torstai 17. maaliskuuta 2016

Se on muuttunut

Kuka on siis muuttunut? Lumikki tietenkin, sain taas kaverini ratsastastamaan pitkästä aikaa Lumikkia. Hän alkaa olla hiukan pitkä ponille, mutta painon puolestahan minä arvioin ratsastajat. Lumikilla oli siis kevyt palauttelu päivä sunnuntaina (13.3), annoin mennä aika itsenäisesti ponilla, saatoin välillä vain sanoa ohjeita. Viime kerrastakin on toki aikaa kun kaverini on ponilla mennyt ja hänkin sanoi että poni on muuttunut kovasti, varsinkin laukassa.


Otettiin vain ravia molempiin suuntiin ja laukattiin molempiin suuntiin. Poni ravaili iloisin mielin eikä edes toiset ratsukot tai edes märkä kenttä menoa häirinnyt. Maneesissa ei siis pystytty mennä siellä olevan valmennuksen takia mutta kenttä oli sen verran sulanut että siinä pystyi mennä jo kengätönkin poni.
Lumikille on vielläkin oikea suunta vaikeampi laukassa. Nykyään se jo laukkaa siihenkin suuntaan iloisin mielin mutta se vetää sitten vastalaukkaa siihen suuntaan, tämä sitten johtaa siihen että käännöksissä huomaa että ponin on vaikeampi kääntyä. Mahotonta se ei ole mutta hankalampaa, poni osaa kyllä mennä oikeaakin laukkaa mutta en sitten tiedä haluaako poni vain mennä sitä itselleen helpommin pyöritettävää laukkaa mieluummin. Ollaan yritetty asettaa, vaihtaa laukkaa ja kaikkea mitä nyt nuorella ponilla voi yrittää sieltä selästä käsin tehdä. Hauska juttu on että liinassa poni pystyy laukata kyllä aina pätkiä oikeaa laukkaa!
Poni vähän päästeli ravissa


Ja laukassakin annoin luvan mennä vähän kovempaa
Mutta siinä oli jo melko paljon selittelyä ponin laukasta, loppu käynneiksi mentiin radalle kävelemään, saunalle ja takaisin. Radalla olevat tukit olivat ainoa asia mitä poni mietti kauhuissaan ettei sellaisia ollutkaan koskaan nähnyt. Lumikin jälkeen sitten vain hoidettiin Hartsua ja Houdinia ajan kuluksi. Pakko myöntää olen hirveän ihastunut Houdiniin, se on niin ihanan pyöreä karvakasa! Vaikka se saattaakin esittää kovista niin poni on melko pehmo, rapsutuksia ja pusuja sekin poni vain haluaa.
Se yritti hypätä
Lumikki on muuttunut niin paljon kun miettii mitä vielä vähän aikaa sitten. Poni laukkasi vain suorilla ja nostot onnistui vain kulmissa, nyt poni laukkaa ihan missä vain ja nostot toimii sieltä mistä ratsastaja niin päättää. Poni kääntyy, tottelee pohjetta ja on silti vielläkin herkkä suusta (ainakin laukassa, ravissa ja käynnissä ei enään niin herkältä ole tuntunut). Poni on hypännyt vasta pari kertaa mutta hyppää todella hyvin, nyt pidetään Lumikilla pientä taukoa niistä jotta ponin innostus niihin ei menisi. Hankitaan vähän lihaksia sileällä ja maastossa kiipeilemällä, otetaan laukkakin nyt paremmin haltuun. Kohtahan poni on jo HeC tasoinen kun hyvä jos meni HeD tasoa viellä äsken!
11.3

3 kommenttia:

 1. Lumiikkkiiii<3! Ja Hartsuu<3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hartsu oli tosi kiltisti, sillä on tosin tosi ilkeen näkönen hinkkauma jo pepun päällä :( Joten kun satut menee hoitaa ponia niin jos tallilta löytyy sinkkiä, kannattaa antaa ;)

   Poista
  2. Juu , huomasin sen hinkkauman kanssa pari viikkoa sitten. Okei :-)!

   Poista