perjantai 8. huhtikuuta 2016

pelto juoksutusta

Kuten jo messu postauksessa kirjoittelin, kävin Lumikin silloin samana päivänä liikuttamassa. Odotin ponin käynneen liikkumassa useamminkin kuin sen minun juoksutukseni ja yhden tuntinsa verran mutta eipä poni ollutkaan enempää liikkunut joten eikun vaan juoksuttamaan. Aluksi ajateltiin että oltaisiin menty yhteen paikkaan radalle jossa olisi ollut maastoesteitä ja käydä totuttamassa vähän ponia niihin mutta kun siellä radan vieressä oleva pikku musta ori olikin turhan energisenä tarhassa päätettiin jättää se pois ja mennä pellolle vain juoksuttamaan. Myös tosiaan ostamani bootsit pääsi kokeiluun vaikka poni ei niitä viellä ainakaan tarvitse, lisäksi laitettiin loimivyö käyttöön!
Pakkohan tämä pullukka kuva oli laittaa ekaksi! 
3 ponia ja 3 ihmistä, turvallisuus kaikilla: ei kypärää eikä kunnon kenkiä eikä mulla hanskoja, shh! Sekä syy seisomiseen on se että meidän vierestä meni ohi yksi heppa kaveri ja Lumikilla on tapana "hyökätä" toisia ratsuja päin tai sitten se saa siitä jonkun pomppufiiliksen jos sitä ei pidä seisomassa. Tämä poni kun ei tykkää toisista ratsuista :D

Aluksi, kuten aina kun ponilla on ollut sen puoli viikkoa vapaata, poni näytti että tällä on energiaa. Saatiin onneksi käveltyä ja otettua pienet ravit alle ennen kuin päästin sitten ponin laukkaamaan jossa tämä näytti hänen hyppäämis taitonsa. Poni meni ylös, takaisin alas, spurtti, rauhoittuminen, spurtti, lentoon ja takaisin alas. Näin siis pari kertaa kunnes energia alkoi pienentyä, eli sen 5 jätti loikan jälkeen.
Tähän tapaan ylös
"oi ruokaa! Otanpa mukaan vaikka minun pitäisi liikkua" Myöhemmin oli suu täynnä...

Vähän liitoo

On se ihan normaali! En mä tiedä mitä mulle välillä sanotaan ettei se oo normaali, kyllä se ihan ponille näyttää
Syy liinan löysyyteen: Aita joka on ollut siinä koko ajan, syökin äkkiä ponin
Lopulta poni vihdoin rauhoittui ja pystyin pitää sen helposti ravissa. Pyysin kaverini joka oikeastaan kuvaili nämä juoksutukset, tulemaan juoksuttamaan Lumikkia siksi aikaa että autoin toista kaveriani Meinirin kanssa. (Jos joku nyt miettii, niin kyllä Annehan se joka liikuttaa Meiniriä niin oli Meinirin kanssa mukana). Annoin ohjeistukset miten saa pidettyä ponin hyvänä siinä ettei poni lähde kovempaa tai jos se sattui kääntymään kohti mitä tekee, sekä mites jos se ei haluakkaan jarruttaa. Hyppäsin sitten Meiniriltä takaisin Lumikille ja kaverini kaveri pääsi loppu verkkoihin Lumikin selkään. Otettiin pellolla äkkiä vähän laukkaa, ravia ja käyntiä ja mentiin kentälle kun meinattiin jäädä yksin sinne peltoon. Kentällä viellä pätkä ravia ja pitkät loppu käynnit.


Reipas poni

Tämä meni nyt enemmän kirjoittelun puolelle mutta toivottavasti tämä ei haittaa näin välillä! Lisäksi tallilla sitten autoin hakemaan pari hankalempaa hevosta sisälle, jotka tulivatkin sitten minun kanssani ihan kiltisti siinä vierellä. Ei ne onneksi varsoja pahempia ollut taluttaa! Lumikki saakin nyt sitten taas lomailla ellei joku opettaja ponia sieltä halua ottaa, kun itse olen viikonlopun kiinni Ypäjällä ja palailen vasta tiistai iltana takaisin päin. Koulu päivittelyä tähän samaan! Kun julkaisen tämän postauksen koulua on jälkellä 2 ja puoli viikkoa eli 6 päivää kun ei laske vapaa päiviä, APUA!
Lumikki kuuli kun siitä puhuttiin, varsinkin kun minä sanon sen nimen niin ponihan herää, rakas <3

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja söpöt kuvat! :-) Meillä ala-astetta on "enään" 8viikkoa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi myöhäinen vastaus, kiitos paljon ja eipä teilläkään ole enään pitkään kesälomaan! :)

      Poista