torstai 18. elokuuta 2016

Onnea Lumikki!

Lumikki täytti vihdoin oikeasti 4 vuotta! Se on jo niin iso tamma, vaikka pysyykin aina pienen kokoisena. En viellä silloin 4 vuotta sitten kun ekan kerran näin vasta syntyneen Lumikin osannut arvata, miten tärkeä ponista tulisi minulle. Oikeastaan kaikki mitä ponin ekojen vuosien aikana tapahtui, tuntui ettei minun tarvitse niistä välittää, etten koskaan tulisi ponista pitämään, koska kaikki mitä sen kanssa silloin tein vain ärsytti minua. En pitänyt ponia söpönä, enkä uskonut että tulisin sitä kouluttamaan eteenpäin sen elämässä.

Kumminkin kaikki kääntyi toisinpäin yli vuosi sitten, aloinkin tekemään ponin kanssa hommia, aloin viedä sitä huono käytöksistä varsaa eteenpäin. Lumikkia kutsuin viellä vuosi sitten varsaksi on nyt muuttunut poniksi, en tunne ponia enään varsana vaan ponina. Sitä päälle ryntäävää ja tulevaa ponia ei enään ole, siitä on tullut yksi kilteimmistä poneista jonka tiedän. Poni ei kisko enään, kuten se teki sen 3 vuotta putkeen kunnes tulin vetämään asialle stopin. Lumikki on vain kasvanut kaikin puolin, fyysisesti ja henkisesti, viellä se siitäkin kasvaa pari vuotta vielläkin isommaksi.
Lumikki kun sen kanssa aloiteltiin
Lumikki nykyään
Lumikin kanssa ollaan tehty yhteistä työtä vasta noin puolitoista vuotta, silti Lumikista on tullut minulle yksi rakkaimmista poneista mitä koskaan on ollut. Lumikin kanssa on ollut niitä huonoja päiviä kun tuntuu etten kestä enään ponia ollenkaan, kun se käyttäytyy kuin itse piru! Voisin vain luovuttaa ponin kanssa ja antaa muiden hoitaa poni. Mutta sitten sieltä tulee se Lumikin ihana puoli, se antaa kaikkensa.
Niin, se maastoilu on se ponin "vahvin" puoli
Kaulalla on käyty enemmän kuin riittävästi
Sekä laukka lähdöt ovat ponin erikoisuus!
Sitten se tuo esille sen ihanan laukkansa ja rauhallisuutensa
Tekee jopa vanhemmille hevosille vaikeita tehtäviä ongelmitta
Sekä tekee sen kaiken tyylillään
Jotenkin en vain nyt osaa muuttaa sanoiksi kuinka onnellinen olen kun olen saanut tietää Lumikin tasan 4 vuotta! Miten silloin vain yksi päivä päätin että haluan alkaa tehdä ponin kanssa hommia, viedä se eteenpäin, paremmaksi poniksi. Sekä se että olen saanut mahdollisuuden tähän on aivan uskomatonta. En enempää tähän postaukseen selittele, annan videon puhua puolestaan!

4 kommenttia:

 1. Aivan super paljon onnea Lumikille! Ihana poni ♥ Se on kyllä paljon kehittynyt!

  Mikä oli sun Mp siitä banneristani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikki kiittää ja se on kehittynyt kovasti!

   Banneri oli muuten tosi ihana mutta olisin kaivannut myös Hjörkan siihen vähän isommaksi :)

   Poista
  2. Voin lisäillä siihen Hjörkan, itseänikin tuo sama juttu vaivaa :(

   Poista
  3. Jos viitit, olis tosi ihanaa! :)

   Poista