tiistai 16. elokuuta 2016

Pikku hiljaa...

...Hjörkka alkaa olla kunnossa. Tamma oli tosiaan onnistunut rikkomaan takajalkansa noin 5-6 viikkoa sitten, se ei ollut paha, haava ja todella turvonnut jalka sekä myöhemmin siihen syntyi liikalihaakin. Nyt ei enään oikeastaan turvotusta olekkaan ja selästä käsin ollaan päästy treenaamaan. Nyt ollaan vasta 3 kertaa liikuttu ja jalassa on pieni haava jäljellä joka ei liikutusta haittaa. Kävin lauantaina (13.8) kävelemässä selästä käsin pitkästä aikaa sen 30 minuuttia. Maanantaina (15.8) seuraavan kerran ja kokeilin suorilla ottaa hiukan ravia, samalla sain varmistettua seuraavan päivän eli tämän päivän tiistain (16.8) valkan. Hjörkan kuvat ovat otettu puhelimella joten kestäkää laatuja!
Näkymä jota kaipasin
Mun rodeo tammaseni!


Valkasta sen verran lyhyesti että mentiin ihan kevyesti, työstettiin enemmän käyntiä ja otettiin ravia suoralla uralla ja tarvittaessa isoilla ympyröillä. Riikan valkat ovat mielestäni tosi hyviä, Riikka tietää tasoni ja Hjörkan tason joten pystymme tehdä juuri sopivia tehtäviä. Tällä kertaa suurimmaksi osaksi teimme asetuksia sisään ja ulos päin pääty-ympyrällä, siihen lisättiin väistöjä ja lopuksi lisättiin myös ravia. Ihan vikaksi tehtäväksi teimme suoralla uralla loivaakiemuraa väistättämällä sisään ja takaisin ulos ja kierros ravia. Perus helppoja tehtäviä meille ja Hjörkka kuulemma oli todella kivan rento vaikka oli juuri ollut sairaslomalla pitkään eikä yhtään epäpuhtautta näkynyt liikenteessä.

Sitten vähän Lumikista kuulumistä tähän samaan postaukseen! Koska tiedän että todella moni tätä blogia lukeva tykkää kuulla ponin kuulumisia. Lumikki kuvat on ihan järkkärillä otettuja.


 Lumikki on nyt ekan viikkonsa lomaillut ja ainakin mahasta sen näkee hyvin. Kävin ponia syöttelemässä vähän lauantaina, johon poni tuli niin innolla mukaan! Lumikki ei ole enään siitä keskikesän aikojen jälkeen tullut portille vastaan mutta nyt poni tuli, hiukan hitaasti, mutta silti tullen portille kutsusta, JES! Annoin Lumikin syödä meidän ruokapaikalla sellaisen 10 minuuttia kunnes sää alkoi näyttää hiukan huonolle. Vein ponin takaisin ja kun Lumikin tarhan vieressä on omenapuu josta oli maahan tippunut jo valmiita omenia, keräsin pari ja annoin ponin vähän nauttia aikaisia synttäriherkkuja, torstaina sitten vähän lisää herkkuja!

Ihan vieressä olisi ollut enemmän vihreää, poni menee sinne missä on vähän ruohoa ja enemmän hiekkaa... 
Hiukan iso maha :D 
Nyt sitten päästään Hjörkan kanssa jatkamaan kevyttä treeniä kunnes lihakset tottuu taas siihen liikkumiseen ja mahaakin hankitaan taas vähän pienemmäksi vaikka se ei oikeastaan ole kasvanut melkein ollenkaan lomailun aikana! Ehkä päästään kohta taas töltti treeneihin ja laukka harjoituksiin, kun saadaan varmasti jalka kuntoon sen verran että se varmasti kestää.
Lumikki saa viikon viellä lomailla jonka jälkeen aletaan taas treenaamaan ponin kanssa. Tällä kertaa hiukan enemmän koulupuolta vahvemmaksi, ilman kuolaintakin aletaan mennä enemmän ja toivottavasti maastossakin käytäisiin hiukan enemmän! Tälläistä tähtäimessä, mutta miten sen kaiken suhteen käy sen näkee sitten.
  Onko teillä mitään loppu vuoden suunnitelmia?

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja kiva postaus! :-) Itse ei oo muita erikoisempia suunnitelmia kuin käydä näin syksyllä ainakin Kuopion ja Tampereen mäkihyppykisoissa... :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana kun Hjörkka on nyt kunnossa ❤
  Mulla on suunnitelmissa kisata jonkun verran ja tutustua uuteen kisaratsuuni :D Lisäksi panostaa kouluun ja näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihanaa :3 Ja toivottavasti kisat menee hyvin ja kouluun panostaminen on tärkeetä, hyvät suunnitelmat! :)

   Poista
 3. ihana postaus ja kivoja kuvia! :)♥

  VastaaPoista