tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 13


Tällä kertaa vuorossa Hjörkan kuulumisten kirjoittelua.

Hjörkalle ei kuulu mitään ihmeitä, ollaan käyty lyhyillä käynti maastoilla tai vauhdikkaammilla ja pidemmillä maastoilla joissa on vain toivonut että jarrut löytyy ettei juosta ihan päättöminä. Kentälläkin ollaan hiukan menty mutta kentän ollessa viellä vähän huono kuntoinen niin ollaan käyty sitten mielummin pellolla jossa on pystynyt ravata ja töltätä ongelmitta sekä välillä laukkaamaankin.
Puhelin laatuja
Kerran käytiin 7 kilsan lenkki itselleni uusissa maisemissa, sillä matkalla nähtiin hirven jälkiä ja vauhdikasta menoa. Itselläni oli sillä matkalla jarrut pohjassa asti heti kun Hjörkka tajusi että koti on tuolla päin. Mutta onneksi ei tarvinnut koko aika pidättää vaan välillä sain nauttia vain kyydistä. Varsinkin kun päädyttiin laukkaamaan ylämäki ylös asti, aluksi laukattiin toisen perässä jotta saatiin pidettyä rauhallinen tahti mutta kaverin ottaessa omia laukka lähtöjään niin pitihän meidän sitten ottaa heidät kiinni. Sen matkan jälkeen kun joskus selvittiin tallille oli Hjörkka niin hikinen että kun kävin parin tunnin päästä vaihtamassa loimen oli se viellä silloin ihan hikinen. Kaverina ollut hevonen taaspa oli ihan kuiva jo silloin. Tallin vihkossa jopa luki seuraavana päivänä että oli sisälle ottaessa viellä märkä ja toinen loimikin ihan märkä! Olisi pitänyt vielä käydä kolmaskin kerta vaihtamassa loimi Hjörkalle.

Hiki ratsusta kuvia, kuvat jo ihan loppu matkalta kun käytiin pyörähtämässä vähän pidempi reitti takaisin tallille jotta hepat ehti hengähtää.
Hjörkan omistajakin oli käynyt viikonloppuna Hjörkalla ratsastelemassa, mutta ehkä hyvä vaan koska mulla oli koko viikonloppu niin paljon menoa etten olisi missään vaiheessa ehtinyt käymään Hjörkkaa liikuttamassa. En tiedä miten Hjörkka on liikkunut mutta epäilen että energisenä kuten aina.

Uusia kuvia ei ole tullut otettua kuin puhelimella kun aina on päätynyt ratsastamaan joko illasta pimeällä otsalampun valossa tai sitten päivällä niin että kaikki ovat koulussa tai töissä ettei saa kuvaajaa ajan takia. Mutta sunnuntaina olen toivon mukaan saamassa jälleen kuvia viimeistään!

2 kommenttia:

  1. Katsoin ekasta kuvasta, ettei teillä ole lunta ollenkaan mutta onhan sitä näköjään teilläkin. :) hyvä ettei meidän issikka tamma ole ainoa jolla on virtaa niin että melkein koko (varsinkin koti)matkan saa kulkea jarru pohjassa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eka kuva otettu silloin kun lumet suli hetkeksi pois ja maa jäätyi :D Muut sitten otettu kun lumet tuli takas. Onneksi ei olla ainoita jotka on jarrut pohjassa, tosin välillä kesälläkin on meillä näitä päiviä kun jarruja vaan ei ole :)

      Poista