaan.

Lopuksi kiusaan teitä viellä Hiraganoilla kirjoitetuilla sanoilla/lauseilla.
ありかと!= Arikato! = Kiitos! (Tiedän pitkä! Mutta tämä on helppo oppia!!)
わたし は= watashi wa= Minä olen (Pitäähän sinun osata kertoa edes nimesi)
おいしい=  oishii=  Herkullinen/herkullista (Japanissa saa myös syödessä pitää sitä ryystämis ääntä mitä pidetään täällä suomessa huononan tapana. Se tarkoittaa tavallisesti kokeille että ruoka on/oli hyvää!)

Lauseet:
あなたは読者です= Anata wa dokusha desu= Sinä olet lukija. (Tässä moni lausuu väärin, se pitäisi lausua: Anata wa dokusha des, eli jätä U kirjain lausumatta aina desu sanasta! Ja vaikka tuossa kirjoitetaan WA se on hiragana merkeissä HA.)
わたしはがくせいです= Watashi wa gakusei desu= Minä olen opiskelija/koululainen. (Nyt tein teille helpoksi, laitoin Hiraganana minä-sanan sekä gakusei-sanan. Kuinka moni osasi jättää U kirjaimen pois desu sanansta?)
*Netistä lainattu* Tuo on sekava taulukko mutta on se vähän helpompi kuin moni muu. (vaikka on 2 merkkiä kattokaa aina ekaa, ne on helpoimmat!)

Tiedän, Japani on todella sekava kieli ja minullakin on hankalaa viellä lukea edes kaikkia Hiragana ja katakana merkkejä, lisäksi on kauhea määrä kanji merkkejä! Tässä oli nyt tälläinen vähän minun pään mietteitä postausta jälleen sekä sain hiukan harjoiteltua koneella Hiraganan ja kanji merkkien kirjoitusta, tämä kun ei ole mikään helpoin tehtävä. Laittakaa toki kommenttia teidän unelmista mihin ei liitykkään hevosia, vähän vaihtelua eikö vaan?!

6 kommenttia:

 1. Mun unelmani olisi kani, jos hevosaiheisia juttuja ei saa mukaan ottaa... Haluaisin kesällä Islantiin tai Kreikkaan... Ja kiva postaus :-)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain sitten toteuttamaan noita unelmia :) Ja kiitos :D

   Poista
 2. Ihana postaus! Unelmista vaan kannattaa pitää kiinni<3

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Itse haluaisin muuttaa Saksaan yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saksakin on todella kaunis maa! Eikun vain niitä yrittämään sitten toteuttamaan ;)

   Poista