lauantai 8. huhtikuuta 2017

Lihapulla juoksutukseen

Kuka tämä lihapulla on? Twister vauvahan se, tai ei se enään kyllä mikään vauva ole kun sekin on nyt tänä vuonna 5-vuotias. Mutta aloin nyt n. kuukausi sitten tekemään taas pitkästä aikaa Twisterin kanssa jotain, maastakäsittelyä ihan kevyttä liikutusta ja asioihin tutustumista ja tottumista. Twister on nimittäin todella arka kaveri vaikkei aina uskoisikaan. Ekat kerrat vain totuttelin pojun siihen että saatoin makailla selkään vasten, pomppia vierellä ja painaa painoa selkään. Talutuksessa opeteltu vain pysymään irti ihmisestä, kun olisi kivempi olla ihmisessä ihan kiinni tai kaukana niin ollaan yritetty löytää sitä itsenäistä aluetta ihmisen vierestä.
Kaikki postauksen kuvat ottanut fiisku :)

Mutta tämä ei ollut nyt tämän kerran aihe, vaan kun käytiin pitkästä aikaa (ties milloin ollut viimeksi) liinassa juoksemassa. Aluksi ei meinattu ymmärtää mitenkään että hei mitä tässä nyt pitikään mennä. Lopulta se löytyi missä sai mennä ja mihin ei päässyt, niin päästiin sitten ravailun ja laukkailun puolelle. Ravissa ei ollut sinänsä ongelmaa, tahdin pitäminen oli liinassa hiukan hankalaa kun joko oli aluksi liikaa energiaa ja juostiin mitä jaksettiin tai sitten alkoi olla jo niin puhki ettei vain jaksanut edes melkein ravatakkaan.


Laukkailut meni miten meni, yhä ihan hirveän raakaa ja hiukan hankalan näköistä pojulle. Milloin takapää lensi ja milloin minnekkin mua yritettiin vetää mukanaan. Saatiin kumminkin parit hyvän näköiset laukkapätkät. Toiseen suuntaan laukka ei meinannut edes nousta, vaan kaikki muu olisi kelvannut.


Ulos päin vetäminen oli jotenkin niin kivaa


Lopulta sitten saatiin jotenkin laukkailtua ja ravailtua kummatkin suunnat kunnes poju ilmoitti ettei jaksa enään ravailla niin otettiin pitkät loppu käynnit. On se hieno poju vaikka onkin arka ja varsinkin kaikki pään yläpuolla tapahtuvat asiat ovat jotain aivan kamalaa. Käytiin myös yksi päivä seurailemassa Twisterin kanssa yhden ratsukon estevalkkaa, ekat loikat ja puomin kolahdukset olivat ihan kamalia tämän mielestä mutta pian niihin tottuikin eikä ollut ongelmaa. Mentiin pari kertaa itsekkin käynnissä puomien yli ja auteltiin siivoilemaan kun kerta mentiin sinne pyörimään heidän keskelleen, saatiinpahan sitäkin harjoiteltua samalla.


Ilme muuttui heti kun käskin eteenpäin

Sinisilmäinen poju pääsemässä takaisin ulos
Olen menossa nyt huomenna (sunnuntaina 9.4) tampereen hevoset messuille meidän pienellä Team rämälä porukalla mutta tuttuja on tulossa aika monta joten katsoo kenen kanssa pyörii missäkin vaiheessa. Moikkaamaan saa tulla jos haluaa, ei mulla missään vaiheessa mikään kamala kiire pitäisi olla! Olen viellä pari päivää täällä Turussa ja sitten pääsen näkemään pitkästä aikaa Hjörkkaa, Lumikkia ja pitää kai sitä Twisteriäkin käydä katsomassa. Sekä kaikenlaiset liikutukset pääsevät alkuunsa jälleen ja voi olla että pienen ajan päästä tänne blogiin tupsahtaa uusi päätähti kunhan ehditään nyt ensin niitä vaihtoehtoja katsomaan.

6 kommenttia:

 1. Twister on kyllä nätti ja fiksun oloinen poika❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Twister on kyllä nätti mutta en tiedä tuosta fiksuus puolesta :D

   Poista
 2. Sulla on kyllä tosi nätti blogi, ihan yhtä nätti kuin tuo ihana Twisterkin! ♥

  VastaaPoista