maanantai 18. huhtikuuta 2016

ekaa kertaa tunnilla! + kuulumisia

Lumikki päätyi ensimmäistä kertaa kunnolla tunnille torstaina (14.4) ja minä päädyin tätä tuntia katsomaan ja kuvaamaan. Tosin päädyin hiukan ponin turvaksikin puolessa välissä kun se keksi niitä perus pomppujaan jälleen. Onneksi ratsastaja pysyi kyydissä! Lisäksi poni sai loppu tunnista tehdä jotain mistä tykkää kovasti.
Kuulumisia on sitten tuolla alempaa hiukan enemmän jos kiinnostaa tämä hiljaisuus blogin puolella.

Tallille päädyin tosiaan jo kello 17.30 aikaan kun luulin kaverini valmennuksen jo 17 aikaan alkavan. Onneksi olin ymmärtänyt viestin väärin ja hänen valkkansa alkoi vasti 19 aikaan. Päädyin kumminkin seuraamaan tuntia jossa Lumikki oli merkitty mukaan, se olikin ponin ihan ensimmäinen tunti sellaisessa suuremmassa porukassa. Pakko tähän myöntää mutta poni ei yhäkään selvästikkään tykkää toisista ratsukoista, siellä se teki omia loikkiaan ja jarrujaan kun toinen ratsukko oli "liian lähellä". (Liian lähellä oli ponin mielestä 5 metrin päästä hänestä tai pidemmällä!)
Tässä toinen poni oli lähtenyt laukkaamaan suoraa, siitähän sitten Lumikki hermostui

Meillä oli myös todella vara vara vara satula käytössä ja sekään ei tietenkään ponia yhtään iloistanut mutta onneksi oli edes jotain pehmustetta välissä jotta saatiin tämäksi kerraksi ponille satula käyttöön. Yllätykseni myös, poni meni kauhean lujaa vaikka juuri aikaisempana päivänä olin sen juoksuttanut liinassa ja vaikka raippa perässä juoksin niin eihän se mihinkään liikkunut. No ainakaan siitä ei ollut ongelmaa ettei poni olisi omalla moottorilla liikkunut!


Lumikki meni hiukan kevyemmin kuin moni muu tunnilla oleva, olihan se sen eka kerta. Lisäksi se sai helpotusta sillä että se sai tämän kerran pyöriä ympärilläni kun tätä huomattavasti jännitti isompi porukka ratsukoita kerralla yhdellä kentällä. Siinä se meni iloisesti eikä juurikaan mitään temppuillut, kerran se jonkin ihme loikan veti laukasta kohti minua ja pysähtyi metrin päähän minusta vain tuijottamaan minua siihen paikoilleen, kai joku uralla mennyt kaveri sitten oli niin pelottavana ollut.
Lumikin poika ystävä poppari menee taustalla, ainoa poni jonka kanssa tulee toimeen!
Oli jotenkin hauska seurata enemmän sivusta kerrankin koko aika kuin olla siinä miettimässä mikä olisi ponille parasta ja asiaa mistä poni selviytyisi. Tokihan tämä poni osaa jo melko paljon ikäisekseen, mutta välillä sen huomaa että kyllä sieltä se varsa tulee esiin ja näyttää ettei hän viellä ole muiden tuntiponien tasolla, varsinkin sillä osuudella että poni kertoo ettei tykkää toisista niin paljon ja riehuukin sitten helpommin näiden lähettyvillä kuin yksin. Pikku hiljaa kumminkin, kyllä se viellä joskus tottuu toisiinkin ratsukoihin!
Tunnilla mentiin puomeja, joissa Lumikki tietenkin loikki aina ekat kerrat
Loppu tunnista 3 ratsukkoa pääsi hyppäämään pientä ristikkoa. Ratsukkoina oli Meinir, Herkku ja Lumikki! Lumikki sai hiukan muistutella itselleen estetauon jälkeen niitä esteitä ja ponihan selvästi tykkäsi, siinä se loikki niitä kuin olisi niin aina tehnyt. Kyllä siitä hieno esteponi tulee vanhempana!


Tunti loppuikin pian pomppujen jälkeen ja itse juoksin sitten kuvaamaan kaverin valmennusta heti perään. Valmennuksen jälkeen lähdin jäisenä kotia kohti koska kuvia oli kasa lähetettävänä kavereille.
En nyt tosiaan ole kirjoitellut koska voimia ei koneella oloon ole ollut. Tulin kipeäksi 7.4 ja olinpas tietenkin koulussa juuri kisoissa hommissa sillä viikolla. Olin siis koko viikonlopun sitten koulussa kiinni, kipeänä kaiken lisäksi joka tekikin sitten kaikesta kivempaa. Tietenkin sitten illasta olin ihan puhki enkä jaksanut mitään muuta tehdäkkään kuin makoilla sängyssä. Maanantain ja tiistain olin vain kotona makaamassa sängyssä. Keskiviikkona olin pääsykokeissa tuusulassa ja viisaana minänä menin sieltä suoraan juoksuttamaan Lumikin sekä sovin jopa meneväni ratsastamaan Hjörkan (tästä tulossa postausta) ja olin loppu illan sitten tosiaan talleilla. Viikonlopun olin myös talleilla ja muualla niin eipä ole aikaa koneella oloon ollutkaan. Lisäksi tein viimeisiä koulutehtäviä valmiiksi ja nyt mulla onkin enään vain viikko koulua! Perjantaina onkin jo valmistuminen tiedossa.
Pomput onneksi pienenee normaaliin kokoon kun tottuu niihin. Poni myös menossa esteharkkakisoihin sunnuntaina!

Huh kun tuli paljon selittelyä tuosta mutta toivottavasti jaksoitte lukea loppuun asti! Yritän nyt päästä takaisin siihen rytmiini tänne kirjoittelemaan, koska mieli tekee mutta aikaa ei ole ollut. Joten pian tulee taas kirjoitteluja! Milloin teillä on valmistuminen teidän luokalta?

2 kommenttia:

 1. Ihanaa, että Lumikki on päässyt kunnolla harjoittelemaan tuntiponin hommia, kyllä siitä vielä todella hyvä tuntsari tulee, kiitos Sinun! Lumikki menee todella hienosti, hieno poni:D
  Mulla koulut loppuu vasta kesäkuun alkupuolella, kuitenkin enää järjettömän vähän koulua jäljellä, opet alkaa kohta valmistella todistuksia sun muita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponista kyllä tulee super hieno tuntiponi! Sekä Kiitos ja jaksaa jaksaa :)

   Poista