sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Mitä Lumikki osaa jo

Kun ei ole oikein kuulumisia mitä meille kuuluu (Hjörkka lomailee ja Lumikista ei ole tullut otettua kuvia) päätin tehdä tälläisen ylimääräisen postauksen. En kyllä tiedä yhtään kiinostaako tämä ketään mutta kokeillaan!

Maastakäsin:
Ohjasajamista, tätä kylläkin vielläkin harjoitellaan kun ei tunnu millään tuo kiinnostuvan sitä mutta ehkä viellä joskus kärrytkin saadaan perään.
Juoksuttaminen liinassa, tämäkin jo sujuu aika hyvin, välillä on kyllä päiviä kun tämä ei kiinnosta ollenkaan ja sillon vain pelleillään mutta kun se kiinnostus siihen löytyy niin silloin mennään todella nätisti. Oikea suunta on ollut vaikeampi kuten myös välillä ratsastaessa mutta siinäkin edistytään.
Agility, näistä tämä tyttö on tykännyt, erikoisia juttuja joiden yli saa hypätä, päälle saa mennä tai muuta hauskaa ponille tai taluttajalle. Mikään ei ole ollut viellä liian vaikeaa paitsi yhä se autonrengas.
Irtohypytys, tästä ei varmaan tarvitse paljoa kertoa, poni rakastaa sitä ja lujaa mennään kunhan sen ekan jännitys kerta ylityksen päästään puhtaasti. Tätä tekisi poni varmaan niin paljon kuin vaan jaksaisi.
Leikit taluttajan kanssa, niinkuin minä niitä kutsun. Seuraa johtajaa on esimerkiksi yksi. Tämä on alkanut sujua pikku hiljaa koko ajan. Viellä tämä ei suju vapaana kuin vain tarhassa mutta kun vasta niin vähän aikaa harjoiteltu niin kyllä se siitä. 
Ääni ohjeet, esimerkiksi käyntiin siirtymiset, ravi siirtymiset tai laukka, Lumikki on ymmärtänyt yllättävän selvästi kun sanoo tietyn askellajin niin se siirtyy siihen välillä niin. Myös "hidasta/hitaammin" sana on alkanut toimia todella hyvin.
Lumikki ennen, saa nauraa :D

Ratsastaen:
Ääni, maiskutus ja ne ääni ohjeet ovat toimineet todella herkästi.
Pohje, välillä kyllä sillekkin pelleillään ja leikitään ettei sitä totella mutta ainakin eteenpäin vievä pohje on tähän mennessä ollut todella herkkä. Väistävä pohje on kylläkin sitten ollut ihan muuta, kuten monesti olen kertonut niin Lumikki on ollut vaikea pohkeelle juuri sen takia ettei se joko ymmärrä tai halua kuunnella sitä. Mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa!
Puomit, muuten en viellä menisi puomeja mutta haluan että se tulisi nostamaan jalkojaan jo pienestä asti eikä laahustaisi niitä perässään. Kyllä se nytkin viellä jalkojaan hiukan raahaa, mutta se pienikin harjoitus on ollut jo hyvää ja ainakin välillä huomaa että se nostaa jalkojaan! Sekä se piristää hiukan pikkuista niiden koulutreenien lisäksi.
Pidätteet, ainakin siltä se on viellä näyttänyt että ratsastaja on saanut ne pidätteet tehtyä. Lumikki on melko herkkä suusta joten ohjalla tehtävä pidäte ei ole ollut vaikeaa mutta istunnalla on saanut tehdä enemmän töitä.
Ilman satulaa ja satulalla, joskus on vaikeaa joillekkin hevosille ja poneille mennä ilman satulaa niin tämä on ollut helppoa ja myös toisin päin, satulasta ei ole viellä ainakaan tullut ongelmaa ja niin on viellä ollut melko helppoa ratsastaa kaikilla.
Peruutus, tämä joillekkin niin vaikea juttu luonnistuu jo tältä pikku pallerolta.
Lisäykset, niitä kylläkin viellä harjoitellaan mutta ne ovat toimineet tähän mennessä ihan hyvin, parannettavaa eroavaisuudella hitaasta ja reippaasta on viellä kyllä hiottavaa.
Lumikki nyt

Muistinkohan kaikki? Kumminkin tässä oli suurin pirtein kaikki mitä äkkiä mieleen tuli mitä tämä tamma osaisi jo nyt. Lumikkikin on vielä nuori niin on viellä paljon aikaa opetella vaikka mitä. Mitäs tykkäsitte? 

4 kommenttia:

 1. Mukava postaus! <3 Toi Lumikki ennen on niin hauska kuva. Nyt on saatu lihaksia ja massaa pois :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ja todellakin :D kunhan sen saisi tuollaisena pidettyäkin!

   Poista
 2. Oli kyllä tosi mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista