maanantai 21. maaliskuuta 2016

Poni on piru

Sen kaikkien näkemän söpön ponin alla on se pieni piru joka tulee esiin aina silloin kun ponilla on energiaa. Kuten tälläkin kertaa, Lumikilla oli jälleen niin paljon energiaa että ihan sama kenet tahmatassun sinne olisin laittanut olisi sieltä tultu kerran tai enemmän alas. Aluksi mentiin kentällä, siinä se ei tehnyt muuta paitsi ihmetteli taas maneesi päätyä, muuten meni kuin kiltti oma itsensä. Ratsastus on 19.3.

Eihän tämä söpöliini tekisi mitään vai mitä?
Lopulta sää oli niin paha että mentiin maneesiin ja sinne jäätiinkin. Matkalla maneesiin poni ei edes pelännyt mennä pienestä välistä peräkärryn, päällä olevan hurisevan mönkijän ja heinäsäilön välistä. Mutta kun päästiin maneesiin jossa ollaan oltu ihan liian monta kertaa, annoin luvan ravata toiseen päähän maneesia pois äkkiä toisen ratsukon alta kun alkukäynnit oli jo alla. Eka asia mitä poni tekee on että parin askeleen jälkeen poni hyppää sivulle. Lumikin temppuilu päättyi heti kun huusin ponin nimen, se kun tietää että kun minä määrään poni käyttäytyy. Jatkoivat ravilla toiseen päähän eikä poni tehnyt enään mitään ennen kuin...
ihan kuin he olisivat olleet tuossa pidempää? Lumikki pahoittelee

Toisella puolella oleva ratsukko lähti pois, Lumikilla oli silti viellä kaverina Meinir, mutta se ei ilmeisesti ponille riittänyt. Vaan ennen kuin ehdin edes nähdä poni oli tehnyt käännöksen ja päivän ratsastaja Fiisku oli maassa. Se oli tehnyt niin nopeasti sen käännöksensä että kun Meinir oli vain mennyt reippaasti edestäni oli ratsukko vaihtanut asentoaan. Matka jatkui, tosin laitettiin turpahihna takaisin koska poni oli hiukan huonompi ratsastaa ilman sitä. Hetken aikaa poni meni taas hyvin.
Pikku piru, yrittää näyttää niin söpölle
Tähän malliin jatkettiin...
Hurja, pahoittelut laadusta
Jarrut kiinni
Sehän vain liitää kiltisti eteenpäin
Sitten sille iski jokin ihme isku päähän että hei temppuileminen on hauskempaa. Lumikki harvoin, siis todella harvoin pukittelee. Tuota, nyt en enään edes tiedä! Ekoista pukeista en ehtinyt edes saada kuvia, mutta se jatkoi samaa viellä pari kertaa. Samalla se jatkoi aina väleissä niin kiltisti, mutta sitten se sai jotain päähänsä ja vain lähti.
Toka kerta, suunta juuri vaihdettu
loikka

Vähän annettiin päästellä että energia kuluisi
Ponihan muuten lähti!
Pikku pukki
Sen ilme kertoo kaiken, se jo suunnittelee jotain
Tästä lähtee...
ratsastaja sai jarrut kiinni
Tässä ponin mielipide siihen ettei saanut mennä täyttä
Poni laittoi jarrut kiinni

Jotenkin ihmeellisesti Fiisku pysyi kyydeissä, matka jatkui normaalisti, poni ei tehnyt taas hetkeen mitään ja sitten se teki sen uudestaan!
Nyt jarrut toimi jo aikasemmin

Anteeksi laadut, poni vetääkin käännöksen
Miten!! Fiisku miten pysyit kyydissä? :D
Sitten taas kiltisti
Viellä kerran piti kokeilla


Jälleen kyydissä pysyten, poni oikein antoi kaikkensa, se vain lisäsi vauhtia aina välillä ja loikkasi. Loikat ei edes ponilla ole uusia, mutta se että se lisäsi pukit niihin mukaan. Joku on opettanut ponille taas uusia temppuja! Kumminkin viimeisin vauhti loikka jäi ponilla tämän kerran vikaksi, onneksi, poni onneksi lopetti joka kerta kun huomasi ratsastajan tippumassa. Matka jatkui ponilla kumminkin rennosti ja hiukan väsyneesti kaiken sen temppuilun jälkeen. Laukkaa viellä hiukan, loppu ravit ja tehtiin lopuksi ihan vähän väistöjä, väistöt meni ihan ok, takapää ei oikein mennyt mukana viellä yhtä paljon kuin etupää mutta kun vasta harjoitellaan niin tämä kelpasi.

Siinä oli jotain pelottavaa, eihän siitä oltu menty ohi kuin ihan liikaa

Ponia alkoi väsyttämään jo
Vähän näkyy etujalkojen väistöä
Taisi poni saada energian purettua lopulta kaiken sen temppuilun jälkeen. Tallissa se sitten vain seisoi hoidon ajan karsinassa ihan väsyneen näköisenä. Mutta heti kun puhuttiin ulos menosta ponille palasi energiaa, mutta eihän se heti päässytkään tarhaan vaan otettiin pari rakenne kuvaa molemmista puolista ja parit lähikuvat. Sen jälkeen poni pääsi tarhaan syömään.
Haluan syödä sun käden - Lumikki
Automaatti poni
Ponista tuli utelias
Hiekkaturpa oli kyllä lopuksi ihan oma kiltti itsensä, mutta sille vain iski jälleen energia piikit ja ponin oli ihan pakko päästä purkamaan ne. Ymmärrettävää se oli että poni halusi liikkua, Lumikki on silti minulle rakas vaikka se noita temppuiluja tekeekin. Ratsastajallakin oli vain hauskaa kuulemma! Tämä poni kyllä näyttää että vaikka osaa mennäkkin kiltisti sieltä sisältä löytyy pikku piru valmiina ihan mihin vain! Ehkä ensi kerralla poni on taas kiltti oma itsensä.
Liitävä poni

2 kommenttia:

  1. Hehheh, ihan mahtava Lumikki;)Pitäähän sitä joskus olla vähän tuhma ja varmistaa, että ratsastajalla ei oo liimaa takapuolessa:D

    VastaaPoista