tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pitkä postaus: Se jopa tölttää!

Hjörkan kanssakin ollaan koko viikko tehty jotain. Viimeksi kirjoittelin meidän menosta 9.3, sen jälkeen kävin 10.3 menemessä sillä hiukan ilman satulaa taas kevyesti, kuvia ei siltä kerralta ole. Harmi, Hjörkka oli ihan super hyvä ratsastaa silloin! Pystyttiin meille vaikeaa askellajia tölttiä mennä niin hitaasti ja niin pienellä pidätteellä että se oli kuin toinen hevonen töltätessä. Tosin ravaamisessa ja laukkaamisessa se oli oma itsensä!
11.3 sain taas kuvia, vaikka en niin paljon. Hjörkka oli silloin vähän huonompi, mutta töltit onnistui taas super hyvin myös käännöksissä eikä vauhdin suhteen ollut ongelmaa.
Eihän tämä tee mitään, vähän ajan päästä kun päästiin suoralle lähti ravaamaan heti...


Tehtiin lisäksi väistö tehtäviä jotka ei niin vaikeita enään tälle tammalle ole. Välillä sillä tosin loppuu kärsivällisyys niissä ja sitten taas mennään vauhdilla. Tehtävänä siis tehtiin että jokaisella kerralla pitkälle sivulle tultaessa väistetään aluksi keskelle kenttää ja takaisin uralle. Tätä käynnissä ja ravissa niin paljon kuin tamman hermo kestää, koska pari kertaa se vain sitten lähtikin puskemaan pohjetta vastaan hermojen mentäessä tai vain alkoi temppuilla.
Taas mentiin! Tamman hermot meni


Muuten se meni ihan ok, paremminkin olisi voinut mennä mutta sillä oli jotenkin todella huono päivä. Lopuksi mentiin metsään taas kävelemään. Seuraava päivä (12.3 lauantai) oli vapaa, sai Hjörkka kerätä hermonsa takaisin. Mutta hommia jatkettiin taas 13.3, jälleen ilman satulaa kentällä ja koulua. Samaan aikaan meidän kanssa meni siskoni Kata Helgalla, mutta meidän menoahan se ei häirinnyt. Hjörkka oli kyllä niin paras silloin ja silloin oli taas se ihana tunne että miksi vuokraan sitä tammaa! Paitsi sitten kun tamma päättääkin että nyt on ihan pakko mennä Helgan luokse ja yrittää parhaansa vain päästä potkimaan sitä, siinä ei enään oikein huvittaisi pysyä selässä.

Helga ja kata
Vielä kun onnistuisi ravissakin tämä, siinä on vain niin vaikeaa istua!

Nyt kun tölttiä ollaan alettu parantamaan ja se pyöriikin todella hyvin niin jatkettiin sitä jälleen. Ihanaksi yllätykseksi, töltti pyöri meillä jälleen paremmin kuin olisi toivonut. Pystyin ottamaan pidätteen ja mennä hidasta tölttiä, pystyin töltätä käännöksiä, jopa kiemurrella todella nopeita käännöksiä sekä tietenkin ottaa lisättyäkin tölttiä! Hjörkalla on myös pahoja tapoja töltin nostoissa, se yrittää aluksi tarjota ravia tai jopa ravaa, mutta minua häiritsee se että se vetää sen päänsä sinne ihan rintaansa kiinni ja minun pitäisi saada sen pää aina ylös töltätessä, tölttiin joudun ottaa jopa lyhyemmän ohjan jolloin sen pään ylös saanti on vaikeampaa aina välillä. Tämä on ehkä yksi ärsyttävimmistä tavoista mitä tamma tekee kun yritän töltätä!
Tai sitten se rikkoo töltin laukalle, erittäin yleistä!
Tällä tarkoitan sitä pää rinnassa... Näyttää kuvissa yhtä ärsyttävälle kuin selästä tuntuu!

Laukka ei meidän osalta mennyt taas niin hyvin, Hjörkka ei halunnut nostaa laukkaa vaan mielummin tölttäsi. Sama ongelma oli pari kertaa ravissa, ravin sijasta se tarjosikin tölttiä. Mutta hiukan erilaiset avut niin kyllä laukka ja ravi nousi ongelmitta! Otettiin laukkaa vain pari kertaa molempiin suuntiin ja muuten tölttäsin/ravasin loppu verkoiksi. Otettiin viellä 20 minuutin pitkät loppu käynnit siinä kentällä selästä ja maastakäsin.  Oli se vaan niin paras!


Töltin kautta laukkaan

Kävin viellä 14.3 eli eilen maanantaina tammalla maastossa. Maasto oli mukava, alku matkan menin vauhdikkaammille pätkille asti yhdellä kädellä ja pitkillä ohjilla, ilman mitään ongelmaa. Kun mentiin sitten reippaammin niin Hjörkka pysyi käsissä siihen asti että otettiin laukkaa. Laukassahan se sitten innostui kun kaverikin innostui. Käsissä pysyttiin tokavikalle laukkapätkälle asti, sitten kaveri lähti vähän kovempaa niin tietenkin Hjörkkakin lähti siinä samalla. Jarrut löytyi kumminkin melko pian kun tie loppui ja päädyttiin lumiselle polulle. Otettiin viellä vähän laukkaa ja ravia/tölttiä ja tamma toimi taas normaalisti! Ihana maasto ihanassa säässä, mukavassa seurassa ja parhaalla hevosella! Nyt pitäisi pikku hiljaa taas pakata ja lähteä kohti koulua pariksi päiväksi. Minulla on kumminkin viellä Lumikista tulossa yksi postaus taas parin päivän päästä! Eikä postaus ideat ja kirjoitettavat ole loppuneet vaan minulla olisi lista postauksia odottamassa.
tölttiä 13.3
13.3

6 kommenttia:

 1. Ihana Hjörkka, tosi kiva kuulla, että teillä meni niin hyvin:) Välillä sitä toivoisi, että aina menisi nappiin...
  Mutta tosi kiva postaus, ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hjörkka kiittää! Olisihan se kiva että aina menisi hyvin mutta eihän se olisi muuten kivaa ;) Kiitos paljon!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! Hyvin teillä menee! ♡

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja tosi hyvältä näyttää teidän meno etenkin töltissä! :)

  VastaaPoista