maanantai 17. huhtikuuta 2017

Hän on minun...

Puoliksi!

Otsikko ei nyt valehtele vaan tänään (17.4) tästä aivan ihanan luonteen omaavasta tammasta tuli puoliksi minun. Isosiskoni omistaa toisen puolikkaan ja minä toisen eli tämä kaunokainen on sinänsä kuin täysin oma. Hän tulee nyt täällä blogin puolella enemmän ja vähemmän näyttäytymään sekä kunhan vain kerkeän kirjoittelen hänelle omat sivut ja päivitän muut! Mutta jotta emme joutuisi kutsua häntä häneksi koko aika on vuoro esitellä tämä kaunokainen.


Money first eli Jeni on lämminverinen 10-vuotias tamma n.160cm korkea. Jeniä ei ole koskaan ilmeisemmin ajettu vaan on toiminut pelkästään ratsuna sekä seurahevosena. Jeni osaa vain ratsun perusasiat joten tässä onkin pieni projekti hetkeksi. Lempinimi Jeni tulee japanin rahasta, koska halusimme sinänsä J kirjaimella alkavan lempinimen mutta kumminkin oikeaan nimeen sopivan joten päädyimme japanin rahaan. Ennen Jenin lempinimi oli kumminkin Nuttu johon emme oikein kiintyneet joten tämän takia nimen muuttelua.Jeni on erittäin rauhallinen, sosiaalinen sekä hauskempaa saa etsiä, vaikka hiukan kyljessä kiinni kulkeminen kiinnostaisi pätkittäin. Ratsastaessa on taukoa kuulemma vuosi ja minä sitten kokeillessa päädyin selkään rikkoakseni tämän tauon. Pienen alku peruuttelujen ja muiden pyörintöiden jälkeen Jeni oli niin hieno. Käynnissä Jeni toimi ongelmitta, ravissa hiukan mietti miten laittaisi jalkojaan ja peitsaaminen olisi ollut mielenkiintoisempaa. Laukkaa nyt ei olla viellä kokeiltu kuin vain pari metriä vahingossa. Askellajit ovat niin ihanat!
En nyt oikein osaa kertoa paljoa viellä Jenistä. Koska vastahan olen tamman tiennyt 2 päivää livenä, vain siis kokeilu kerta ja tämä päivä kun kävimme hakemassa tamman kotiin. Mutta eiköhän pian löydetä kaikki tamman huonot ja hyvät puolet!


6 kommenttia:

 1. Jeni on kyllä niin nätti😍💗💗

  VastaaPoista
 2. Oi onnea puolikkaasta kavioliitosta! :) Toivottavasti tiedätte kumpi omistaa etupään ja kumpi takapään :D Nyt pääseekin sitten tositoimiin, toivon kaikkea hyvää teille projekti Jenin kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin se on selvillä viellä kumpipää on kumman :D Kiitos <3

   Poista
 3. Onnea hevosenomistajuudesta! Nätti hevonen tämä Jeni! :)

  VastaaPoista