keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Lumikin oudut tavat osa 2

Päätin jatkaa näitä Lumikin kummallisia tapoja koska niitä on taas kertynyt uusien asioiden ääressä.

1. Ilman satulaa Lumikki on paljon parempi!
Kyllä, vaikka aina tutkin ja tarkistan että satula on yhä sinne selkään sopiva lihasten kasvaessa ja se sopiikin sille selkään juuri hyvin, poni menee satulalla huonommin kuin ilman silti! Luulisi että poni tykkäisi mennä enemmän niin että ratsastaja pystyisi keventämään kuin pomppimaan kyydissä, mutta ilmeisemmin Lumikki tykkää juuri vastakkaisesti? Tarkennukseksi, siis Lumikki esim. satulan kanssa tuntuu olevan pohkeelle kuurompi kuin ilman satulaa.
Oon ihastunut tähän kuvaan ihan liikaa anteeksi!!!
2. Lumikki ei kolauttele puomeja/esteitä mentäessä
Vaikka miten yritän aina kuunnella ja on ne puomit/esteet miten vain se ei kolauta. Se ei edes osu niihin! Lumikki on todella hiljainen hyppääjä.

3. Aluksi poni hyppää suuresti/pysähtyy puomin eteen
Jos Lumikkia ei ratsasta kunnolla puomeille eteen ekalla kerralla se pysähtyy ja jää tutkimaan puomia. Mutta jos sen ratsastaa eteen kunnolla ekalla kerralla se loikkaa puomin yli! Se luottaa kyllä ratsastajaan jos tämä vain ratsastaa sitä eteen mutta jos jää vähänkään hitaaksi poni alkaa miettimään asioita.
Tässä siis mennään tuolla kerralla ekaa kertaa puomin yli, poni päätti hypätä, toiset kerrat se kyllä astui vain yli
4. Kun ratsastaja tippuu/meinaa tippua Lumikki pysähtyy
Kun näitä tippumisia on alkanut kertymään pikku hiljaa ponille melko paljon ja niitä läheltä piti tilanteita onkin sitten enemmän kuin riittävästi. On Lumikissa tullut esille tämä hauska piirre. Vain kerran se on juossut karkuun ratsastajan tiputtua ja sekin johtui siitä että se säikähti rikki menneitä suitsia. Mutta muuten se on jäänyt ratsastajan vierelle ja vain ihmetellyt mitä tämä maassa tekee, kerran se jopa antoi pahoittelu suukkoja maassa istuvalle ratsastajalle. Sekä kun poni tuntee sen ratsastajan painon liukuvan muualle kuin pitäisi se hidastaa ja tarvittaessa pysähtyy. Viisas poni!
Siinä se seisoo
5. Miellyttämisen halu
Ei kai tästä paljoa pysty kertomaan, poni haluaa miellyttää kaikkia, hoitajia, katsojia sekä ratsastajaa. Sekä tietenkin itseään välillä. Vaikka se osaakin olla jääräpää välillä se miellyttää kyllä sillä mitä se keksii.

Lumikki, nuori mutta silti niin täydellinen kummallisilla jutuillaan! Mitä mieltä te olitte näistä kummallisista tavoista?

4 kommenttia:

  1. Kivat kuvat ja Lumikki nyt tietenkin kiva(siis PARAS)! Lumikki on vähän outo poni :-D!

    VastaaPoista
  2. Lumikki on nyt sellanen höpsö, tosi kivasti tehty tää postaus:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista