sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Lumikin liikuttelut n. viikon ajalta

Noniin, nyt on taas oltu koneen ääressä kirjoittelemassa. Olen ollut niin väsynyt iltaisin hommien jälkeen jo 4 viikon jälkeen että illalla olen mennyt nukkumaan melkein heti kun mahdollista. Mutta en valita niin kauan kuin työt ovat mukavia. 
Sitten takaisin aiheeseen eli Lumikin liikutteluista. Lumikilla oli super viikko, paljon ratsastusta ja agilityä. Ratsastaessa on ollut todella hieno, ravi on parantanut paljonkin, enään ei juosta niin kovaa alla kuin ennen ja käyntikin löytyy. Laukkoja ollaan myös harjoiteltu, riippuen paikasta nekin ovat nousseet todella hyvin tai todella huonosti. Lumikki oli myös nyt leirillä hoitsuna ja kun tiistaina oli hoitsujen kanssa rata ympäri kävely Lumikilla oli turhan paljon energiaa niin päädyttiin siihen että otettiin laukka harjoituksia perällä. (Ratsastaja oli onneksi tuttu) Radalla laukat kyllä nousee herkemmin ja helpommin mutta se että pysyykö pää ylhäällä, tota niin, sitä en lupaa. No joo, kyllä se meni tosi hienosti siihen nähden mitä odotin tapahtuvan. 
Tämä ja alempi siis puhelin laatuja
Käytiin me yksi päivä mukana leikki tunnilla kun muuten Lumikki olisi yksin jäänyt riehumaan sateeseen tarhaansa. Siellä se aluksi totutteli siihen että maneesissa oli toisia ratsuja ja kun oli rauhoittunut siitä tilanteesta jälleen sai ratsastaja hypätä selkään ja ottaa askellajit läpi. Tehtiin myös laukka harjoituksia ja ne onnistuivat paremmin kuin koskaan, ylpeä poniin! Leikittiin me myös parissa leikissä mukana, voittaen jopa yhden leikin juuri ja juuri.
Ja yksi päivä oli pihatossa auttaja siivotessa
Poni nauttii kun tätä hoidetaan, vaikka ei ihan aloillaan meinannut pysyä koko aikaa
Lauantaina mentiin taas radalle/maastoon käymään. Mutta siitä kerron eri postauksessa sen takia että siitä on videota kypärä kamerassa ja se on viellä täysin muokkaamatta.
Perjantaista (19.6) kumminkin kerron, ponilla oli hiukan jääräpää päivä jälleen. Tehtiin pientä pohkeen väistö harjoitusta kun se tuntui olevan hiukan ratsastajallakin hukassa mutta myös ponilla. Pari väistö askeltakin siellä vedettiin alku tunnista onnistuneesti joka kyllä naurattaa kun se näytti niin hupsulle yrittäessään väistää takapäätä ennen etupäätä ja toisella kerralla se teki sen toisin päin. Mutta viellä ei väistö harjoituksiin tosissaan lähetä, vain sen verran että pohje menee läpi. Muuten otettiin askellajit onnistuneesti läpi molempiin suuntiin ja lopetettiin kun siltä näytti että on hyvä lopettaa. Selvennykseksi siis tähän, emme harjoittele puhdasta väistöä vaan ihan sitä että kun tämä poni on todella vaikea pohkeelle kun pitäisi sitä väistää niin sitä siis harjoittelimme, eteenpäin pyytävä pohje toimii melkein aina mutta sivulle vievä ei.
Tuo pinkki satula joka näissä kuvissa näkyy ei tule olemaan enään tuon ponin selässä, se oli meillä nyt kokeilussa eikä sopinut ratsastaessa ponille sitten.
Poni saamassa taputuksia
Lennokasta laukkaa

Mitäs muuta? Keskiviikkona (24.6) Liinu kävi hiukan Lumikin selässä. Lumikilla oli ihan hirveästi energiia koska olin antanut lomaa sille jota sai tämän liikutuksen jälkeen jatkaa. Ratsastus meni ihan ok, paremminkin olisi voinut mennä koska tällä kertaa ei taas kuunneltu pohjetta lainkaan joka on niin tavallista lumikilla. Loppua kohti parani huomattavasti ja pystyttiin lopettamaan.
Loma siis jatkui Lumikilla tämän jälkeen ja otin vasta uudelleen liikutukseen muistaakseni maanantaina (29.6) ja koska uskoin energiaa kertyneen olin aika oikeassa. Lumikki ei tavallisesti irtona juokse mihinkään ilman hoputtelua, tällä kertaa päästin irti, pari kertaa maiskutin ja ponihan on jo toisessa päässä maneesia! En ole tainnut koskaan nähdä ponin menevän niin lujaa! Pari kertaa se yhden sivun laukkasi ihan täysiä mitä jaloistaan pääsi ja heitti yhden säälittävän näköisen minipukin, Lumikkihan ei osaa pukittaa juurikaan ollenkaan. No otin kiini ja narun päässä juoksutin vähän ravia ja käveltiin pitkät loppu käynnit.
19.6 ratsasteluja
Keskiviikkona (1.7) sitten irtohypytin, vaikka tein sen yksin ja pienessä kiireessä koska tunti oli alkamassa niin poni oli super! Alku verkkasin kentällä sen narun päässä vähän askellajeja läpi, laukat nousi vasempaan paljon paremmin kuin oikeeseen käskystä muuten, pitääkin alkaa harjoittelemaan oikeaa suuntaa enemmän. kentällä mentiin jo vähän puomeja ja sitten mentiin odottamaan että päästiin maneesiin. Verkaksi hyppäsin yhden esteen joka odotti estetunnin alkua pari kertaa, Lumikin tavalliseen tapaan minua melkein vetäen esteelle. Sitten meille oltiin kiltisti laskettu jo esteet. Hypytin pari kertaa pienempänä jonka jälkeen nostin pari reikää, Lumikilla ei ole enään mitään ongelmaa muuten alle 50cm esteille, vaikka en ollut nostanut esteitä Lumikki hyppäsi ne noin 70-80cm korkuisena. Nostin sitten pari reikää lisää tokaa ja vikaa, toka oli n.60cm ja vika 75-80cm. Kummassakaan ei tullut ongelmia, sitten tuli yksi ratsu maneesiin joten oli pakko stopata, vähän ravailtiin molempiin suuntiin narussa ja mentiin kentälle pitkille loppu käynneille. Ainiin, en saa sitten kuulemma enään hypyttää Lumikkia 60-80cm korkeille esteille vaikka tamma haluisi, oli kuulemma liian isoa ponille, en sitten tiedä oikein mitä irtohypytyksessä kokeilisin enään tehdä ponille kun pienemmät esteet se on alkanut astua yli yhden hypyn jälkeen. Voi olla että meidän irtohyppäilyt nyt jää toistaiseksi niin että ei hypitä niin enään ollenkaan paitsi kerran kuussa jos sitäkään kun ei poni jaksa innostua enkä minä sitten sen temppuiluihin. Varmaan narun päässä hypitään sitten agilityssä mutta kun esteet ovat alkaneet olla tuttuja niin ei niissäkään ole enään ollut ihmeteltävää.
19.6 ratsasteluja, loppu ravit
Pitkä postaus, paljon tekstiä yllättävän paljon kuvia, pahoittelut jos et jaksanut lukea tai katsoa kuvia läpi. Minä menen nyt kumminkin takaisin omiin juttuihin. Postauksia tulee taas sitten kun aikaa.

8 kommenttia:

 1. Jes, ihanaa, kun päivitit!
  Hyvin jaksoin lukea, ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuh, aikaa tuli päivitellä niin päivittelin :D Kiitos!

   Poista
 2. Jee, kirjoitit!!
  Hyvin jaksaa lukea ja kuvat on ihania! Onko Lumikilla ennen menty paljoa väistöjä?? Lumikki näyttää menevät hienosti! :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep jep, sain viimein aikaa kirjoitteluun ja kiitos! ja Lumikilla ei olla tehty väistöjä viellä muuten paitsi laitettu pohjetta läpi :)

   Poista
 3. Ihana postaus. Jaksaa lukea, juuri sopivan kokoinen minun mielestäni :)

  VastaaPoista