tiistai 26. tammikuuta 2016

Pientä hankitreeniä

Lumikki pääsi jälleen kokeilemaan jotain ihan uutta! Sunnuntaina (24.1) Lumikki sai kaverini Ennin selkäänsä pitkästä aikaa ja oltiin päätetty että mentäisiin kentällä vähän hankitreeniä ponille kun kenttää ei olla aurattu niin lunta oli sopivasti ponille. (postauksessa PALJON kuvia!)
Kuvat otettu vasta välikäyntien jälkeen!Alkuverkat pidettiin lyhyinä, tehtiin meille perus tehtävää eli siirtymisiä jälleen aluksi, nämä alkavat onnistumaan joka kerta vain paremmin! Sitten vähän vaikeennutin molemmille tehtävää, ravista piti tehdä suoraan pysähdys. Tämähän on asia joka ei tunnu aina olevan aikuisillekkaan hevoselle se helpoin asia, Lumikki veti tätä ekaa kertaa ratsastajan kanssa ja tekikin sen kuin aina tehneenä. Pian sitten siitä alettiin ottamaankin jo laukkoja.
Jalat nousee


Aluksi laukkojen nostossa poni vähän kokeili onko pakko laukata mutta kun ratsastaja ei sieltä mihinkään lentänyt, päätti poni jatkaa kiltisti loppuun. Vasempaan suuntaan laukkaaminen ja meno on vielläkin huomattavasti helpompaa mutta alkaa se oikea suuntakin pikku hiljaa paranemaan. Laukkailtiin tällä kertaa vähän enemmän mutta se tekee myös hyvää ponille kun sille tuntuu tuo laukka olevan missä muodossa vain niin vaikeaa.
Niin säälittävä pikku pukki aluksi
Sitten löytyi sieltä sitä potkua
Vähän taas väsähti
Tulihan sieltä viellä yksi vähän isompi, kuulemma nuo pukit ei ole edes kauhean tuntuisia
Sitten kun on selkä hyvin vertynyt voi laukkailla kiltistiOikea on se vaikeampi suunta niin ponilla menee niin nopeasti hermo oikeaan laukkaanLopuksi päästin ratsukon irti liinasta ja päästin heidät suoraa uraa menemään vähän lisää laukkaa. Poni meni niin hienosti! Loppu ravit myös mentiin suoraa uraa sekä loppu käynnit, loppu käynneillä tehtiin myös meidän perus tallin ympäri reissu.

"vähän" lunta, ponille aika sopivasti
ja jalatkin nousee

Iloinen poni


Lopuksi poni oli todella kiltti ja hieno!
Poni on kyllä niin hieno kun saa kulutettua energiaa aikaisempana päivänä, heti käyttäytyy paljon paremmin. Ehkä se nyt kesäksi olisi saanut hiukan nostettua kuntoaan! Ainiin, sain myös Lumikille kisaajan, koska suunnittelin vetäväni Lumikin edes joihinkin harjoituskisoihin tänä vuonna. Enni lupautui ponilla kisaamaan joten nyt alkaa kunnon kohotus ennen kesää, kisoja sekä tuntiponin hommia varten!

Turpa sopii hyvin myös auraustyöhön!
Lumiturpa Lumikki

6 kommenttia:

 1. Ihana Lumikki ja kiva postaus! Tosi hauskoja ja kivoja kuvia, nuo pukkikuvat ovat todella hauskoja (:

  VastaaPoista
 2. Hieno Lumikki! Sulosia pukkeja;)

  Pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hyvin meni molemmat :-)! Lumikki on NIIN HIENO poni ja yrittää AINA parhaansa :-)! Se on paras!

  VastaaPoista