keskiviikko 24. elokuuta 2016

Tämä oli tässä (toistaiseksi)

Tarkoitanko otsikolla bloggaamista, en, en todellakaan! Tähän en ole tylsistynyt, enkä tulekkaan kun pidän sen omanlaisenani. Mitä sitten tarkoitan?

Lumikin ja mun tarina loppuu tähän. Tänään kävin ponin viimeistä kertaa liikuttamassa, ratsastajana toimi jälleen luottoratsastajani. Aluksi ajateltiin menevämme kokonaan ilman kuolainta, suunnitelmat kumminkin muuttui kun poni oli ihan kamala, kirjaimellisesti kamala! Hyppi pystyyn, pukitteli, laski päätään jalkojen väliin, jäi paikoilleen seisomaan ja peruuttelemaan. Tämä taisi olla eka kerta ponin kanssa hommia tehdessä kun se teki kaiken tuon yhdellä kerralla. Saatiin tämä lopetettua sillä että Barbi oli samaan aikaan toisella kaverillani ratsastuksessa, laitettiin Lumikki tämän perässä kulkemaan, vaikka se ei olekkaan mielestäni se paras vaihtoehto. Siinä se meni ongelmitta, juoksutin jopa ponin liinassa, ei olisi halunnut laukata liinassa mutta muuten meni hyvin. Poni oli siis hyvä lopulta ratsastaa, mutta miksi meidän tarina päättyy tähän?
Vedettiin näin toistaiseksi viimeisen kerran kunniaksi ilman turppista ja ilman satulaa
Nyt on vähän muuttunut tallilla asiat, Lumikki on muuttunut nyt kokonaan tuntiratsuksi.
En voi enään suunnitella mikä on ponin viikko ohjelma, miten sitä veisin eteenpäin, kenet laitan selkään kokeilemaan sitä jotain uutta tai jotain missä poni on haastava. Nyt tähän mennessä Lumikilla on oikeastaan kaverini saanut mennä ilmaiseksi Lumikilla, sillä ehdolla että vievät ponia eteenpäin niin miten minä opetan. Nyt heidän pitäisi kumminkin maksaa koko hinta siitä että minä pyydän heitä ratsastamaan ponia läpi. Siinä vedän rajan, siihen minä lopetan.

Olen kumminkin opettanut ponin ratsuksi, olen opettanut sen niin että se pääsi viime keväästä asti käymään tunneilla jo jotain asioita osaavana. Sain ponin tason niin ylös jo että se pystyi mennä kesän tunneilla, joissa se oikeastaan vain suoraan sanottuna huonontui. Otin sen itselleni kesän jälkeen parille liikutus kerralle, ne meni huonosti mutta aina loppuun parani. Saatiin ponin pari huonoa asiaa jo pois. Vaikka tämä kerta meni huonosti, toisin sanoen kamalasti, olin kumminkin iloinen poniin siitä että loppua kohti se parani takaisin omalle tasolleen. Olen opettanut Lumikilta niin monta huonoa asiaa pois. Olen opettanut sen hyppäämään ratsastajan kanssa, hyppäämään pelkäämättä mitään estettä.Olen oppinut samalla ponilta niin paljon! Lumikki on opettanut minulle ettei niitä tarvitse pelätä vaikka mitä ne tekisivät, opettanut kuinka vahvoja ne oikeasti ovat. Opettanut miten nopea oppivia ponit oikeasti ovatkaan, miten taitavia ne oikeasti ovat.
Samalla tavalla kuin olen opettanut Lumikkia, Lumikki on opettanut minua. Tätä ponia rakastan, tulen aina rakastamaan.

Päädyin kumminkin päätökseen, jos en saa jatkaa ponin kanssa niin kuin itse näen parhaaksi, on minun parempi lopettaa. En jatka ponin kanssa siis tästä päivästä lähtien, vein oikeastaan talliltakin jo melkein kaikki tavarani pois. Jätän ponin kokonaan tallin huoleksi, tiedän miten hankala poni osaa olla, tiedän että tuntiponin elämä ei ehkä ole tälle ponille paras vaihtoehto. Mutta nyt on tallin vuoro, saada poni sellaiseksi kuin haluavat. Käyn kumminkin Lumikkia moikkaamassa, ehkä silloin tällöin hoitamassa. Mutta, en enään liikuta ponia, en enään opeta ponia, en enään välitä mitä ponin kanssa tehdään! Yhden asian tulen kumminkin tässä postauksessa lupaamaan, kuten olen aina täällä silloin tällöin maininnut. Tulen ostamaan ponin omakseni heti kun minulla on riittävästi rahaa pitääkseni ponin itselläni.

Tämä oli tässä, jos teille jäi jotain mietityttämään, kysykää pois! Jätän Lumikin oman sivun kumminkin blogiin näkyville, muokkailen sen sitten kun jaksan siihen keskittyä. Nyt olen kumminkin tehnyt päätökseni, en jatka ponin kanssa enään. Jatilassa käyminen vähentyy, käyn vain kuvailemassa kavereita siellä. Mutta jos nyt olen käynyt Jatilassa melko säännölliseen tulee se tippumaan huomattavasti pienempään määrään.
Toivon teidän ymmärtävän päätökseni! Onko teillä ollut lähiaikoina päätösten tekoja?Lumikki laukkaa päätähden elämästä nyt hiljaisempaan elämään

2 kommenttia: