tiistai 7. huhtikuuta 2015

Blogitallin blogihaaste: ostoilmoitus


Millainen olisi unelmahevosesi? Minkälaisen hevosen ostaisit josta pitäisit?
Minun ei tähän tarvitsisi kauan miettiä! Minulla olisi näihin kysymyksiin 2 hevosta jotka haluaisin jos mahdollista ja ovat minun unelmahevoseni. Toinen olisi tietenkin Leksu. Leksu oli juuri sellainen minkälaisen ensimmäisen hevosen pitäisi olla, rauhallinen, osaava, opettavainen, kiltti ja tietenkin hiukan haastetta tuova sekä kaiken tietävä. Koskaan ei tullut tylsää päivää eikä liian hidastakaan. Olihan Leksussa niitä huonojakin puolia, kesäihottuma, oli jo vanha, lättä kaviot kaviokuumeen jäljiltä sekä harvinainen mutta silti siellä sen sisällä ollut riehuja. Ja no olihan sitä ylipainoakin sillä aika paljon. Leksu oli rauhallinen ruuna johon pystyi luottamaan 100% , sillä pystyi lähtemään yksin maastoon tai kentällä pyörimään ilman satulaa vaikka tiesi että jos ravasi että se tulisi pomputtamaan. Leksu oli täydellinen ainakin minulle.

Toisena olisi Hjörkka, tuota en olisi koskaan osannut aluksi odottaa kun aloin ratsastamaan tätä tammaa että se tulisi kuulumaan unelmieni hevosekseni tai edes sellaiseksi jonka haluaisin ostaa. Mutta näin yli vuoden sitä liikuttaneena olen löytänyt siitä uusia ihania puolia vaikka niitä huonojakin löytyy. Hjörkalla on paljon niitä huonoja puolia, se tykkää maastossa yrittää ryöstää, kentällä pukittaa ja muuten vaan sekoilee aina välillä, pelkää lehmiä, autoja, kaikkea uutta, trailerissa olemista, "mörköjä". Listaan myös kuuluu se että Hjörkka on kova pitämään asemaansa laumassa jolloin sitä ei voi kuin vain joudenkin kanssa laiduntaa yhdessä. Onneksi aina ihmiselle on kiltti eikä ainakaan viellä ole maastakäsitellen yrittänyt mitään, selästä on sitten eri asia. Myös kesäihottumaa löytyy ja se on kesällä aivan hullua sillä, niin montaa ainetta laitetaan sille tai pestään ja yritetään pitää ötökkäloimia päällä jotta sen olo olisi edes vähän parempi. Sitten mennään siihen mitä siellä selässä tamma harrastaa lisää. Äkkilähdöt, pää ylös päin ratsastajan naamaa jos tässä ei ole varovainen, jos vähänkään pompit liikaa ei tiedä mitä tämä tamma aikoo seuraavaksi tehdä. Jos näitä sen huonoja juttuja miettisi vain lisää, lista kasvaisi ainakin puolet pidemmäksi. Hyviä puolia, no kyllä niitäkin löytyy vaikka huomattavasti vähemmän. Hjörkka osaa olla maastakäsiteltäessä kiltti, totteleva ja kaikilla käsissä pysyvä. Itse osaan tähän tammaan jo luottaa 100% vaikka välillä tuntuukin että kannattaako siihen luottaa vai eikö koska sillä on niitä huonojakin päiviä hyvien seassa. Hjörkka on myös nopea oppija, jotkut asiat tarvitsee vähän enemmänkin aikaa mutta jotkin riittää parin kerran toiston niin osaa tamma jo. Jos mahollisuus tulisi, ostaisin tämän hevosen itselleni heti, en välitä sen huonoista asioista, niitä pystyy aina harjoitella pois jos niin haluaa.

Jos en olisi kumpaakaan näistä hevosista koskaan tutustunut olisi minun ostosilmoitus hevoselle ollut tälläinen:
Etsin itselleni rauhallista, melkein kaiken osaavaa ja pienemmillekkin sopivaa hevosta. Koolla ei ole väliä, eikä rodullakaan kunhan tällä voi ratsastaa hiukan isompikin ihminen. Ikäkään ei kiinnosta niin tarkasti, kunhan olisi edes pari vuotta viellä tällä edessä. Iso plussa olisi jos tämä olisi helppo kengittää, lastata ja olisi rokotettu ja tarvittaessa madotettu ajalleen. Tietenkin jos ajaminenkin onnistuisi olisi mahtavaa mutta tämä ei ole pakollista. Myös aika halpa saisi olla, max 4000€. Tämän voisi laiduntaa yksin tai kaverien kanssa sekä saisi pysyä lankojen sisäpuolella. Sukupuolellakaan ei ole väliä niin kauan kunhan käytös on edes jotenkin toimivaa. 

Minulle ei niin tärkeää olisi minkälainen hevonen tulisi olemaan kunhan käytös on sillä kunnossa ainakin jotenkin. Mutta koska olen löytänyt Leksun ja Hjörkan ne ovat sydämmeni vienyt mukanaan ja ne ovat juuri täydellisiä, he ovat minun unelmahevoseni ja minun ostoslistan ykkösinä.

Ohjeet löydätte TÄÄLTÄ jotta voitte itsekkin tehdä ostoilmoituksen ja kertoa unelmahevosestanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti