tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri luukku 2 top 10 hevoset


seuraava päivä, luukku joulukalenterissa 2. Eilen aloitin joulukalenterin arvonnalla mutta heti alan teille kirjoittamaan jotain muuta, nimittäin kirjoitan teille minun TOP 10 hevosta/ponia. Laitan ne parhausjärjestykseen vaikka tulen lupaamaan, se EI ole helppoa.
Moni teistä oli toivonnut muuten sitä hevosleffaa, se tulee kyllä toteutumaan mutta olen saannut vasta pari osaa siihen kuvattua joten yritän saada mahdollisimman pian loput kuvattua ja muokattua joten kärsivällisyyttä kiitos!
Mutta aloitetaan tämän päivän kalenterin asia nytten, leffan näätte heti kun se on valmis!

Top 1
"Leksu"
Leksu on siirtynyt heti ensimmäisen ratsastunkertani jälkeen listani ensimmäiseksi. Tämä pieni rauhallinen vanhus oli tärkein ja rakastamin hevonen minulla ikinä johon olen tähän mennessä törmännyt. Oli kaikille aina kiltti ja käyttäytyi vähemmänkin harrastaneiden kanssa niin rauhallisesti ja varoivasti. Ensimmäinen vuokris jota olen vuokrannut ja siihen olin onnekas, tämän vanhuksen kanssa opin paljon uutta ja kokeilin paljon uutta. Tätä herraa tulen aina rakastamaan kaikista eniten, kiitos siis leksu siitä lyhyestäkin ajasta mitä sain olla kanssasi!

Top 2
"Hjörkka"
Suoraan sanottuna, en koskaan uskonut rakastuvan tähän hevoseen tai että nousisin sen selkään, mutta tässä nyt ollaan. Tämä erittäin reipas kaikkensa antava tamma on päässyt lähelle sydäntäni sen käytöksellään. Kun se tekee jotain pahaa ei se pahoittele sitä mitenkään, tykkää yrittää juosta alta pois, maastossa lähtee käsistä kun laukataan ylämäkeen, pukittelee kun tylsistyy. Silti olen tähän tammaan joka on opettanut minulle paljon lisää ihastunut enkä haluisi luopua tästä tammasta ikinä. En halua sen kanssa enään kokea sitä samaa kipua jonka tunsin silloin leksun kanssa sen lähtiessä minulta pois. Rakastan sen käytöstä sitä hoitaessa, kun se tekee jotain oikein kerrankin, kun se kuuntelee minua. Rakastan pienintäkin hyvää asiaa mitä se tekee ja oppii. Tätä nykyistä vuokristani en koskaan halua antaa pois ellei ole aivan pakko.

Top 3
"Nalle"
Nalleen ihastuin joskus aikoja sitten viellä kun ratsastin sailalla tunneilla. Silloin ollut laiska pulla poni on nykyään kuulemma laihempi ja reippaampi. Mutta silti yhä on minulle se pikkuinen pallero josta silloin tykkäsin. Nalle käy tunneilla ja menee tietääkseni kiltista ja reippaasti siellä. En muista yhtään miksi juuri tähän pieneen tammaan silloin tykästyin niin kovasti, sieltä tuli lennettyä silloin joskus aivan liian monta kertaa mutta silti nousin takaisin selkään ja jatkoin tunnin loppuun, välillä tuli jotain vastaan että aloin pelätä liikaa tai jotain jonka takia sitten lopetin tunnin usein kesken silloin. Mutta tämä sydänten valloittaja on yhä minulle se tärkeä!

Top 4
"freyr"
Freyriin tutustuin jatilassa ehkä vuonna 2012 ekaa kertaa talvella? Freyri oli kaverini hevonen joten sain siitä sitten tietää häneltä lisää sitten. Nykyään näen tätä minulle yhä vauva hevosta harvemmin mutta näen kumminkin. Kesällä 2013 pääsin ekaa kertaa selkään ja sainkin liikutella ruuna poikaa pari päivää ennen sen muuttoa uuteen kotiinsa. Ehdin tosin siinäkin ajassa ihastua tähän poikaan. 2014 loppu kesästä kävin moikkaamassa tätä jälleen. Kävin maastossa ja pellolla vähän pyörähtämässä ja poika oli muuttunut! täysin parempaan suuntaan mutta oli yhä ihana itsensä.
(ps. sukupostissa lukee että ori, se on jo ruuna!) Ja tulipa tällä pollella hypättyä ekat maastoesteet!

Top 5
Kasia
Kasia on nyt jotenkin noussut minulla ylös päin näissä suosikeissani. En tiedä mikä siinä on kun niin siihen nykyään olen tykästynyt. Tykkään vaan mennä sillä kun siitä löytyy se haaste mutta silti se on samalla todella helppo ratsastaa. Tykkään mennä koulua sillä tai ilman satulaa enemmän mutta kyllä sen kanssa ne esteetkin on kiva asia. Ja omasta mielestäni kasia ei juurikaan kieltele ainakaan minulla ei ole kertaakaan kieltänyt esteelle. Aivan ihana tamma, suosittelen kovasti jatilassa kävijöitä kokeilemaan :)

Top 6
"montsa"
Montsasta 2 kuvaa, vas. montsan varsa lassi "late"
Montsalla en ole koskaan ratsastanut joka on harmi koska haluaisin kovasti, mutta eipä tuolla isomahasella oikein pysty ratsastaa enään kun sillä oli tullut joskus jalkoihin jotain joten nyt toimii siitoshevosena Ypäjällä hevosopistolla. Montsa on tosin siihen totuttua erittäin kiva ja rauhallinen sekä äksyilee helposti muille hevosille. Sekä tykkää kuskata taluttajaa narun toisessa päässä.... Mutta silti olen tähän tammaan tykästynyt vaikka alku lähtikin monen näykkäsy yrityksen ja jalan heilautuksen jälkeen. Kun viellä hoidin montsaa sain istua karsinassa ilman pelkoa että se potkaisisi minua (vaikka se karsinassa istuminen olikin kiellettyä siitä olemme kumminkin hiljaa).

top 7
"kinkku"
Tällä herralla tuli ennen kesää ratsastettua melkein kaikki ratsastustunnit. Aluksi se ei tuntunut millekkään parhaalle, mutta kun sain sen heti seuraavalle kerralle löytyi jo jotain mistä tykkäsin. Nimittäin sen luonne. Kaikkien mielestä se on kummallinen ratsastaa mutta minä olen tähän mennessä tykännyt. Eihän siellä harjoitusravissa pysty istua melkein millään ja laukkakin on hiukan pompottavaa, mutta kun se hyppää, rakastun! Jarruja ei ole laukat on vaihdettava esteen päällä, muuten sitä ei saa vaihdettua kun herra kaahottaa eteenpäin esteiden välissä. Harvoin kieltelee, minulla nyt kesällä kerran kielsi omasta huolimattomuudesta. Esteille joutuu laittaa vahvemmat kuolaimet jotta herra pysyisi edes hiukan käsissä. Tällä herralla hyppäsin myös elämäni 3 kerran maastoesteitä, aivan uudenlaisia mitä olin mennyt ja isompia ja haastavempia. Rakastuin ehkä siinä vaiheessa omasta mielestä hyvin menneeseen tuntiin super pollen takia maastoesteisiin. Sen takia odotan jälleen kesää.

Top 8
Lumikki
Tähän vauvaan tykästyin oikeastaan vasta paljon myöhemmin, vasta silloin kun sitä alettiin opettamaan. Kaikkihan rakastavat varsoja? Minä en nyt niinkään. Kyllä ne ovat söpöjä, ne ovat pehmeitä ja ihanan energisiä. Mutta joskus minä en vain voi ymmärtää niitä jos ne ovat erittäin huono käyttöisiä kuten Montsan varsa Late oli pienempänä tai kun lumikki oli nuorempi. En usko itselleni hankkivan paljoa varsoja tai jos hankin teen niiden kanssa sitten heti kaikenlaista opetusta ettei ne sitten käyttäydy huonosti. Lumikkiin tykästyin nyt koska kun sitä alettiin opettamaan se on oppinut niin nopeasti ja hyvin kaikki sille totutetut ja opetetut asiat. Muuta syytä miksi tykkäisin siitä ei ole. Pikkuinen yrittää näykkiä välillä joka on niin ärsyttävää mielestäni hevosilta ja varsoilta, ne saavat kyllä pureskella kaikkea mutta eivät nyt sentään ihmistä, niiden ruokkivaa kättä.

Top 9
Tähti
tämä pieni pullero poni on ollut kyllä minulla jo niin pitkään lempparina pikku poneista, luonnetta on välillä mutta silti niin kiltti ratsastaa ja yrittää parhaansa. Ponien tavat löytyy kyllä ja selvästi. Pieni pullero on vain ollut pikku poneista lempparini jo pitkään. Harmiksi en voi enään ratsastaa kokoni vuoksi mutta onneksi voin ajaa!

Top 10
Emil
Tuhma pikku poni joka tykkää riehua. Tästä ponista ei ole kauhean moni tykästynyt. Ratsastaessa pukittelee, laskee päänsä kesken laukan tai askellajissa mikä vaan, hyppii pystyyn kääntyy äkkiä ympäri. Hoitaessa näykkii, saattaa hyppiä pystyyn jos tylsistyy. Haastetta kyllä on ponissa, mutta se osaa kyllä käyttäytyä jos tarve on. Itse en ole selkään päässyt koska olen liian iso mutta jos mahollisuus olisi, sen tekisin. Pieni mustavalkoinen poni joka on energikäs. Tykkää selvästi esteistä, harmi ettei pääse niitä niin paljon menemään kun kukaan ei halua ratsastaa sitä. Osaa pieniä temppuja, heiluttaa etujalkojaan, hypätä pystyyn (ratsastaessa hyppää pystyyn kun yrität peruuttaa, taluttaessa kun käsket peruuttamaan ja pidät kädet ylhäällä). Muita temppuja en ole viellä huomannut pikku ponin esittävän, mutta näyttäisi siltä että se osaisi myös kumartaakin. ;)

Huh, alko tulla vaikeeta keksiä ketä nyt tähän listaan laittaisi kun en ole aikaisemmin miettinyt kuin parhaat 5 mutta tulihan jotain vaihtelua nyt. Toivottavasti jaksoitte lukea tänne asti jos jaksoit, hyvä sinä!!!

Päivän positiivinen vuodelta 2014:
uuden opettaminen hjörkalle, esteet

Päivän kysymys:
Kuka on Hjörkka?

5 kommenttia:

 1. Oho Freyr :o Käyn liikuttamassa sitä nykyään siellä sen nykyisellä kotitallilla, ja totta tosiaan se on aivan mahtava hevonen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep freyr :) ja se kyllä on mahtava :D ja pidäppä hyvää huolta siitä kuumapäästä :3

   Poista
 2. Vastaus: Nykyinen vuokraheposesi! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaus: Nykyinen vuokrahevosesi :)

  VastaaPoista