lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Minulla oli ajatuksena tehdä video tähän postaukseen valmiiksi, mutta yllätys yllätys, eihän se valmiiksi ennättänyt... Mitä tänä vuonna tapahtui? Suoraan sanottuna en muista! Alku vuosi meni siinä että koulussa olit vikoja viikkoja ja valmistuin. Hjörkan kanssa ei ollut joko aikaa tai innostusta. Lumikin kanssa jatkettiin tuolloin viellä ihan normisti. No eiköhän aleta käymään kuukausi kuukaudelta läpi mitä tapahtui niin minäkin pääsen mukaan mitä on tapahtunut.

Tammikuu
Koulussa viellä meni suurin osa ajasta. Ratsastelin koulun hevosilla ja suuntautumis opinnoissa päästiin irtojuoksuttamaan varsoja sekä ajamaan niitä säiden salliessa kengättömillä ajaa. Hjörkan kanssa melko kevyesti mentiin mitä milloinkin. Lumikin kanssa jatkettiin viellä normaaliin tapaan mun silmän alla. Melko energisiä kertoja mutta poni ihan superina!

Helmikuu
Koulussa melko paljon ratsastustunteja ja opinnot alkoivat käydä jo vähiin. Lumikin kanssa ekoja hyppyjä! Muutenkin kevyttä liikuntaa. Hjörkan kanssa vähän enemmän ja vähemmän, jälleen melko kevyesti ja miten jaksoi. Lumikki pääsi kaverin ratsuksi ja ilman satulaa hyppäämään! (Yhäkin olen sitä mieltä että toi poni hyppää paremmin ilman satulaa kuin satulalla!)

Maaliskuu
Hevostapahtumia, Lumikilla treeniä, Hjörkan kanssa jälleen sitä mitä jaksoi silloin ratsastella. Lumikin ekat estekisat! Kevyttä treeniä ja vähän turhan paljon energiaa ponilla. Koulussa vikoja ratsastus tunteja ja viimeisiä treenejä omaan asentoon ennen kuin koulu loppuu! Mun istuntahan ja ratsastus muutenkin on huonontunut tosi paljon koulun loputtua....

Huhtikuu
Lisää hevostapahtumia, Hjörkan kanssa jatkui se mitä jaksan tehdä eli kuten monesta kuvasta on jo huomannut että juuri ilman satulaa suurimmaksi osaksi! Valmistuin koulusta ja Lumikin kanssa alkoi hiukan reippaampi treeni ennen kesän tunteja sekä mentiin ekoja kertoja ilman kuolaimia!

Toukokuu
Valmistujaiskuvia joista oikeastaan vain tuo yksi onnistui omaan silmään! Hjörkaa vähän enemmän ratsastellut ja liikutellut reippaammin. Lumikilla kolmannet kisat ja eka tippuminen esteillä. Hjörkan kanssa treeniä sen verran mitä jaksoi.

Kesäkuu
Lumikille viimeiset treenit ennen kesän tunteja, kuvauksia ja muutenkin ponin hemmottelua ja kurin pitoa. Kävin Ypäjällä kuvailemassa kisoja. Lumikkiakin tuli kesällä käytyä moikkailemassa ja auttelemassa tunneille. Poni hyppäsi ekat erikoisesteet ja okserin ratsastajan kanssa! Hyppy intoa itselläni, joten päädyttiin Hjörkan kanssa este treeneihin.

Heinäkuu
Ypäjällä jälleen kisoja kuvaamassa, Jatilassa 9 leirillä jossa Barbi vuokriksena. Lumikki jatkoi viellä vikoja leirejä tunti ratsuna. Helmi tutustui myös tuossa kesällä Lumikkiin ja sen jälkeen ollaankin oltu silloin tällöin yhteydessä ja alempana vähän tästä lisää.

Elokuu
Vika leiri Lumikilla tältä vuodelta, Lumikki esteillä ihan super, koulussa selvästi huonompi ja kärttyisämpi. Enni ratsasti vikoja ratsastuksiaan Lumikilla ja toi takaisin hiukan käytös tapoja ratsastajan kanssa. Tämän jälkeen loppui hetkellisesti Lumikin ja mun yhteistyö. Hjörkan kanssa kevyesti parantelua.

Syyskuu
Hjörkan kanssa parantelu jatkuu. Kaveria kuvailemassa ja kisa-avustajana. Sattuipa mulle vähän huono päivä kisapäivänä ja kaaduin ja onnistuin saamaan haavoja vähän sinne tänne. Hassu juttu että polvessa on tällä hetkellä hyvän kokoinen arpi!

Lokakuu
Hjörkan kanssa mentiin puolkkiin parit kerrat, Hjörkan jalka jo parempi! Päästiin sairastelujen jälkeen hyppäämään vihdoin jälleen! Vedettiin myös talliporukalla omat kisat. Vähän myöhäis kesän kuvia Hjörkan kanssa sekä muutenkin mulla alkoi innostus ratsastukseen nousta takaisin!

Marraskuu
Lumikin kanssa päädyin jatkamaan maastakäsittelyn kautta, ponilla oli selvä ikävä mua kun päädyttiin jatkamaan. Koko loppu kesän ajan ei poni enään suostunut mulle portille tulla vastaan mutta tauon jälkeen kun hain ponin pitkästä aikaa liikkumaan kanssani poni tuli juosten portille! Hjörkkaa liikuttelemassa säiden ja muiden salliessa. Lumikkia juoksuttanut, agilityä tai vain talutellut. Myös yli vuoden tauon jälkeen otettiin hiukan ohjasajoa jossa poni oli ihan super alku pelleilyjen jälkeen!

Joulukuu
Kaveri sai ratsastella Lumikilla, muuten maastakäsittely jatkui normisti ponin kanssa. Helmi tuli vihdoin pitkän odotuksen jälkeen ratsastamaan Lumikilla joululomallaan! Toivon mukaan pian uudestaan. Hjörkan kanssa hiukan reippaampaa liikuntaa ja enemmän työstämistä pitkästä aikaa! Santra pääsi kuvailemaan minua Lumikin kanssa ja Hjörkan ratsastuksia. Olen aivan rakastunut näihin kuviin ja haluaisin vain julkaista kaikkialla näitä kuvia!


Todellakin, vuosi loppuu nyt (tai on jo loppunut ja eletään jo vuotta 2017 riippuu milloin luet tämän). Vuosi on ollut täynnä hevosia mutta myös jossain vaiheessa on joutunut syystä tai toisesta pitämään taukoa hevosten suhteen. Kuvailtua on tullut itse erityisen paljon tänä vuonna kavereita ja muutenkin! Uusi harrastus tuli tänä vuonna hankittua ja voikin olla että tämä harrastus tulee viemään melko paljonkin aikaani vuonna 2017. Suunnitelmat ovat ainakin tälle harrastukselle isot mutta katsotaan! Hevosia en kumminkaan lopeta, Lumikki ja Hjörkka on yhä ostos listojen kärjessä ja yritän ehtiä päivittäin edes toiselle tallille ellei molemmille. Yritän myös aikatauluttaa vuoteni niin että ehdin kaikkialle mutta kuten tähänkin mennessä on mulla ollut vuosi niin täysi että vapaa päiviä ei mulla oikeastaan ole viikossa välillä ollenkaan vaikka en käy töissä! Mutta 2017 vuonna mulla olisi ainakin näillä näkymin tulossa kaksi työpaikkaa joissa toivon mukaan tulisi mahdollisuus olla niin pitkään kuin itse jaksan ja löydän ehkä muuta? Osa kavereistani tästä jo tietääkin mutta mulla on tällä hetkellä 3 tallia jossa käyn, Hjörkka, Jatila ja nyt kolmas jonka nimesin MM-talliksi jossa käyn vain heittämässä kerran päivässä heinät tallin hevosille. Eli välillä päivien aikatauluttaminen on melko hankalaakin, mutta eiköhän tästä selvitä! Mutta nyt olen kirjoittanut ihan riittävästi. Lupaan kirjoittaa paremman kuulumis postauksen vuoden 2017 puolella mitä tässä joulukalenterin jälkeen on oikein tapahtunut!! Mutta nyt:

Hyvää uutta vuotta 2017!!!

2 kommenttia: