perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenteri luukku 2


kummallinen harrastukseni otaku/cosplay
Anteeksi siis mitä? Oonko mä joku nörtti joka katsoo piirrettyjä? Pukeutuu kummallisesti ja eläytyy tähän hahmoon liikaa?

Mikä on otaku tai cosplay? Otaku on ihminen joka on kiinnostunut animesta/mangasta, siitä päästäänkin siihen että mikä on anime/manga. Anime on japanin kielinen sana joka tarkoittaa animaatiota. Manga on japanin kielinen sana joka tarkoittaa sarjakuvaa. Voit lukea lisää mitä nämä tarkoittavat esimerkiksi Täältä: https://tokio.fi/anime-ja-manga.
Sitten takaisin sanaan otaku. Otaku tarkoittaa intohimoista anime/manga-fania, mutta Japanissa se on sana yli-innokkaille faneille eli ei pelkästään animelle ja mangalle yli-innokasta. Tosin länsimaissa sana otaku tarkoittaa juuri animeen/mangaan innostuneita harrastajia. 
Tässä välissä on hyvä muistuttaa että anime/manga ei ole aina nuorempien katsojien sopivinta katsottavaa. Välillä löydän jopa itseäni ällöttäviä kohtauksia joistakin sarjoista.
keräilen myös satunnaisesti jotain figuureja mitä vastaan tulee

Minä olen siis otaku, luen mangaa (keräilen myös itseäni kiinnostavia sarjoja), katson animea. Jos katsotaan luvuissa montako eri manga tai anime sarjaa olen katsonut läpi niin jotakuinkin yhteensä yli 300 eri animea ja mangaa. Tosin olen kumminkin ollut otaku noin 6-7 vuotta ja ennen otakuksi "muuttumista" olen katsellut animea toki ihan pienestä asti! Hopeanuoli taisi olla ensimmäiseni, 5-vuotiaana sain jo oman vhs kasetinkin siitä, kyllä hopeanuoli on animea. Toinen oli FMA (eli Fullmetal alchemist) tai pokemon jonka nyt kaikkien pitäisi tällä hetkellä tietää. Mangaan törmäsin ensimmäisen kerran ala-asteella kirjastossa. Voitte vain kuvitella paljonko mulla on mennyt aikaa tietokoneella animea katsoessa tai mangaa lukiessa. Lisäksi tällä hetkellä voisi sanoa että mulla on oma manga kirjasto huoneessani, Hylly on täynnä mangaa jo nyt ja kun laskin montako mangaa tällä hetkellä kun kirjoitin tämän postauksen multa löytyy niin luvuksi tuli: 426 mangaa. Ihan vähän vain...

Puhelin laatuja, hylly täynnä mangaa! 

Entäs sitten cosplay? Suomessa saatetaan sanoa ihan cossaamiseksikin sitä joka ainakin usein sitä sanoessa ja kirjoittaessa on helpompi käyttää. Cossaus on siis pukeutumista kuvitteelliseen hahmoon, tavallisesti animen/mangan/pelin hahmoon, toki aina välillä näkee omia hahmoja tai disneyn/sarjakuvien hahmoja. Mitään sääntöjä ei siis ole cossauksessa että juuri näihin tiettyihin hahmoihin saa tai ei saa pukeutua, oma mielikuvitus on tässä hyväksi!

Osa cossaajista tekee itse asunsa alusta loppuun saakka, kumminkin myös valmiita asuja ostavia ihmisiä löytyy. Kumpaakaa ei katsota pahalla tässä harrastuksessa, kaikki kelpaa!
Cossaajille on myös omia tapahtumia joista suurimmat Suomesta löytyvät ovat esim: Tracon, Desucon, Yukicon. Näitä tapahtumia on paljon lisää, pienempiä ja isompia ympäri Suomea. Itselläni ei ole kokemusta viellä muista coneista kuin Shippocon ja wakamonocon. Tammikuussa vasta olen menossa kolmanteeni ja pisimpään sekä isoimpaan missä olen ollut!
Cossi: Assassination classroom, taistelu-asu. Suosikkini, asu tosin tilattu!
Cossi: Hetalia, pohjois Italia (tyttönä)
Tokihan voisin intoilla kuinka paljon tykkään jostain tietystä animesta, mutta kun en oikein tiedä miten tämän nyt menisin ja kertoisin enempää tästä, niin päätänkin laittaa teille haasteen! Haasteena on teille katsoa tai lukea, kummasta tykkää enemmän, edes yksi anime/manga läpi! Laitan tähän teille parit sivustot mistä voitte katsoa animea/mangaa ilmaiseksi tietenkin. Omia ehdotuksiani ovat Naruto, One piece, Fairy tail, assassination classroom, digimon, D.gray-man, onepunch-man, attack on titan. (Erityisesti tytöille ehdotan: Free! tai yli 15-vuotiaat Yuri on ice) Toki osa näistä ovat yli 100 jakson pituisia mutta voit kokeilla vaikka pari ekaa jaksoa vain katsoa.
Manga:http://www.mangapanda.com/  tai   http://mangafox.me/
Anime: http://www.gogoanime.to/  tai  http://kissanime.to/ Jos jää jotain kysyttävää kyseisestä harrastuksestani, vastailen mielelläni parhaani mukaan! 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja pakko sanoo että ihan sika hieno banneri❤❤❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kunniaa bannerin tekijälle: Jellonat.blogspot.fi ;)

      Poista