keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Hei me laukataan!

Taas tulee vähän Lumikista kirjoittelua kun siitäkin on kuvia ja sain sille ratsastajan piiiitkästä aikaa selkään vaikka täällä se ei ehkä niin pitkältä ajalta tunnu. Tällä välin kun Lumikkia ei ratsastettu olen vain juoksuttanut liinassa joka on parantunut huomattavasti siitä mitä se oli, irtohypyttänyt muutamat kerrat n.50cm pystyihin asti ja kerran siitä viellä leiriläisten toiveen takia irtojuoksutettiin. Sitten ollaan vain narun päästä leikitty, seuraa johtajaa jossa yritän tehdä mahdollisimman paljon pysähdyksiä jotta se oppisi sen seuraamisen paremmin, kyllä sekin alkaa pikku hiljaa paranemaan. Muuta sitten ei ole ehtinyt tehdä.

Mutta siis sain Selinan Lumikin selkään torstaina (23.7). Odottelin että mitähän käy kun vapaata oli ollut jo vähän pidempää ratsastuksesta mutta tammahan yllättää ja hei, mehän nostettiin laukatkin! Tehtiin hiukan ratsastajalle mutta myös varsalle hankalempia tehtäviä. Tehtävä meni jotenkin näin; Pituus halkaisijalle, suunnan saa päättää itse ratsastaja, voltti keskelle pitkää sivua, käyntiin, takaisin raviin ja pituushalkaisijalle. 


Yhdessä vaiheessa Lumikin piti rikkoa meidän korvat ja hirnua sitten niin kovaan ääneen kuin osasi :D

Jep, tehtävähän kuulostaa helpolle, mutta kun käskee ratsastajaa ohjaamaan vain pienellä käden avulla ja muuten pohkeella, niin ei tämä tullutkaan niin helpoksi ratsastajalle. Varsalle vaikeampaa oli mennä suoraan pituushalkaisijalla ja voltit. Voltit ei ole aikaisemmin onnistuneet yhtä hyvin kuin tällä kertaa, pari kertaa se lähti voltilta kun ei jaksanutkaan kuunnella enään pohjetta mutta muuten se yllättikin iloisesti menemällä ne mitään ongelmaa.
Sitten yksi hauska juttu oli että tamma tarjoili jo tuossa iässä hiukan niskasta pyöristelyä, ehkä siitä vois tulla kenttä poni?

Sitten otettiin laukkoja, ihan vain uralla koska siellä meno on helpompaa. Laukat ovat alkaneet liinassa toimia hyvin joten toivoin että ne toimisi myös ratsastaessa, ihanan yllätyksen Lumikki tekikin ja laukkasi molempiin suuntiin todella hyvin! Vaikka sinne vaikeampaan suuntaan tulikin vähän vastalaukkaa eka mutta mitä pienistä kunhan laukka nousee. Annoin laukata parit sivut eka rauhallisemmin ja sitten antaa ponin mennä vähän kovempaa jotta sitä ei tarvitsisi jarrutella, varsahan lähti kyllä sitten mutta antoi todella kiltisti kiinnikkin.

Tässä mennään vähän kovempaa vauhtia
Sitten loppu ravit josta lähdettiin ulos kävelemään loppu käynnit tallin ympäri, eipä tuo enään tallin ympäri kävellessä mitään pelkää siinä se vaan kävelee sen ympäri rauhallisesti. Voisi sitten kai alkaa uskaltaa lähteä radalle pikku hiljaa kävelemään niitä loppu käyntejä, katsoo sitten mitä siitä tapahtuu... 
Otettiin uusi kuvakin rakenteesta

Selina kävi myös maanantaina (27.7) Lumikkia ratsastamassa mutta en silloin mitään kuvia ottanut kun oli melkein koko ajan minulla narun päässä koska kokeiltiin mennä kentällä samaan aikaan kun leiriläiset oli siinä leirikastettaan pitämässä loppuun. Aluksi pientä jännitti mutta lopulta se sitten rauhottui ja päästiin vähän ravailemaan ja laukkaamaan. Kentällä laukat onnistui hyvin ja varsa jaksoi hyvin laukata pidempiäkin pätkiä. Loppu ravit poni sai sitten mennä ilman että olin vierellä ja hyvin se meni! On siitä niin paljon tullut jo parempi ratsu kun muistan kun ratsastus vasta tällä aloitettiin n. puoli vuotta sitten, silloin ei se välittänyt pohkeesta suukin oli kova ja ääni komennot ei toiminut. Nyt kaikki tuo toimii ja me pystytään jo jopa laukkaamaan! 
Uskoisikko että nämä kaksi kuvaa on samasta ponista jos en sanoisi niin?
Kuulumisia taas, mutta eikös näitä ole mukavempi lukea kuin jotain erikoispostauksia aina? Mitäs tykkäsitte tästä postauksesta?

6 kommenttia:

 1. Voikun Lumikki on ollut joskus pyöreä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ollut :D joskus mietin ettei se tuosta koskaan edes laihtuisi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. hyvä kuulla että se on niin paljon muuttunut ettei uskoisi :)

   Poista
 3. Ihan eri näköinen nyt! Ei enää niin tumma ja pyöreä, jos en tietäisi että Lumikki on noissa molemmissa kuvissa, en kyllä varmaan uskoisi sitä. ;-)

  VastaaPoista