sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Laiska ratsu ja laiska ratsastaja

Olen käynyt parina päivänä taas Hjörkkaa liikuttelemassa mutta se on ollut TODELLA laiska! Olen jopa raipan käyttöä miettinyt, tavallisesti sitä ei edes sille lähelle voinut tuoda kun pohje toimi jo niin reippaana. Mutta nyt kun ei enään pohje ja ääni tunnu auttavan niin mietin tosissani että sen raipan ottaisin mukaan sinne ratsastuksiin. Mutta nyt annan sille loppu viikon vapaata ja ensi viikon olenkin taas koulussa niin se saa senkin sitten vapaaksi jos sitten taas vauhtia löytyisi kentälläkin.
Mutta tosiaan kävin tiistaina irtojuoksuttamassa ja maastakäsittelemässä Hjörkan joka oli silloinkin laiskan oloinen vaikka se takapää jaksoikin siellä pari kertaa nousta vähän heilumaan. Keskiviikko oli vapaa jotta sain energiaa sille mutta eipä se auttanut kun torstaina menin uudestaan ratsastamaan niin hurja reipas ratsuni oli yhä kauhean laiskalla päällä. Menin taas ilman satulaa ja kuvaajakin tuli mukaan.

Aluksi ei ollut ideaa mitä tehdä, vähän taivuttelin alku tunnista niskaa ja tehtiin parit pysähdykset mutta kun ei enään tuntunut Hjörkka siitä innostuvan niin turhaa sitten jatkaa jotain mistä toinen ei tykännyt. Kokeilin jälleen alku tunnista asti nostaa tölttiä mutta joko se ei noussut tai sitten se vaihtui raville parin askeleen jälkeen.Töltin nosto yritys niin kova mutta ei se sitä mennyt...
Ja näin tapahtui...
To:n tytöt tuli seuraks kentälle ja kantoi puomeja jos Hjörkka niistä olisi innostunut mutta ei se jaksanut niistäkään innostua ja ravissa se sitten aina alkoi hidastumaan puomi puomilta. Jatkoin puomien jälkeen tasasella hetken aikaa tehden voltteja ja temmon vaihteluja.


Pomppaa pomppaa
takajalatkin alkanut löytää pomppua

Päätettiin sitten vähän juoksuttaa irtona laukkaa, tavallisesti se nousee heti ekana mutta nyt ei sekään aluksi meinannut nousta. Pienen hätistelyn jälkeen laukka nousi ja tamma viiletti kenttää parit kerrat ympäri kunnes hidastettiin ja lähdettiin taluttamaan ravia kenttää ympäri.

Hyppäsin viellä selkään kävelemään ja sitten taas sitä vauhtia löytyi, ihanaa! Sain hiukan jarrutella että tamma käveli mutta eihän se mitään haitannut kun siihen olen tottunut. Hjörkka tuntui paljon rennommalta ja liikkuikin kivasti eteen. Mentiin puomeja viellä loppu verryttelyksi ja muuten vaan kenttää ympäri. Jotain sitten poseerailtiin viellä lopuksi ja leikin selässä mutta sitten lopetettiinkin.Vähän muokkasin lisäks tausta valoo mutta en tiedä miten kata oli onnistunut ottaa Hjörkan ja mut mustaks
En tiedä miksi mutta tykkään tästä

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja menet hyvin Hjörkalla.
  Hyvä postaus!
  Ja sulla on niiin hieno ulkoasu ja banneri!

  VastaaPoista
 2. Mä niin tykkään lukea näitä sun psotauksia!!!!!!!
  Tuo Hjörkka liikkuu hienosti sun alla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja en nyt ihan varma ole meneekö se aina hienosti mutta hyvä että joku niin edes ajattelee!

   Poista