torstai 8. joulukuuta 2016

joulukalenteri luukku 8


Tässä luukussa käydään läpi viime vuoden tavoitteita läpi, mitä tein ja mitä en.

Hjörkan kanssa:
-Saada Hjörkkaan parempi luottavuus, sitähän ei koskaan voi saada liikaa.

Sitä sainkin, tein paljon enemmän asioita mitä ennen en tehnyt, yksi esimerkki on että saatan taluttaa Hjörkan ratsastuksen jälkeen tai välillä ennenkin vapaana, luotan ettei se siitä mihinkään mene eikä olekkaan viellä mennyt minnekkään.

-Mennä koko tunti ilman kuolainta/ilman ohjia tai mitään pää vehkeitä vain kaulanarulla. (Joo ehkei tule onnistumaan, mutta katsotaan!)
ilman kuolainta tuli mentyä koko tunti, paritkin kerrat, mutta ilman ohjia tai kaulanarulla en ole viellä päätynyt menemään.

-Laukanvaihdot toimimaan
Ei päädytty niitä sitten treenaamaan kun aluksi mulla ei ollut intoa ratsastukseen, sitten Hjörkka oli "rikki" ja sen jälkeen aluksi tehtiin kevyttä liikuntaa ja nyt mennään säiden armoilla sitä mitä pystytään. Ei saatu siis tätä pois alta, ehkä ensi vuonna?


-Haastavempia koulutehtäviä
Sinänsä juu, sinänsä ei. Oman ratsastus innostuksen puuttuessa en saanut sitten ratsastettua tosissani, jotain haastavampia asioita kyllä tehtiin viime vuoteen verrattuna.


-Opettaa lisää länkkätehtäviä, ihan vaan niitä helpoimpia koska en itsekkään ole mikään sen alan tietäjä.

Ei tullut opetettua uusia, niillä samoilla vanhoilla mentiin ja oikeastaan se jopa hiukan pieneni. Yhdessä vaiheessa tehtiin paljon nopeita käännöksiä ja kiemurteluja muttei suurempia.


-Vähän reippaampaa liikuttamista
Tämä jäi tekemättä oman innostuksen ja Hjörkan sairaslomailun takia sitten.


-Hypätä yksi este ilman käsiä ja muutenkin laukata pätkä ilman käsiä!
Hyppäämään en päätynyt ilman käsiä enkä päätynyt ilman käsiä laukkaamaankaan, meillä kun sattui tuo laukka vähän reipastumaan tai välillä se ei edes pyörinyt  jonka takia sitten jäi tämä pois.


Lumikin kanssa:
-Esteitä, se on vihdoin 4 vuotta ja saa alkaa hyppäämään pieniä esteitä.
Toteutui, päädyttiin hyppäämään melko paljonkin vuoden aikana!


-Puomi tehtäviä enemmän.
Tulihan niitä, maastakäsin ja selästä


-Laukan nostot haltuun

Nyt ne nousevat huomattavasti helpommin ja jopa oikea laukkakin aina löytyy

-Enemmän maastoilua
Tämä jäi kun kesällä sitten ei ollut aikaa lähteä viemään sitä maastoon tottumaan kaikkeen mitä siellä tapahtuu...

-koulukisat, ihan vain sille harjoitukseksi jotkut
Ei koulukisoihin keretty missään vaiheessa, ellei leirien aikaan pidettäviä leirikisoja lasketa. Mutta päädyttiin estekisoihin kumminkin!


-Ehkä jopa tunti käyttöön? En tosin usko tämän viellä toteutuvan koska kumminkin vasta harjoittelee minun vahdissa. Mutta minä en näitä asioita päätä, annan vain mielipiteeni tähän  asiaan.
Kesällä oli leireillä tuntikäytössä, mutta ennen kesää ja kesän jälkeen ei toiminut tuntiponina...


-Koulutason nostaminen, nyt se on viellä aika vahva HeD tasonen poni, yritän saada sen HeC tasoiseksi.

Onnistui, HeC taso onnistuu ponilta jo ongelmitta, taitaa hiukan HeB asioitakin kun on yhteistyö päällä.

-Enemmän muutakin kuin pelkkää ratsastusta, esimerkiksi siis agilityä sekä maastakäsittelyä.
Tämä varsinkin loppu vuodesta reipastui, mutta välillä huomasi ponin jo tylsistyvän maastakäsittelyyn.


Itseni kanssa:
-Ratsastus into nousemaan
Ratsastus into nousi, vaikka vasta kesän jälkeen ja välillä on päiviä kun haluaisi vain pysyä kotona enkä jaksaisi lähteä ratsastamaan niin silti olen nykyään valmis melkein joka päivä lähtemään ratsastamaan kun en ota sitä liian totista ratsastusta itselleni.


-oma asento ratsastaessa paremmaksi. En ole koskaan iloinen istuntaani!

Ei toteutunut, oikeastaan oma asentoni meni jopa alas päin vuoden aikana mutta ollaan edes siihen iloisia että osataan viellä ratsastaa oikeinpäin.

-Haluisin opettaa jollekkin esim. laukanvaihtoja tai väistöjä. Vähän haastavempia juttuja. En varmaan paras ole sitä opettamaan mutta hauskahan sitä olisi kokeilla!
Tuli nyt joo jotain opetettua vuoden aikana, ehkei niin onnistuneesti mutta jotenkin kyllä.


-Päästä töihin, se kun valmistut koulusta on aika päättää mitä seuraavaksi teet. Itse päätin että kun pääsen koulusta, haen heti töihin.
Tämä ei onnistunut, sitä luulee että juu niitä töitä löytyy ihan helposti, mutta kun on opiskellut toista ammattia ja haluaisi tehdä juuri toista ammattia niin töiden löytäminen on paljon haastavampaa.


-Ehkä, huom! ehkä ostaa viimein Hjörkan puolikkaan itselleni tai! Lumikin kokonaan omaksi. Mutta nämä unelmissa ja totuus silmien edessä, katsoo siis mitä vuosi tuo eteen.

Ei todellakaan onnistunut, olihan se jo parikin kertaa melkein jo osto vaihe tullut eteen mutta pari mutkaa tuli aina matkaan ja ostoa ei missään vaiheessa kumpaankaan tullut matkaan. Katsotaan taas ensi vuonna!

Mitä teillä oli tavoitteina? Onnistuiko ne tässä vuoden aikana?

2 kommenttia: