keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

"vuosipäivän" ratsastus, esteitä

Kävin tosiaan maanantaina kun oli vuosipäivämme niin ratsastamassa ja sainkin sitten katan mukaan kun tämä oli tullut kotiin. En julkaissut tätä maanantaina koska olin jo julkaissut toisen postauksen sekä sitten eilen tuli tuo horse fair postaus. Mutta sain tämänkin nyt.

Tallilla tosiaan sitten heti päästyämme hoidimme Hjörkan reippaasti ja menimme kentälle. Kenttä oli kokonaan jo sulanut mutta oli viellä märkä (lätäköitä kaikkialla). Hyvin pystyttiin mennä ja koska ei ollut enään mitään liukastuttamassa pystyttiin hypätä pitkästä aikaa. Menin siis koko tunnin ilman satulaa koska en ole oikein nyt tuota tosissaan ratsastamista jaksanut harrastaa.
Alku verkkasin vain ottaen käyntiä ja ravia molempiin suuntiin. Aika pian siitä sitten alettiin tulla puomeja ja aluksi Hjörkalla oli ihan hakusessa miten niitä puomejakaan mentiin kun kolisteli niitä parit ekat kerrat hiukan loikkien samalla yli, onneksi oltiin vain laitettu 2 puomia! Mutta kun sai tamma taas niihin sen tajunnan miten niitä mennään alkoi sujumaan. 
Väsynyt ratsu


Lennokasta menoa

Tamma näytti kiihyttelemällä että tämä alkoi innostumaan touhusta joten laitettiin puomit pieniksi kavaleteiksi ja eikun vaan taas yli. Kavaletit toimivat kyllä parhaiten! Ei kertaakaan kolisteltu ja tamma sai askeleet sopiviksi väliin, pitää varmaan useammin alkaa mennä kavaletteja.Käveltiin välissä ja kata sai laittaa ristikoksi kavaletit ja aluksi Hjörkka taas mietti miten ne ylitetään mutta hienosti ne sitten meni jokaisella kerralla, eihän tuo edes iso ole mutta Hjörkalle aika sopiva. Tätä mentiin molempiin suuntiin onnistuneesti (ja kiihyttelemällä) ja huomasi että tamma tykkäsi kun sai mennä vähän lujempaa ja ylitellä niitä, kai siitä pienen estehevosen saisi.

Käveltiin taas hetki ja kata sai luvan laittaa nyt ristikon pystyksi vaikka se kavaletti korkeutta olikin mutta jotenkin se vain on silti haastavaa Hjörkalle, mutta kyllä me sitä ylikin päästiin puhtaasti mutta suunnan vaihettua ei enään onnistunut ja kun siihen suuntaan tultiin kolme kertaa sitä jokaisella kerralla puomi putosi, tosin ekalla kerralla se ei ollut Hjörkan ja minun syy vaan tuulen syy joka sitten sen pudotti puomin pari metria ennen kuin oltiin kohdalla, Hjörkka tosin ei minun käännös ja pysäytys yrityksistä välittänyt vaan meni keskeltä yli!
Tähän tapaan se sitä ylitti, eikä auttanut vaikka yritti kääntää...
Tammahan yritti parhaansa tietenkin jokaisella kerralla!

Koska enään pystynä ei päästy puhtaasti yli, laitettiin ristikoksi josta päästiin hyvin jälleen yli ja aloinkin sen jälkeen loppu verkkaamaan jossa sitten ravailtiin ympäri kenttää ja sitten käveltiin ja otettiin posetus kuvia jotka eivät tällä kertaa ihan onnistuneet kun ei enään kuvaaja tai hevonen jaksanut innostua. Mutta hoidettiin taas reippaasti pois ja paljon herkkuja antelin jonka jälkeen lähdettiin kotiin.

Kauheaa kiihyttelyä loppuraveissa sekä yritettiin tölttiä joka päätyi joka kerta pidennettyyn raviin

Tätä mieltä oltiin poseeraamisesta
Tää oli oikeastaan ihan kiva :)

Tästäkin tykkäsin kovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti