sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Lumikin (kehitys) postaus yritys

Niin hieno otsikko... Noniin yritän nyt kirjoittaa tämän mutta jotenkin tämä on itselle niin vaikea aihe kirjoittaa, toivottavasti onnistun tässä kuvien ja videoiden avuin!

Lumikkiin taisin ekaa kertaa tutustuttua sen toisena päivänä eli se oli vasta toisen päivän vanha varsa. Lumikki oli samanlainen kuin muutkin varsat eli käyttäytyi kuin varsa ja joskus jopa pahemmin! Kun se kasvoi se alkoi kärrätä taluttajia mukanaan ympäri ojien ja pihojen. Minuakin silloin kärräsi kun en tajunnut että varsaakin saa kieltää vähän enemmän kuin vaan sanomalla: "hyi hyi, olippa tuhma tyttö!" Ja silloin se tuli jotenkin taikomalla itsensä pois tarhasta useasti, muistan aina nähneeni sen tarhan ulkopuolella ja hetken päästä se oli taas siellä. Onneksi ei enään tätä tee.
Lumikki sai tietääkseni asustella tarhassa rauhallista varsan elämää siihen asti että Jenni alkoi sitä alku opettamaan ja jotai muitakin taisi sitä opettaa (tästä en ole varma)? Ja itse en silloin viellä siihen varsan opettamiseen ollut kiinnostunut kuin sen verran mitä koulussa opetettiin.
Lumikki parin päivän vanhana
No sitten minulle tulikin äkkiä joku ihme varsan opetus halu ja päätettiin ottaa kerran Lumikki ohjasajoon ja siitä kerrasta lähtien se innostus kasvoi! Ohjasajo meni ihan hyvin yhtä pukkia lukuunottamatta ja no joskus kokeiltiin uudestaan mutta koska minulla oli se ihana pikku sisko mukana joka "pelkää" Lumikkia niin eihän siitä sitten mitään tullut. Parit muutkin kerrat ollaan sitä kokeiltu mutta kerta kerralta se varsa vaan kyllästyy enemmän siihen puuhaan.
Kaikkea mitä lumikin kanssa ollaan tehty ja kaikkia sen liikutuksia en ole edes tänne kirjoittanut ihan sen takia kun jotkut niistä asioista tapahtui ennen kuin päätin tänne ihan lumikista kunnolla alkaa kirjoittaa. Ja turha vaiva että enään muistan kaikkea, mutta aika perus varsan opetusta ollut. Ja ainahan ei sitä kameraakaan saa vedettyä joihinkin asioihin mukaansa.
Mutta jatketaan taas aiheeseen, hyvä minä katosin taas aiheesta jonkisen verran! Enemmänhän aloin kirjoittamaan sitten lumikin ratsastuksista ja nykyisistä liikutuksista. Mutta ekoilla kerroilla otin kuvat vain kävellessä tai paikoillaan mutta nykyään voin jo ottaa ravistakin kuvia, laukka on ollut eri asia paitsi silloin kerran maastossa.
Lumikki on omasta mielestäni tähän mennessä näyttänyt hyviä askellajeja, paitsi ravia omasta mielestä saisi yhäkin parantaa, myös tasapainoa sekä kyllä sitä laukkaakin. Ravissa se saisi käyttää ainakin vapaana enemmän selkäänsäkin tällä hetkellä omaan silmään pistää ainakin että jalat liikkuu mutta selkä ei, sama laukassa välillä. Mutta onneksi Lumikki on viellä nuori ja tätä sitten opetellaan pikku hiljaa. Irtohypytys onnistuu nykyään todella hyvin vaikka välillä ennen esteitä ollaan sitä mieltä että haluisin jäädä syömään houkutus herkkuja enemmän kuin tehdä muuta tai kentällä sitten hiekan syöminen jotenkin kiinnostaa ihan liikaa. Mutta nykyään myös esteet nähdessään/puomin varsa syttyy! Se innostuu ja siltä näkee miten se tykkää siitä kun se saa ylittää niitä.
Oon jotenkin ihastunut tähän kuvaan
Juoksutus liinassa ja irtona on Lumikille niin kummallinen asia, irtona voi juosta tarhassa mutta maneesin ja kentän luona sitten on jokin, ei voi liikkua juuttuminen. Parit kerrat molemmissa yrittänyt mutta yhäkin se saattaa juosta pari askelta, pysähtyy ja seisoskelee paikoillaan kunnes haen tai kutsun sen. Liinassa vauhtia löytyy, LIIKAA! Joskus tänne sen videon laitoin jolloin Lumikilla oli huono päivä ja se oli liinassakin, no aina kun laitan sille liinan siitä löytyy joku vauhti vaihde kun se sen asian ymmärtää ettei se oo irti, sen pitää liikkua ja se on siinä ympyrällä. Kaikilla kerroilla sitä saa jarrutella ja sitten kun sitä jarruttaa liikaa niin sitten saa pyytää taas eteenpäin ja sitten taas juostaan täyttä. Ja välillä se siinäkin vain seisoskelee ja miettii mitä mä yritän saada sen tekemään. On se jännä!
Nyt en osaa kyllä enään itse oikein kirjoittaa sen kehityksestä muuta kuin: Nykyään päästään pesarille ilman ongelmaa, taluttaessa ei enään syöksytä jokaiseen suuntaan ja yritetä tulla taluttajan päälle. Tietenkin ratsastuksissakin on jotain mutta nyt ei kyllä tule mitään mieleen samoin ajossa, niissä kehitytään tasaisesti! Koska niitä ollaan vasta niin vähän tehty ja menty. Tämän takia päätin kysyä kahta sen ratsastajaa jotka enemmän tätä ratsastaa heidän mielipiteitään ja tässä nämä:
Miten sun mielestä lumikki on kehittynyt?
Vastaukset: "Tosi hyvin"
"on se kehittyny"

Osaakko sanoo missä kaikessa se on ratsastaessa kehittynyt?
vastaukset: "Ainaki se tottelee mun mielest paremmin pohkeita ja kääntyy paremmin"
"ainaki mitä se alus pomppi pystyy ja nyt menee jo rauhallisemmin!" (Muistatteko viellä kun kerroin että huonoina päivinä se hyppeli ja pomppeli? Tavallistahan se on varsoilla vähän kaikkea kokeilla, onneksi mulla on nää rodeoratsastajat!)
+"Niin ja se on PALLJOOOON kiltemmin hoitaessa kun ennen"
Kuka muistaa tämän intopukin?
Ja sitten laitetaan viellä loppuun videota Lumikista, näitä tuli 2 koska ihana videon muokkaus ohjelmani on taas erimieltä kaikesta ja vaikka materiaalia ei ollut paljoa niin en saanut yhteen videoon sitä joten siksi 2 videota.

Tekstiä tuli ainakin mutta jotenkin en saanut vielläkään kirjoitettua sitä mitä halusin ja en edes pystynyt. Pitää tämä ehkä vuoden päästä kirjoittaa uusiksi jolloin tämänkin pitäisi olla paljon helpompaa! Mutta toivottavasti tämä kävi tällä kertaa.

7 kommenttia:

 1. On toi Lumikki kyllä ihan ylisöpö!!!!!

  VastaaPoista
 2. Lumikki näytti niin ihanalta varsana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttikin, harmiksi se siitä kasvoi :D

   Poista
 3. Ihana postaus ja kiva kun toteutin tän postauksen! Mun mielestä tekstiä oli sopivasti :)

  VastaaPoista