keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Pyöreä, 4 jalkainen, iso, pilkukas, siis mikä?

Joo otsikko vain joku äkkiä keksitty hieno kertomus eräästä tammasta josta jälleen kirjoitan täällä blogissa. En voinut olla taas iloisempi kun meillä oli luokan ohjaantunti jossa käytiin vähän kaikkea läpi. Mutta tunnin lopussa kävin kysymässä opettajalta voisinko tämän pyöreän ystäväni kanssa jatkaa viellä viimeisenkin vuoden. Vastaus oli kyllä joten....

Tavallisesti täällä ypäjällä meillä on nimikkohevoset jotka on meillä vain vuoden tai alle. No Montsan kanssa aloitin, Montsan kanssa jatkoin viellä toisenkin vuoden ja nyt viikko sitten varmistin sen että saan hoitaa viellä kolmannenkin vuoden tätä yli suuren läskiä hevosta!
Muuten mulla on liikaa vapaa aikaa koulussa joten joku tuollainen hevonen jota voin hoitaa on jotain mihin saan käytettyä aikaa. Montsahan on hauska tapaus, sitä ei ole kukaan saanut nimikoksi minun ekan vuoteni jälkeeni, vaikka minua ennen sillä on ollut monta muuta. Montsa on omanlaisensa tamma, se saattaa näyttää vihaiselta, siltähän se tuntuikin aluksi mutta nyt parin vuoden hoidettua olen alkanut ymmärtämään sitä. Se vihaiselta näyttävä tamma on rapsutuksia rakastava hevonen joka tykkää vain syödä, syödä ja syödä viellä vähän lisää. Mahtava emä ja varsakkin ovat olleet kyllä hienoja. Joten miksen tätä tammaa hoitaisi kun mahdollisuus on?
Toista vähän väsytti
Tästä lähti sitten kolmas vuosi ja viimeinen meidän kahden kanssa. Jälleen saan hoitaa Montsaa ja sen varsaa siihen asti että se vieroitetaan. Montsa on: Vetäjä (kyllä montsa veti joskus taluttajia ympäri hevosopistoa jos ketju unohtui!), yliläski, mahtava emä, sekä tietenkin rapsutuksia ja ruokaa rakastava tamma. Minulle silti rakas tamma! :)
Montsan (2015) vuotinen varsa 2 päivää vanhana
Sama varsa 5 kuukautta myöhemmin
Vähän tulen varmaan tänne kirjoittelemaan montsasta enemmän nyt viimeisenä vuotena mutta toivottavasti se ei teitä haittaa!?

2 kommenttia:

  1. Hah eipä haittaa! :) ois kiva jos kirjoittaisit myös vähän useammin? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ettei haittaa :D ja nyt alan pikku hiljaa lisätä postailu tahtia, mutta huomenna tai sitä seuraavana on taas tulossa uusi postaus joten ei hätää ;)

      Poista