lauantai 23. huhtikuuta 2016

~jos metsään haluat mennä nyt~

Sunnuntaina (17.4) kävin taas kaverin kanssa tallilla Lumikkia liikuttelemassa. Lumikilla oltiin jo ratsastettu vähän vajaa tunti, mutta otettiin Lumikki silti viellä uudestaan päiväheinien jälkeen ratsastukseen. Lähdettiin nimittäin maastoon käynti reissulle, ajatuksena oli löytää joku kiva uusi maasto reitti keskeltä metsää jotain maastopolkua pitkin. Löydettiin parikin mutta molemmat johti aina umpikujaan tai todella vaikeaan maastoon isommille poneille ja hepoille mentäväksi.

Joten tällä reissulla ei ainakaan löytynyt uutta reittiä, mutta yhdellä tutulla vähän isommalla polulla tuli vastaan oksia keskellä reittiä jotka sitten Lumikki päätti vetää oikein hurjana estepollena vähän suuremmalla loikalla yli. Tykkääköhän tämä poni hiukan liikaa hyppäämisestä?

Kyllä se vähän yritti temppuillakkin
Pari kertaa mentiin tämän oksan yli jotta se lopetti ne suuret loikkansa ja äkkiä siivosin ne tien sivuun ja jatkettiin matkaa viellä hiukan pidemmälle ennen kuin käännyttiin takaisin tallia kohti. Tallia kohti tosin mentiin tuttua reittiä, muuten se olisi hyvä reitti mutta sateella siitä tulee niin mutainen että olisi kiva löytää vara reitti siltä varalta ettei siitä joskus pääsisikään. Yksi reitti on kyllä tiedossa mistä pääsisi kiertämään helpostikkin mutta siihen on kaatunut vähän isompi puu joka pitäisi ensin siirtää jotta sieltä pääsisi. Käytiin me kokeilemassa jos sen olisi pystynyt kiertämään mutta molemmilla puolilla oli sitten liian tiheää tai vain huonoa pohjaa hevosille kulkea.Maastossa oltiin vähän reilu tunti mutta kun vain käveltiin ja ponin käynti vauhti ei ole mitään päätä huimaavaa niin matkattiin melko hitaasti sen 3km mitä katsoin meidän pyörineen ympäriinsä. Varmaan pidempikin matka siitä tuli kaikkien niiden takaisin päin käännöksien kanssa mutta jota kuinkin. Arvatkaa vaan myös kellä oli viellä energiaa kun päästiin tallin pihaan!
Oletteko hetkeen käyneet maastossa? Entäs ettineet uutta reittiä?

6 kommenttia:

 1. Ihana Lumikki, taitaa poni olla vähän estehirmu! Tosi kivasti kirjotit ❤
  En oo maastoillu sitten vuoden 2014 kesän...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 ja ohhoh sä et oo pitkään aikaan maastoillut! :O

   Poista
 2. Oon käynyt maastossa tänä keväänä viime viikolla, ensimmäistä kertaa ilman satulaa, poni oli pörheenä ja puhisi ja tuhisi koko lenkin ajan ja oli käynnissä ihan hurjan reipas, että mun piti välillä hieman ihan pidättää sen menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kyydissä taisit pysyä? :) välillä pitää olla vauhtia!

   Poista
 3. En oo maastoillut kun joulumaaston silloin ja sitten Hartsalla pikkulenkin. Ihana Lumikki<3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sullakin alkaa olla pidempi väli. Lumikki on ihana! :D

   Poista