perjantai 6. maaliskuuta 2015

Elämäni hevoset osa 3

Nyt tämä viimeinenkin kirjoitettu ja teille julkaistu! Tässä osassa loput tärkeät hevoset minulle, varmaan mietitte että tämä listani on ihan hullun pitkä ja näin kun kaikki 3 laittaa yhteen mutta en vaan voi ketään jättää pois! Pystyisittekö te muka? Mutta eiköhän aloiteta.

Emil V "Emil/Eemeli"

Tähän poikaan ihastuin heti! Siksi se saakin aloittaa tämän postauksen. Olin vain aluksi kuullut tästä poni pojasta paljon kaikkea, suurin osa huonoa mutta hyvääkin löytyi vaikkakin paljon vähemmän. Mutta kun pojan näin en nähnyt kuin erittäin söpön shettis pojan syömässä. Mietin että ei kai se nyt niin huono tapainen poni voi olla mutta tuli huomattuakin että kyllä se huonosti osaa käyttäytyä mutta ehkä juuri sen takia tykästyin siihen. Ponit eivät saa olla koskaan liian kilttejä ja tylsiä! Sitä mieltä minä olen, koska ne vain osaavat sen luonteeltaan. Onhan niitä kertoja ollut välillä kun tekisi mieli vain ärsyyntyä pahasti ponille mutta ne kun jättää sinne taakse ja miettii niitä sen kanssa hyvin menneitä asioita, nehän ovat vain lisääntyneet. Toisin sanoen, omasta mielestäni se emil, hurja ja villi poni, on muuttunut kovasti sen jatilaan tulon jälkeen. Hurjasta ponista jo paremmin käyttäytyvään poniin on ollut mielestäni kiva muutos sillä vaikka tykkäsinkin ehkä vähän enemmän siitä aikasemmasta emilistä, niin tämä nykyinenkin on oikein ihana! En ole kuin auttanut hoitamaan, talutellut ja auttanut tämän ponin kanssa mutta silti se on tosi tärkeä ja rakastettava. Toivottavasti saisin tästä itselleni sellaisen hauskan kärryttely ponin koska Herkku käy kumminkin niin usein tunnilla niin on pakko saada vaihtoehto kärryponeilleni!

Tähti eli Tähti


Eka shettis jolla ratsastin Jatilassa voi että se tunti jäi mieleeni niin hyvin! Hauskaa oli ja tykästyin heti poniin (vaikka en aluksi tällä ponilla halunnutkaan mennä, onneksi silti menin!) Tähti on mielestäni kiltti ja kun liikkeelle saa niin reipas poni. Rakastin sen askellajeja jotka tikittivät kuten poneilla tavallisesti meneekin isoihin hevosiin verrattuna askellajit. Enemmän olen vain kävellyt ja ravaillut tämän ponin kanssa mutta laukkaakin ollaan kokeiltu, silti tämän ponin kanssa olen ehkä eniten tykännyt siitä käynnistä parhaiten. Tämä ponikin on tehnyt hyvää työtä ponitalutuksen merkeissä! Olen ollut 3 kertaa sen kanssa jotenkin taluttelemassa sitä jossain päin suomea. Ekaa kertaa oli sepänmäellä ja oli kyllä hauska päivä, sain jopa itsekkin hiukan siellä selässä istuskella. Toinen kerta oli muistaakseni hakkapeliitassa, tämä ponihan muuten näyttää aika kivasti mini suokille! Kolmas kerta jos nyt en näissä mennyt väärinpäin niin oli jatilassa kun siellä oli Arabinäyttelyt ja hiukan siinä auttelin. Kaikki kerrat ovat olleet oikein kivoja kokemuksia!

Kingi "kinkku"
Pahoittelut laadusta
Ypäjän hevosia jälleen, mutta en vaan voinut olla tähän poikaan ihastumatta! En tykännyt tästä pojasta ollenkaan aluksi, mutta kun sitä vain sai ja sai uudestaan aloin tottumaan siihen ja oikeastaan tykkäämään siitä. Eihän ne askellajit ole helppo istua mutta silti sen kiltteys on vaan niin ihanaa. Kinkku onkin oikein herrasmies ja osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa niin hienosti, tietääkseni tämä poika ei säiky mitään! Mutta jos antaa luvan kyllähän sekin sen osaa. Kingillä olen myös hypännyt ja vaikka siinä vaiheessa painetaan kädelle enemmän kuin tavallisesti koulua mentäessä, rakastan sillä hyppäämistä! Hypyt ovat niin helppo pysyä mukana ja vaikka lujaa tämäkin pappa jaksaa mennä niin eihän se haittaa, kunhan sen joskus saa kiinni, niin sitten nautitaan vain kyydistä. Kingi siis innostuu kovasti esteistä ja ollaankohan kertaakaan menty rauhallisesti ja hevonen selvässä hallinnassa esteelle kertaakaan? varmaan kerran mutta sitäkään en muista siinä tapauksessa! Eihän sitä uskoisi kun näkee tämän kouluradalla että esteillä sitten kiihyteltäisiin mutta voi, totuus on vain joskus totuus. Silti rakastan tätä pappaa ja voin ihan milloin vain suostua hyppäämään tällä papalla.

Zirkon eli Zirkon

Tähänkin pappaan varmaan löytyy monta mielipidettä. Minullakin on omani tähän pappaan ja siitä kerron nyt tietenkin. Zirkon oli kolmas hevonen jolla jatilassa olin ratsastanut ja se tunti oli kyllä mukava vaikka pari säikkymistä taisi tunnilla tulla mutta niitähän tuli jatkossakin mutta kyydissä aina pysyttiin (vaikka mietin yhä paria kertaa miten ihmeessä siellä pysyin vaikka se maa näytti jo tulevan lähemmäs). Zirkonilla minulla on ollut niitä hyviä tunteja ja kokemuksia ja sitten niitä huonojakin. Ajattelin aluksi että Zirkon sopisi minulle hyvin kilpahevoseksi jatilassa mutta parien kisojen jälkeen huomasin että vaikka se tuntui tutulta ja turvalliselta hevoselta, kilpailuissa olin aina niin pahasti jännittynyt että ei siitä tullut juurikaan mitään juuri sen takia että jännitin niin kovasti. Silti tämä herra sopii minulle parhaiten vain hölläily hevoseksi, tarkoitan tällä sitä että jos tällä herralla ratsastan niin en pyydä silloin kaikkia mahollisia koulukiemuroita tai mitään sellaista että nyt mennään tosissaan että hiki valuu. Tarkoitan että mennään ilman satulaa tai sitten satulalla ja vain ihan rennosti, pitkin ohjin tehden mitä mieleen juuri silloin sattuu. Tätäkin herraa olen kauan sitten viimeksi ratsastanut.

Jatilan Herkules "Herkku"

Milloinkohan tähän poikaan tykästyin? Sen kun joku minulle kertoisi olisi kiva juttu. Minulle Herkku oli aina se yksi poni toisten joukossa mutta jokin sitten muuttui ja olenkin tähän poikaan sitten tykästynyt sen verran että sehän kuuluu niihin elämäni hevosiin. Tämäkin Shettis herra on vain tullut sydämmeeni sen käytöksellä. Olen tällä ponilla ratsastanut ja ajanut. Silti jos minun pitää toinen noista valita, ottaisin Herkun ajoponina. Yhtä hyvin juu se siellä kärryjen edessä saattaa pukitella kuin ratsastaessa mutta eihän se mitään haittaa. Tästä ponista olisi työhevosen ainesta jos se olisi vain hiukan isompi. Herkku osaa käyttäytyä jos vain niin pyytää koska kyllä tämäkin poni välillä tykkää vähän leikkiä jääräpää ponia. Ihan sama kumpi se on jääräpää tai ei niin yhtä ihana se kyllä on. Mutta ajoponina tykkään tästä kyllä eniten! Sen verran hyvää ravia osaa mennä kärryt edessä että eihän niitä reippaampia ravipätkiä pysty unohtamaankaan. Tai sitten niitä kun se vaihtoi laukalle kesken hyvän pätkän, eihän niitäkään voi unohtaa!

Paljon tekstiä, paljon tärkeitä hevosia vaikka pojissa olikin vain ruunia ja melkein kaikki shettiksiä. Mitäs piditte nyt tästä osasta? Tämä tulee olemaan viimeinen mutta ties jos joskus tulee tavattua uusia hevosia ja poneja joihin tulen ihastumaan niin että ne tulevat kuulumaan elämäni hevosiin niin kai sitten tämä jatkuu. 

5 kommenttia: