tiistai 26. huhtikuuta 2016

Laukanvaihto poni

Otsikko tulee siitä kun kävin lauantaina (23.4) Lumikkia liikuttelemassa kisoja varten ja tehtiin vähän kisatreeniä ja ponilla oli hiukan hassu päivä kun se vain veteli laukanvaihtoja melkein jokaisella laukkapätkällä. Oli vain pari pätkää jossa laukattiin voltilla jolloin poni ei rikkonut. Mutta nyt postauksen asiaan paremmin. Tallille päästyä mentiin heti hakemaan Lumikki sisään ja poni olikin kauneusunillaan, mutta nousi kun kutsuttiin portille. Tästä postauksesta tuli hiukan kuvapainotteisempi kuin luulin!
Kiitos tarkennus, en halunnukkaan ottaa tarkkaa kuvaa Lumikista vaan puusta
Aloitettiin ihan sillä että Enni joka nyt on päätynyt minun Lumikin kisaajaksi sai alkuverkata itsenäisesti, mutta aina välillä neuvoin jossain asioissa, aika rajaksi annoin 15min ottaa askellajit läpi. Aika reilusti siis mutta siihen kuului myös alkukäynnit.
Poni oli hiukan nukahtamaisillaan alussa
Mutta pianhan se piristyi

Ponin käynti on muuten huomattavasti parantunut paremmaksi!

Tää kuva on vain hetken myöhemmin ylemmästä, poni meni ja vaihtoi laukkansa
Ja oikea on vielläkin vaikea suunta, vauhti poni
Alku verkkojen jälkeen oli tietenkin pienet käynti tauot. Sen jälkeen aluksi tultiin puomeja, joissa ei tietenkään ole ongelmaa, tultiin niitä helpommasta eli vasemmasta suunnasta ensin. Laitettiin sitten puomit mini ristikoksi ja vaihdettiin suunta, tultiin ensin taas ravissa esteelle. Lumikki tuli jo melkein laukalle rikkoen kohti estettä kun se päätti tehdä tämän yleisen temppunsa...
"NOUP" -Lumikki
Onkohan poni tottunut jo hiukan että sen kaulalla käydään makoilemassa ja istuskelemassa? Siinä se vain seisoi
Uusinta, ei mitään ongelmaa enään
Siis tuttuun tapaan, se veti liinat kiinni kun vähän aikaa sitten näytti viellä että se vetäisi ylös sen isolla loikalla. Lumikilla on siis tapana ekalla kerralla esteelle tullessa kaksi asiaa, yksi vaihtoehto on että se hyppää mahdottoman suurilla loikillaan, toinen vaihtoehto on kielto esteen juureen. Se ei jarruta yhtään aikaisemmin, se tuntuu kuin se menisi yli mutta vetääkin jarrut pohjaan siihen juureen.
vaihdettiin sitten suunta ja tultiin pari kertaa viellä toiseen suuntaan, ennen kuin jatkettiin tasaisella harjoittelua.

Pakkohan ponin oli ottaa vikaksi hypyksi vähän suurempi loikka
Kuivaharjoittelussa tai tasaisella harjoittelussa harjoiteltiin kevyttä istuntaa, käännöksiä ja paljon laukkaa. Tästä tehtävästä Lumikki tykkäsi ihan hirveästi että kun piti lopettaa, se olisi vain halunnut jatkaa laukkailua kovempaa. Olin siis laittanut tötsiä aina porteiksi ja ne esittivät esteiden paikkoja, aluksi tehtiin rauhallisessa laukassa mutta hiukan ponin innostukseksi, otettin myös kerta kun ponin piti mennä rata niin nopeasti kuin pääsi. Ajaksi saatiin nopeasta radasta tasan 30 sekunttia, rataan kuului 6 porttia ja poni keksi että laukkojen vaihtelu oli kivempaa vauhdissa!
Rauhallinen tahti
Rauhallisessa tahdissa ehti huudella kavereillekkin
Päästely kierros, kuvassa poni vaihtoi laukan, mutta pian sen jälkeen...
Vaihtoi raville ja parin askeleen jälkeen takaisin laukkaan mutta se nostikin vastalaukan, käännöksestä tuli hiukan tiukempi!
Tötsien välissä vaihtui laukka jälleen
Ja otettiin viellä rauhallisempaa laukkaa jossa poni vaihtoi taas laukkaansa
Lopuksi vain ravailtiin ja otettiin pitkät loppu käynnit. Saatiin energiaa pois ponilta ja tehtyä vähän treeniä ennen kisoja. Kisoista on tulossa erikseen postaus, Hjörkastakin tulee taas postausta heti kun menen sitä liikuttelemaan. En ole nyt pariin päivään kerennyt, kun viikonloppu oli kiinni orimattilassa, kisoissa ja muussa. Maanantaina olin taas tallilla Lumikkia liikuttelemassa mutta viikosta on tulossa ponille hiukan täydempi joten maanantaina oli vain taluttelua ja syöttelyä. Tänään tiistaina poni oli perus tiistain tunnillaan ja keskiviikoksi ja torstaiksi olen varannut ponin itselleni ja kaverilleni. Mutta näistä lisää sitten kun eletään ne päivät ensin! Ainakin täällä on vain satanut koko päivän joten Hjörkka on saanut seisoskella.

Lopuksi viellä koulupäivitys! Kaverini tästä jo tietävätkin, mutta perjantaina (22.4) valmistuin viimein Ypäjältä! Nyt olen sitten kokonaan valmistunut ja paperit kädessä oleva Hevosenhoitaja joka on suuntautunut hevoskasvatukseen. Viimeiset päivät koulussa oli mahdottoman ihania ja torstaina tuli vähän juhlittua reippaamminkin luokan kanssa ja perjantaina se kostautui väsymyksellä. Nyt on hiukan ikävä takaisin Ypäjälle, mutta kesällä on suunnitelmissa käydä siellä jotain tapahtumia seuraamassa. Lopuksi vain kuva joka otettiin musta äkkiä ennen kuin pakattiin loppuun ja lähdettiin opistolta. Lisäksi tähän loppuun Montsasta, hauskaksi jutuksi kävi että Montsa myytiin opistolta juuri samalla viikolla kuin me valmistuttiin ja nyt se hieno siitostamma asuu jossain päin Jämsää <3
Ruusu, paperit ja kirja kädessä

6 kommenttia:

 1. Ihana Lumikki ja kiva postaus! :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana Lumikki, vaihtelee vaan laukkoja, vaikka kuuluisi paljon vaikeammalle tasolle nuo vaihdot;) Paljon onnea valmistumisesta, toivottavasti löydät nyt jonkun kivan ja mieluisan työpaikan itsellesi!

  pollenkirjakarsina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikki on kyllä yllättävän taitava :D
   Kiitos!! :)

   Poista
 3. Paljon onnea valmistumisesta!❤
  Lumikki on kyllä noi Ihana ja hassu poni❤

  VastaaPoista