lauantai 30. huhtikuuta 2016

Ei se välitä

Tässä postauksessa lupasin kertovani tästä uusi/vanha tuttuponista. Tämän ponin esittelen sitten teille tuolla alla. Ensin kumminkin Lumikin kuulumiset!

Keskiviikkona (27.4) kaverini Fiisku tuli taas Lumikkia ratsastelemaan. Ei oikeastaan menty raskaasti, siihen oli parikin syytä, poni oli liikkunut jo melko paljon peräkkäisinä päivinä sekä sen suu oli melko herkkä ja mustelmilla. Se voisi kertoa syyn siihen miksi se ei ole esimerkiksi halunnut ottaa edes kuolaimia suuhunsa vaikka yleensä ottaa ne heti kun vie siihen suun eteen. Pitää tehdä niin että kun minä liikuttelen ponia niin sillä mennään mahdollisimman pehmeällä kädellä tai jopa ilman kuolainta. Ehkä myös voisi palata enemmän siihen maasta työskelyyn mitä tehtiin silloin aikaisemmin todella paljon.Poni huuteli taas kavereiden perään
Ei tehty alku verkoiksi mitään ihmeellistä, ravit otettiin molempiin suuntiin mahdollisimman hitaasti. Onneksi poni toimii istunnalle herkästi niin riitti kun vain ratsastaja keventeli hitaasti. Sitten alkuravien jälkeen alettiin tämän kerran aiheeseen. Eli asioihin totutteluun ratsastajan kanssa, vähän erikoisempiin sellaisiin siis.
Esimerkiksi meillä oli vesimatto, jonka yli piti mennä kaikissa askellajeissa. Lopuksi annettiin ponin mennä sen yli kuin pitäisikin. Sitten meillä oli portti, jossa oli siis pieni väli mentävänä lisäksi siinä oli keltaista nauhaa. Se nauha oli ponille uusikin juttu joten totuteltiin poni siihen ennen selkään nousua, sen jälkeen alku verkoissa sekä sitten kun alettiin tulla sitä tehtävää. Eipä se poni siitä nauhasta välittänyt, miten vaan heiluttelin sitä niin ei väliä. Edes mahan alla heiluttelu ei ollut mitään.
Lopuksi sitten vedettiin loppu verkkoihin riimu päähän ja sillä sitten mentiin loppu aika, sai ponin suu hiukan lepoa. Ja jos joku miettii, kyllä jätettiin suitset riimun alle siltä varalta että se olisi ollut ihan tyhmänä. Mutta eipä se tehnyt mitään. Käveli vain kiltisti uraa pitkin, ei edes välittänyt kun siivoilin asioita pois. Aikaa säästääkseni heitin jopa vesimaton vaan aidan yli paikalleen ja ponikin oli siinä ihan lähellä, arvatkaan vaan mitä poni teki, odotan. Mitä se teki? Ei tietenkään mitään, siinä se vain käveli ja katseli kun minä siivosin tavaroita paikalleen.

Hoidettiin Lumikki pois, annettiin sen syödä vähän ruohoa matkalla tarhaan. Sen jälkeen olikin seuraavan vuoro, tämän minulle uusi/vanha tuttavan liikutus. Tämä tuttava onkin poni ruuna nimeltä Twister. Twister on 4-vuotias kuten Lumikkikin, mutta on huomattavasti jäljessä Lumikkiin verrattuna. Lumikki on nimittäin tällä hetkellä niin hyvässä tilanteessa, se käy tunneilla vaikkakin vain yhdellä ratsastajalla, perus kouluratsastus on sillä hallinnassa, se hyppää nyt jo hyvällä tekniikalla ja rohkeasti. Asioita on kyllä paljon mitä voisin ponille opettaa, mutta tällä hetkellä ponin pitäisi oppia eniten kulkemaan muiden ponien ja hevosten kanssa tunnilla, jotta siitä tulisi hyvä tuntiponi. Joten olen päätynyt siihen ratkaisuun että Lumikki siirtyy liikkumaan enemmän tunneilla, mutta liikuttelen sitä aina silloin tällöin kun on enemmän aikaa. Mutta vaikka Lumikki jää vähemmälle liikuttelulle ei se tarkoita etten kävisi jatilassa yhtä reippaasti, ehei vaan alan käymään ehkä jopa useammin. Keskiviikkona vain juoksutin Twisterin varusteet päällä, tutustuin hiukan poniin paremmin sekä totuteltiin kaikkiin hurjiin asioihin.

Ja mä ajattelin että Lumikin laukka on raakaa! 
Tiedän olen lyhyt :D totutellaan siis vedessä kävelemään ja siihen edes menemään
Oikeastaan tein tästä juoksutuksesta itselleni päätöksen, haluanko aloittaa uuden projektin kanssa ja jättää toisen eli Lumikin pienemmälle. Tiedän jo Lumikin avulla kuinka rasittavaa se voi jopa olla ja olen todella kiintynyt Lumikkiin, mutta heti kun mulla on rahat kasassa, siitä ponista tulee minun! Siihen asti se saa tehdä tuntiponin hommia, kesällä sitten se on myös tuntikäytössä leiriläisillä, joten ei mulla olisi ollut kesällä mitään hevostakaan jatilassa. Twister on todella paljon erilaisempi kuin Lumikki, paljon arempi, isompi ja laiskempi. Tein silti päätökseni, otin Twisterin toiseksi projektikseni! Twister onneksi osaa jo jotain ja sillä on kyllä aikaisemmin käyty selässä joten se nopeuttaa oppimista kovasti, silti mulla on paljon tehtävää!
Twisterillä on myös älyttömän ihana ravi!
Nyt voi joku varmaan miettiä että entäs sitten Hjörkka? Jatkan sen kanssa myös tietenkin, mulla vain sattuu nyt olemaan hiukan tylsyys iskenyt ratsastuksen suhteen. Ei siis ole innostusta nousta sinne selkään. Tiedän ettei Hjörkalle pitkät lomailut ole hyväksi, mutta voi olla että annan Hjörkan nyt hiukan lomailla ja kun se ratsastus into jälleen tulee niin jatkan sen kanssa tiukempaan tahtiin. Nyt varmaan käyn kerran pari viikossa sitä ratsastamassa ja liikuttelemassa.
Twisteristä viellä sen verran että en tule tästä ponista niin paljoa täällä kertomaan. Silloin tällöin saatan kirjoitella, mutta pidän tämän blogin Lumikille ja Hjörkalle enemmän. Toivottavasti jaksoitte lukea ja tykkäsitte!

2 kommenttia:

  1. Tästä tiesinkin jo mut siis ihana Twister<3. Ja kiva postaus ja ihana Lumikki<3!

    VastaaPoista