tiistai 30. elokuuta 2016

Askel askeleelta me edetään

Hjörkan kanssa ollaan vihdoin päästy yksi askel eteenpäin paranemis vaihetta! Sain luvan kokeilla tölttiä vihdoin, koska kumminkaan jalassa ei enään mitään ole oikeastaan. Olen käynyt nyt melkein joka päivä Hjörkan liikuttamassa. Tässä postauksessa on perjantain ja lauantain (26-27.8) kuvia ja videota. Perjantailta ei ole muuta kuin ihan tuolla alhaalla oleva video ja 3 ekaa kuvaa tästä ylhäältä!
Nyt ollaan päästy jo takaisin kevyeeseen töltti treeniin, odotin sitä meidän perus: Lähdenkin tästä laukan kautta tölttiin tai toisin päin -Hjörkka. Mutta sitä ei koskaan tullutkaan, kerran se yritti rikkoa laukalle mutta muuten se tölttäsi niin rauhallista tahtia. Ei se ehkä pyöri viellä kuten ennen, mutta kun miettii minkälainen tauko tässä on ollut kun viimeksi töltättiin niin on se todella hyvä Hjörkalle! Tämä tamma kun ei tölttää omalla ajallaan juurikaan askeltakaan!
Hiukan miettimistä että kumpaa askellajia, tölttiä vai ravia
Vaikka edetäänkin vain pikku hiljaa, voi olla että kestää tätä vauhtia vain viikko että päästään taas laukkailemaan Hjörkan kanssa. Se kumminkin on jo tarhassaan siihen malliin laukkaillut että kai kohta päästään. Otetaan kumminkin pikku hiljaa lisäillen asioita ettei tule mitään. Ravailemisessa ei olekkaan enään yhtään ongelmaa, kumminkaan ei tehdä viellä mitään liian pieniä voltteja ihan varmuuden vuoksi, koska tuntuu kääntyessä viellä pientä jäykkyyttä mitä aikasemmin ei ole tuntunut.

Välillä niitä hevosiakin aivastuttaa
Ja sitten se heräsi!

Nyt vain treeni jatkuu, kevyenä mutta hiukan treenataan takaisin siihen mitä oltiin. Ei meitä kahta kumminkaan mikään ole estänyt. Minä joka jopa pelkäsin pukittavia hevosia en ole enään niistä yhtään huomaavinanikaan, äkkilähtöjä inhosin aivan hirveästi ja niitäkin yritin aina vältellä mutta nyt ne ovat ihan normi asioita. Ainoa asia mitä inhosin ja inhoan vielläkin on säikkymiset, äkkinäiset käännökset ovat jotain aivan kamalaa mielestäni yhäkin, toki niissä pysyn jotenkin kyydissä mutta ehkä senkin saan viellä pois Hjörkan kanssa, sen kanssa kumminkin aina välillä sitäkin harrastetaan.
Loppuun viellä video perjantailta!

2 kommenttia: