maanantai 25. tammikuuta 2016

Rauhallinen vuokris

Lauantaina (23.1) kävin sitten äkkiä Hjörkkaa ratsastamassa ilman satulaa vähän ravia ja käyntiä vain koska päiväheinät oli jaossa ihan pian. Hjörkka oli aluksi kuin toinen hevonen, meni niin hitaasti ja rauhallisesti pitkin ohjin! Olisin viellä ymmärtänyt jos oltaisiin juostu kauhea maratooni ennen kuin hyppäsin selkään, mutta me vain tavalliseen tapaan käveltiin kentälle jossa hyppäsin selkään ja lähdettiin kävelemään. Käynti oli tuttua omaansa johon olen tottunut, ravi olikin ihan toisenlaista.
"Perusmenoa"
Ravissa pystyin mennä pitkin ohjin ilman mitään ongelmaa, jarruttaminen toimi ihan vain pienellä istunnalla ja äänellä. Päädyin jopa kokeilemaan mennä vain yhdellä kädellä joka ei tuottanut ongelmaa kun mentiin niin hitaasti.
Hjörkka ei meinannut aluksi ihan tajuta
Tavallisestihan en pysy tuolla ravissa ilman harjasta kiinni pitämällä, nyt ei ollut mitään ongelmaa!
Otin kyllä lopuksi lyhyempää ohjaa sekä vähän asettelin ja otin hiukan reippaampaa ravia. Hjörkka oli niin rauhallinen ratsastaa ettei sitä olisi uskonut samaksi hevoseksi enään. Muuta ei tehtykkään lauantaina. Sunnuntaina käytiin tosin maastossa yhden yksityisen kanssa, mentiin ihan rauhalliselle maastolle ja oli oikein mukavaa!

Mentiin pellon läpi aluksi metsään jossa sitten käveltiin yhdelle pihalle, pihalta päästiin tielle ja käytiin siinä vieressä olevalla pellolla vähän ravaamassa ja laukkaamassa. Hjörkan kanssa tosin ei yhtä paljon laukattu vaan mentiin kylläkin kauhean reipasta ravia siinä ihan kaverin pepussa kun toinen laukkasi. Kyllä sitten nostettiin kotiin päin laukka mutta sain niin paljon aina jarrutella ettei menty kaverin kannoille niin mentiin lyhyt pätkä laukkaa ennen kuin siirryttiin raviin ja lähdettiin takaisin tallille. Kertaakaan ei käynyt meidän perus, lähden käsistä hjörkkaa, joten oli onnistunut maasto reissu!
Hjörkasta uutta rakenne kuvaa, mutta huopa oli jäänyt vähän hassusti

2 kommenttia:

  1. Hevosilla on erilaisia päiviä, Hjörkalla tällä kertaa tällaiset:) Kiva postaus, Hjörkka ja sä sovitte yhteen!

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista