perjantai 1. tammikuuta 2016

Koulun Roiva heppa

Vuoden eka postaus, heti lähtee valituksia multa, voi voi, taitaa tulla jännä vuosi tänä vuonna!
Nyt saatte kyllä niin paljon ihania maneesi laatuja että silmät oikein lepää vihaa kohti maneeseja! Sekä saatte katsoa meidän kauheaa menoa. En jaksa paljoa peitellä meidän menoa koska ei meillä vaan mene hyvin! Roiva on reipas ja sen askellajit ovat niin isot, onneksi jarrut löytyy herkästi. Mutta se on niin säikky! En vaan tykkää sellaisista hevosista jotka säikkyy ihan koko aika kaikkea. Uralla päästään menemään hetki kunnes se jo kyttäilee niitä eikä suostu mennä niissä... Puhumattakaan maneesin päädyistä.

Sinisilmäinen ratsu
Aloitetaan!
En osaa ratsastaa tätä hevosta, voin sanoa sen suoraan. Olen vasta 3 kertaa sillä mennyt ja yksi niistä on niin että olen ollut kipeä (tulin siis kipeäksi ja siksi tämäkin tulee vasta tänään). Aina mä ajattelen että seuraava kerta menee paremmin. Ehkä se meneekin mutta minusta se tuntuu menevän huonommin.
Etukeno rakas ystäväni
Kyllä se taipuu, silloin kun kevennän hurjan suuresti
Roiva on kyllä ihana omalla tavallaan, mutta se ei ole minun tyyliseni. Tykkään mennä lujaa, mutta silloin kun se menee lujaa ilman että se on hallinnassa ei ole minun lajiani.

No joo, kyllä se asettuu vähän useemminkin kuin vain kerran

Laukkaa en edes ole viittinyt kokeilla. Aina kun istun harjoitusraviin Roiva lähtee lujempaa ja jos olen harjoitusravissa pelottavassa päädyssä ollaan lähdetty täyttä laukkaa kunnes olen saanut jarrutettua. Ärsyttäväähän se on kun se äkkiä lähtee laukkaan ja juoksee vain alta pois. Nyt on kahtena päivänä käyny sama juttu ja se on niin ärsyttävää!
Näin siis mennään siellä kun toinen vaan lähtee äkkiä.
Sen jälkeen tas taivutellaan ja muuta kivaa
Roiva on ok siihen verrattuna kun mitä osa muista hevosista on. En onneksi saanut mitään puoliveristä tai viellä reippaampaa suokkia jolla ei ole jarrujakaan. Roiva on kaunis, kiva hoitaa ja on se melko seurallinenkin. Ratsastaessa se vain on kauhean reipas ravissa ja säikky.
Tap tap, hieno tamma
En todellakaan ole hyvä ratsastamaan, varsinkin kun en enään pitkään aikaan ole mennyt yhtä isoilla hevosilla, vaikka Roiva onkin melko pieni Suomenhevonen. Tämäkin tuli näin myöhässä kun julkaisin ensin vuoden 2015-postauksen ja kun tulin kipeäksi niin kirjoittaminen ja kuvien muokkaus on vaan ollut niin hankalaa. Toivottavasti silti kelpasi, kun tätä kerta niin paljon haluttiin nähdä, en kyllä tiedä miksi! Mutta onhan tämäkin parempi kuin ei mitään ja on mukava vain mennä välillä muillakin kuin Hjörkalla. Ehkä se ratsastus into tässä nousee tai sitten on vaihdettava laji täysin puskailuun ja ajamiseen sekä maastakäsittelyyn.

4 kommenttia:

 1. Ei toi teijän meno pahalta näytä :D Nätti suokki.
  Kiva tämmönen postaus missä meet jollain muulla hevosella kuin Hjörkalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos :D mä meenkin nykyään niin harvoin muilla kun ei vaan ole innostusta xD

   Poista
 2. Eihän toi näytä ollenkaan pahalta! Ois kiva nähdä jatkossa enemmän tällaisia postauksia siitä, että menet jollain muulla kuin Hjörkalla, juuri nämä (ja monet muutkin ihanat postauksesi) tekevät tästä blogista niin kivan ja monipuolisen;)

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja pitääpä varmaan ratsastella vähän useammin muilla kun ihmisiä kerta kiinnostaa tälläiset postaukset :D

   Poista