sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Lehmien hyökkäystä ja kuvien ottoa

Otsikko tulee ihan meidän perjantain (7.10) maasto reissusta kun lähdettiin rauhalliselle maastolle, ajateltiin menevämme yhden navetan ohi, siinä ajatuksena että lehmät olisivat kaikki jo sisällä. Koska Hjörkka pelkää lehmiä ihan hirveästi vaikka ne eivät olekkaan tallilta kuin noin 500 metrin jos sitäkään päässä. Päästiin sitten siihen kohtaan mistä meidän olisi pitänyt mennä, ilman lehmä kavereita, mutta yllätys yllätys olihan siellä viellä nuoret lehmät ulkona. Toki oltaisiin voitu kääntyä ja kiertää pidempi reitti takaisin tallille, mutta päätin olla rohkea ja että mentäisiin lehmien ohi. Hyppäsin kumminkin alas selästä koska niin oli helpompi sitten jarruttaa Hjörkkaa kuin yrittää selässä sitten roikkua ja pidätellä ja toivoa ettei ojaan oltaisi menty. Päästiin jo melkein kohtaan mistä käännyttiin pois päin lehmien aitauksesta, niin tietenkin niiden lehmien piti juosta ratsujamme kohti... Aluksi Hjörkka vain ravaili vierelläni, mutta sitten kun lehmät olivat ihan aidan vieressä ja kauhean lähellä Hjörkan mielestä, lähettiin siihen että pyrähdys eteen ja käänsin sitä vain minun ympärille pyörimään. Päästiin sitten sivuttain ja ympärilläni pyörien käännökseen ja taluttelin hetken viellä maastakäsin kunnes Hjörkka rauhottui sen verran että selkään meno helpottuisi. Lehmäthän syövät pieniä hevosia, eikö vaan! Meidän maastoreissusta löytyy video tuolta alhaalta! Sitten tämän kauhean romaanin jälkeen päästäänkin siihen mitä muutakin ollaan tehty paitsi juostu lehmiä karkuun.


Toisella meni hermot väistöihin

Torstaina (6.10) mentiinkin sitten ilman satulaa, ajatuksena työstää vähän koulua. Päädyttiin kumminkin pari loikkaakin ottamaan kun esteitä meni jo muutkin siinä samalla. Ei otettu kuin oikeasti joku 2-3 hyppyä kun Hjörkalla alkoi niihin väistöihin, asetteluun ja muuhun mennä hermo. Torstainakaan ei päästy ilman mitään pelokkeita liikkumaan, vaan pitihän siitä tallin päältä lentää sitten 3 kertaa helikopteri ja viellä melko matalaltakin! Ekalla kerralla oli hiukan ongelmia, kun Hjörkka olisi vain halunnut jäädä seisomaan ja tuntui räjähdys valmiilta, tokalla kerralla helikopteri meni kauempaa ja olikin helpompi pitää rauhallisena, kolmannella kerralla oltiin juuri loppu käyntejä kävelemässä ja silloin se tuli ihan siitä pään päältä. Päätin siinä hypätä sitten alas ja taluttaa loppukäynnit niin, Hjörkka oli kumminkin ihanan viisas ja vaikka meteli oli kamala kun se siitä sitten lensi yli, niin siinä se vain käveli rauhallisena vierestä. Koska helikopteri ei ollut riittävä, piti tuon kentän viereisessä tarhassa noiden nuorien ruuna poikien sitten riehua, niin että yksi oli osunut heinälaatikkoon, tästä kuului äkkiä kova ääni josta Hjörkka ei välittänyt mutta lintujen sitä säikähtäessä ja niiden lähdettyä äkkiä lentoon oli Hjörkankin pakko ottaa yksi sivuloikka pienellä hypähdyksellä. Välillä mä mietin miten siellä selässä olen tähänkin asti pysynyt!

Hjörkalla meni hermo väistöihin jälleen ja lähtikin toiseen suuntaan kääntymään kuin mihin mentiin 

Sitten päästäänkin kuvien otto päivään, tarkoituksena oli vain kävellä ja hölkötellä vähän ravia. Kävelin alku käynnit jossa tuntui vain kuinka Hjörkalla oli kamalasti energiaa, vähän ravasin selästä käsin. Hyppäsin sitten alas, ohjat irti ja tamma vain irtona juoksemaan, tulihan sieltä pari pyrähdystä, pari pukkia jonka jälkeen vain käveltiin minua kohti että riittää kiitos. Hyppäsin takaisin selkään, ravailin hetken vähän taivutellen ja asetellen jonka jälkeen vain käveltiin loppukäynnit. Halusin sitten ottaa viellä jotain kuvia ja no lopputulokset on alla. Kuvien oton jälkeen hyppäsin alas ja kävelin viellä maastakäsin pari kierrosta ennen kuin menin hoitamaan Hjörkan takaisin ulos syömään.Hauska viikko ollut kyllä nyt takana Hjörkan kanssa. Kuntokin nousee pikku hiljaa, vaikka vatsa kasvaa samaa tahtia aina vapaa ajoilla tammalla. Hjörkka ei oo ollut nyt niin hyvä ratsastaa, on ollut tosi jäykkä vasempaan, olen jopa joutunut ottamaan raipan mukaan menoon kerran kun sisäpohje ei mennyt läpi ja asetus toimi vain oikeaan. Jatketaan viikolla treeniä, katsoo jos käydään taas maastossa, koulu treeniä olisi nyt suunnitteilla satulalla ja ilman sekä ihan vain hölköttelyä. Katsoo ehditäänkö jotkut kisatkin viellä pitämään omalla pikku porukallamme ennen kuin kaikki paikat jäätyy. Alle viellä video maastosta! Hauska maasto tosiaan muuten oli mutta pitihän sinne sitä muutakin menoa hankkia jottei se jäisi täysin tylsäksi. Onko teillä ollut yhtä vauhikasta menoa?

2 kommenttia:

  1. Hassu Hjörkka! Muuten todella hyvän ja nätin näköistä menoa :)

    VastaaPoista